Select where date -1 op Microsoft SQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marvin H

Marvin H

02/03/2009 12:19:00
Quote Anchor link
Hallo Scripters :)

Ik heb op het forum gezocht en me helemaal suf gegoogled, maar kom er niet uit. Ik probeer een select te doen op een Microsoft SQL database waarbij ik alle gegevens wil met de wijzigingsdatum van gisteren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

SELECT Artikel, Omschrijving, Datum_Mutatie
FROM Artikel
WHERE Datum_Mutatie = convert(varchar, GETDATE()-1, 101)

?>


In de database is dit het formaat "10-7-2007 14:27:49" Datatype datetime varchar 8...

Hoe moet ik mijn query veranderen zodat hij wel 09-07-2007 selecteert (even als voorbeeld) De query geeft nu namelijk geen resultaten, terwijl die er wel moeten zijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marvin H
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:02:41
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

02/03/2009 12:44:00
Quote Anchor link
Zoieso is je formaat al verkeerd, een ISO datum ziet er zo uit: YYYY-MM-DD HH:II:SS. varchar als datum is zoieso af te raden daar gebruik je dus gewoon een datum/datum-tijd veld voor.
 
Marvin H

Marvin H

02/03/2009 12:45:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 02.03.2009 12:44:
Zoieso is je formaat al verkeerd, een ISO datum ziet er zo uit: YYYY-MM-DD HH:II:SS. varchar als datum is zoieso af te raden daar gebruik je dus gewoon een datum/datum-tijd veld voor.


Het veld in de database is een "datetime" ... in bovenstaande formaat... kan ik echter niet veranderen, omdat het een applicatie database betreft
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marvin H
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.