Selecteer een week terug...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ki ma

ki ma

31/05/2012 22:49:50
Quote Anchor link
Ik wil graag de records selecteren van tussen de 7 en 10 dagen terug. Dit in de SQL database.. maar daar kom ik nog niet helemaal uit...

VB:
SELECT * FROM man WHERE BETWEEN DATE_SUB( CURDATE( ) ,INTERVAL 7 DAY ) AND DATE_SUB( CURDATE( ) ,INTERVAL 10 DAY )

Zoiets dacht ik maar dit wil nog niet echt lukken..
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:41:21
 
Fons Seesink

Fons Seesink

31/05/2012 22:54:59
Quote Anchor link
Misschien handiger als je de datum eerst berekend.
een paar voorbeelden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$date = strtotime(date("Y-m-d", strtotime($date)) . " +1 day");
$date = strtotime(date("Y-m-d", strtotime($date)) . " +1 week");
$date = strtotime(date("Y-m-d", strtotime($date)) . " +2 week");
$date = strtotime(date("Y-m-d", strtotime($date)) . " +1 month");
$date = strtotime(date("Y-m-d", strtotime($date)) . " +30 days");
 
Ki ma

ki ma

31/05/2012 22:57:30
Quote Anchor link
De date staat al in een 'timestamp' veld in de datatabase dus dat zou ook direct moeten kunnen..
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2012 23:00:52
Quote Anchor link
probeer ipv een wildcard (*) de database velden zelf op te schrijven behalve wanneer je echt echtt maar dan ook echt alles nodig hebt.

verder hoe zie je datum in de database eruit?

en verander curdate is met now() krijg je errors? foutmeldingen?

@fons hoezo datum berekenen?

probeer is dit ipv curdate

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
SELECT velden
FROM tabel
WHERE NOW()
BETWEEN INTERVAL 7 DAYS
AND INTERVAL 10 DAYS;
?>
Gewijzigd op 31/05/2012 23:07:23 door Reshad F
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

31/05/2012 23:13:14
Quote Anchor link
Wildcards gewoon niet gebruiken. Ik heb er een hekel aan als ik iemand help met zijn "code" of oude code uit het archief pak dan weet ik niet welke velden ik heb. En dan word zoeken...
 
Erwin H

Erwin H

31/05/2012 23:13:40
Quote Anchor link
Als je een record met een datum in het verleden wilt hebben, waarom gebruik je dan positieve getallen? Je moet toch terug in de tijd.....?
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2012 23:25:44
Quote Anchor link
ja ik las eroverheen hij wil inderdaad terug..

dan moet je idd negatieve getallen nemen.
 
Fons Seesink

Fons Seesink

31/05/2012 23:40:31
Quote Anchor link
@reshadd Doorgaans wil je de van tot datum ergens tonen na het resultaat.
eenmaal berekend naar een parameter kan je deze later eenvoudig terug halen.
als dit niet nodig is kan je inderdaad prima alleen de SQL gebruiken.
 
Ki ma

ki ma

01/06/2012 00:11:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$date1
= date('Y-m-d', strtotime('-2 week'));
$date2 = date('Y-m-d', strtotime('-1 week'));

$getinfo = "SELECT * FROM tabel WHERE datum_row BETWEEN '".$date1."'
AND '"
.$date2."'";
$sql = mysql_query($getinfo) or die(mysql_error());
?>


Bedankt voor de reacties. Maar kwam er op deze manier niet echt uit..
Maar het code woord was wel BETWEEN

Zo werkt hij ook.. niet geheel aan het berekenen in de database maar prima.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2012 08:32:21
Quote Anchor link
SELECT * FROM tabel WHERE datum_row BETWEEN DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 10 DAY) AND DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 7 DAY)
 
Bartje Jansen

Bartje Jansen

07/06/2012 12:18:45
Quote Anchor link
Gewoon de + en - gebruiken wanneer je wilt rekenen, DATE_SUB en DATE_ADD zijn zwaar overbodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
  *
FROM
  tabel
WHERE
  datum_row BETWEEN (NOW() - INTERVAL 10 DAY) AND (NOW() - INTERVAL 7 DAY);
Gewijzigd op 07/06/2012 12:19:21 door Bartje Jansen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.