selectbox update sql file upload

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robby Alexander

Robby Alexander

20/06/2011 09:19:57
Quote Anchor link
Ik wil dat als ik een plaatje upload dat de naam van het bestand in de tabel wordt gezet zodat als ik die record ophaal dat ik dan ook de plaatje ervan krijg als img src.
Wanneer ik in de onderstaande code mijn $query vervang door de naam die al bestaat in de tabel dan wordt er wel een bestandsnaam geschreven naar mijn cel maar wanneer er in de dropdown box iets wordt gekozen van $options dan doet hij het niet... weten jullie waar ik het fout doe? Eerder ben ik erg goed geholpen door Jasper ik dank hem super hiervoor heb al meer geleerd maar ben nog niet zo ver.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
<?
include("verbinding.php");


$sql="SELECT id, naam, url FROM photos";
$result=mysql_query($sql);

$options="";

while ($row=mysql_fetch_array($result)) {

    $id=$row["id"];
    $naam=$row["naam"];
    $url=$row["url"];
    $options.="<OPTION VALUE=\"$naam\">".$id;
}


$allowed = array('jpg');
$dir = 'fotos';
$maxsize = 150000000;

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(is_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name']))
    {

        $pathinfo = pathinfo($_FILES['bestand']['name']);
        if(in_array($pathinfo['extension'], $allowed))
        {

            // De bestandsnaam van het uiteindelijke bestand
            // Natuurlijk naar eigen wens aan te passen.

            $file = $_FILES['bestand']['name'];
            
            if($_FILES['bestand']['size'] < $maxsize)
            {

                if(move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'], $dir.$file))
                {

                    $content[] = '<p>The Picture '.$file.' is succesfully uploaded to '.$options.'.</p>';
                    $query = "UPDATE categorie SET url = '$file' WHERE naam = '$options'";
                    $res = mysql_query($query) or die(mysql_error());
                }

                else
                {
                    $errors[] = '<p>Er is iets fout gegaan tijdens het uploaden</p>';
                }
            }

            else
            {
                if($maxsize == 0)
                {

                    $errors[] = '<p>Het uploaden van bestanden is uitgeschakeld</p>';
                }

                else
                {
                    $errors[] = '<p>Het bestand is te groot.</p>';
                }
            }
        }

        else
        {
            $errors[] = '<p>Deze extensie is niet toegestaan!</p>';
        }
    }

    else
    {
        $errors[] = '<p>Er is geen bestand opgegeven</p>';
    }
}


?>

<head>
<html>
<table width="900" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
   <form action="#" method="post" id="upload" enctype="multipart/form-data">
   <label class="field" for="bestand">Add Categorie Picture</label>
   <SELECT ID="naam" name="naam">
        <OPTION>Kies uw categorie
        <?=$options?>
        </SELECT>
     <input type="file" name="bestand" id="bestand" />
    <input type="submit" value="Add Categorie Picture">
  </form>
</table>
                          <?php
        // Weergeven van meldingen uit het phpscript.
        if(isset($errors))
        {

            echo '<ul>';
            foreach($errors as $error);
            {

                echo '<li>'.$error.'</li>';
            }

            echo '</ul>';
        }

        elseif(isset($content))
        {

            foreach($content as $line)
            {

                echo $line;
            }
        }

        ?>

                      </div>                  
<?
}
?>

</table>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:34:06
 
- SanThe -

- SanThe -

20/06/2011 11:52:11
Quote Anchor link
WHERE naam = '$options'
Kijk eens wat er in $options zit.
$vars altijd buiten quotes houden.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

21/06/2011 00:12:19
Quote Anchor link
quotes werken goed hoor... alleen de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$options?>
wordt niet gekozen op de een of andere manier. Zou dit komen omdat ik op dezelfde pagina bezig ben?
 
Robby Alexander

Robby Alexander

26/06/2011 18:12:51
Quote Anchor link
weten jullie misschien waar het verkeerd gaat ik krijg het niet aan de praat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.