Selectbox / Select SQL waarde + extra

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco van Wyngaarden

Marco van Wyngaarden

17/01/2012 11:34:32
Quote Anchor link
Beste Mensen,

even een vraagje en heb geen idee of het ook daadwerkelijk mogelijk is.
gaat om het volgende.

Ik heb op dit moment de volgende selectbox in gebruik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<html>
        <SELECT id='cancelled' name='cancelled'>
    <OPTION value='1'>Ja</OPTION>
    <OPTION value='0' selected='selected'>Nee</OPTION>
    </SELECT>
</html>


Nu word deze info weg geschreven in het database.
echter wil ik graag weten of het mogelijk is om de waarde welke in het database staat als selected aan te duiden.

stel optie Ja=1 word geselecteerd dat dan optie 1 ook als selected blijft staan.
daarnaast moet de optie Nee=0 ook gewoon zichtbaar blijven.

nu kan ik hier natuurlijk een if voor gebruiken maar als het in 1 stukje kan hoef ik niet 2 keer het zelfde te maken.

Hoop dat dit zo duidelijk is.
zo niet dan licht ik graag nog wat extra toe

Alvast bedankt voor jullie reacties

Toevoeging op 17/01/2012 13:25:36:

inmiddels opgelost door een IF check te doen op huidige waarde en bij optie 0 of optie 1 een andere code voor te schotelen aan de gebruiker.

Mocht het toch anders kunnen verneem ik dit graag uiteraard.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:51:51
 

17/01/2012 14:44:04
Quote Anchor link
Volgens mijn idee is er geen andere manier. Je MOET een check o.i.d uitvoeren.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

17/01/2012 15:12:20
Quote Anchor link
Je kan het ook zo doen eventueel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<select name="actief">
    <option value="1"<?= ($res['actief'] == '1' ? ' SELECTED' : '') ?>>
                    Ja
    </option>
    <option value="0"<?= ($res['actief'] == '0' ? ' SELECTED' : '') ?>>
                    Nee
    </option>
</select>


Edit:
wat bedoel je eigenlijk met: + extra ??
Gewijzigd op 17/01/2012 17:10:13 door Marco PHPJunky
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.