selecteer alle verschillende rijen uit tabel?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dimi meulman

dimi meulman

23/12/2012 10:01:33
Quote Anchor link
Ok, ik had graag alle verschillende namen selecteren uit een tabel maar graak er niet,
dit heb ik momenteel (maar werkt nog niet hoor)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
sql = "SELECT naam FROM leden WHERE naam NOT EQUAL";
?>

Ik vindt de juiste tutorials niet, kan iemand mij helpen
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 10:41:49
 
Bart V B

Bart V B

23/12/2012 10:05:15
Quote Anchor link
Je wil verschillende namen uit een database halen.
Hoe bedoel je dat? Er zijn verschillende wegen naar romen he.
Misschien dat je wat meer info kunt geven.

Het zou bijvoorbeeld zoiets kunnen zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
sql = "SELECT
         naam
       FROM
        leden
        WHERE naam= 'jan'
        OR
        naam = 'kees'
        OR
        naam = 'piet'
     "
;
// of als iets niet gelijk moet zijn aan..
sql = "SELECT
         naam
       FROM
        leden
        WHERE NOT naam= 'jan'
     "
;

?>
Gewijzigd op 23/12/2012 10:09:48 door Bart V B
 
Dimi meulman

dimi meulman

23/12/2012 10:15:01
Quote Anchor link
hij moet eigenlijk kijken en alle verschillende namen uit die kolom selecteren, dus er zijn bv 3 jans, 5 miekes, 4 brunos, enz..
hij moet iedere naam 1 keer tonen, dus: jan, mieke, bruno, enz
 
Bart V B

Bart V B

23/12/2012 10:20:07
Quote Anchor link
Ah, dat is heel wat anders. :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= "SELECT DISTINCT naam
          FROM
          leden
         ORDER BY
         naam ASC"
;
?>
Gewijzigd op 23/12/2012 10:20:52 door Bart V B
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/12/2012 10:38:37
Quote Anchor link
Bedoel je het zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
sql = "SELECT DISTINCT naam FROM leden";
?>
 
John D

John D

23/12/2012 10:46:23
Quote Anchor link
Met SELECT DISTINCT naam FROM leden haal je wel 1x Jansen eruit maar niet de verschillende Jansen als in Piet Jansen, Klaas Jansen, Jan Jansen. Wat gaat er mis met: SELECT naam FROM leden????
Gewijzigd op 23/12/2012 10:47:27 door John D
 
Bart V B

Bart V B

23/12/2012 10:49:31
Quote Anchor link
Volgens mij zegt de TS letterljk dat hij alle namen slechts 1x wil zien.
Quote:
hij moet eigenlijk kijken en alle verschillende namen uit die kolom selecteren, dus er zijn bv 3 jans, 5 miekes, 4 brunos, enz..
hij moet iedere naam 1 keer tonen, dus: jan, mieke, bruno, enz

Dan ligt volgens mij DISTINCT voor de hand toch?
Met die verstanden dat het om voornamen gaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.