SELECT where niet=1 ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Altin

Altin

15/04/2007 11:47:00
Quote Anchor link
Hallo,
Is het mogenlijk om alle rijen te slecteren in een tabel behalve die waar bv id = 7 ofzoiets?
Het zou handig zijn :p
Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:08:31
 
Cedric

Cedric

15/04/2007 11:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM tabel WHERE id <> 7

Edit:

Code-tags toegevoegd
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cedric
 
Altin

Altin

15/04/2007 11:51:00
Quote Anchor link
A ok bedankt!
Wat bedoel je met code-tags?
 
Cedric

Cedric

15/04/2007 11:57:00
Quote Anchor link
Die box die rond mijn query staat... :)
 
Altin

Altin

15/04/2007 12:02:00
Quote Anchor link
oh ok :)
trouwes, hoe zet je 2 voorwaarden?
bv waar id <> 7 en id2 = 9 ?

Bedankt!
 
Cedric

Cedric

15/04/2007 12:04:00
Quote Anchor link
Als ik me niet vergis is dat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM tabel WHERE id <> 7 AND id2 = 9

Probeer het ff uit
Edit:

Had je vraag verkeerd gelezen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cedric
 
- -

- -

15/04/2007 12:04:00
Quote Anchor link
WHERE x=x AND y=y
 
Altin

Altin

15/04/2007 12:11:00
Quote Anchor link
Ok bedankt :)
 
K i p

K i p

15/04/2007 14:19:00
Quote Anchor link
Het is trouwens ook goed om jezelf aan te leren de SQL's zo op te schrijven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
    $sql
= "
        SELECT
            eerste_kolom,
            tweede_kolom,
            dus_niet_hier_een,
            sterretje_opgeven_om,
            alle_kolommen_te_selecteren,
            want_dat_is_minder,
            duidelijk_en_het_gaat,
            langzamer
        FROM
            tabel
        WHERE
            id <> 7
        AND
            id2 = 9
        ;
    "
;
?>
 
Altin

Altin

15/04/2007 14:59:00
Quote Anchor link
Ja maar het is sneller om te typen op de andere manier :)
 
Erik Rijk

Erik Rijk

15/04/2007 15:28:00
Quote Anchor link
Altin,

Dat ben ik met je eens, maar het is wel veel overzichtelijker tijdens het debuggen.

Stel je mist ergens een ', dan kan je, je hele query gaan nazoeken als je alles achter elkaar hebt geschreven.
Op de manier van Boris zie je snel genoeg waar de fout optreed.


Mvg,

Erik
 
Frank -

Frank -

15/04/2007 15:33:00
Quote Anchor link
Altin schreef op 15.04.2007 14:59:
Ja maar het is sneller om te typen op de andere manier :)
Typen doe je maar 1x, debuggen en onderhoud komen veel vaker voor... Wat zou handiger zijn?
 
Johan Rombouts

Johan Rombouts

15/04/2007 16:05:00
Quote Anchor link
Nu vraag ik me op mijn beurt af, hoe kan je aan 1 kolom 2 voorwaarden stellen bv:
nieuws_datum > $vandaag en < $2maanden
?

gr Johan
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

15/04/2007 16:33:00
Quote Anchor link
precies hetzelfde
gewoon:
... WHERE kolom > $vandaag AND kolom < $2maanden..
maar sla je datums wel op als DATE in je mysql en reken ook met MYSQL (vraag frank maar die weet alles van DB's en hij gaat je overhalen om postgreSQL te gaan gebruiken)
 
RT

RT

15/04/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM tabel WHERE nieuws_datum > NOW() AND nieuws_datum < DATE_ADD(NOW(), INTERVAL -2 MONTH)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

15/04/2007 16:36:00
Quote Anchor link
kijk daar heb je het al :P
 
Altin

Altin

15/04/2007 16:46:00
Quote Anchor link
Kan iemand ook zeggen hoe je selecteert waar
id = 7 of tix = 55 (meerdere keren of)

Bedankt!
 
Altin

Altin

15/04/2007 16:52:00
Quote Anchor link
O ja,
weet iemand ook hoe je iets selecteert zonder het hoofdlettergevoelid te laten zijn.
Ik wil bevoorbeeld dit:
$sql = "SELECT id FROM category WHERE name = 'PHP'";

Maar stel dat die naam in de db als "php" staat opgeslagen, ik wil dat het nog steeds word gselecteerd ...

Bedankt!
 
Frank -

Frank -

15/04/2007 16:58:00
Quote Anchor link
RTFM!

Daar staat het allemaal letterlijk in.
 
RT

RT

15/04/2007 18:25:00
Quote Anchor link
eerste resultaat nog wel:
http://www.google.nl/search?q=case+insensitive+string+comparison+mysql
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

15/04/2007 19:07:00
Quote Anchor link
UPPER LOWER

SELECT blaat FROM jouwtabel WHERE blaat = UPPER(blaat) or blaat =LOWER(blaat)

Maar lees de handleiding nou eerst eens globaal door. Want let op de DB is de basis voor je applicatie. Stel jij schrijft wel de nieuwe hyves en je moet tussen de 200.000 bezoeken per dag nog even je DB opnieuw doen......

Begin bij het begin
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.