Selecteer expire_date from table1 waar id from table1 hetzelfde is als id from table2 en echo expire

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marc Windels

Marc Windels

27/07/2021 18:36:06
Quote Anchor link
Zoals de titel beschrijft, probeer ik de expire_date uit tabel 1 te echoën, waarbij id van table1 hetzelfde is als het id van tabel 2 en van daaruit de echo met de expire_date
Zoiets maar dan correct gecodeerd:
Ik slaag er niet in dit correct te krijgen....
Iemand die zo goed is deze beginner te helpen aub?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$link = mysqli_connect("localhost", "u****_****", "****Z", "u4*******");
SELECT * u.pk_id  FROM oc_t_item where u JOIN
oc_t_item_sms_premium_expire item_id == p ON p.item_id = u.ID`enter code here`WHERE u.expire_date = "expire_date";
`enter code here`echo "u.expire_date";
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:06:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/07/2021 18:51:42
Quote Anchor link
Hier een betere opzet. Verder ongetest omdat je query een beetje een rotzooitje was. ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$link
= mysqli_connect("localhost", "u****_****", "****Z", "u4*******");
$expire = "";
$sql = "SELECT *.pk_id  
    FROM oc_t_item u
    JOIN u.oc_t_item_sms_premium_expire ON p.item_id = u.ID WHERE u.expire_date = '"
.mysqli_real_escape_string($link,$expire)."'";

$result= mysqli_query($link,$sql);
$data = mysqli_fetch_assoc($result);

// Toon je data voor testen en ontwikkelen.
echo "<pre>".$data."</pre>";
?>


Met mysqli_fetch_assoc() en indien nodig met while, kan je de boel doorlopen
Gewijzigd op 27/07/2021 18:52:22 door - Ariën -
 
Marc Windels

Marc Windels

27/07/2021 20:35:02
Quote Anchor link
Hey,
Bedankt alvast voor de hulp maar ik vraag me af of ik zelf wel de correcte info heb gegeven want hij doet het voorlopig niet.

Ik heb dus nodig uit: tabel oc_t_item het pk_id en dat moet idem zijn als het item_id van de tabel oc_t_item_sms_premium_expire
Van oc_t_item_sms_premium_expire wil ik de expire_date tevoorschijn toveren als echo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$link
= mysqli_connect("localhost", "u****_****", "****Z", "u4*******");
$expire = "";
$sql = "SELECT *.pk_id  
    FROM oc_t_item u
    JOIN u.oc_t_item_sms_premium_expire ON p.item_id = u.ID WHERE u.expire_date = '"
.mysqli_real_escape_string($link,$expire)."'";

$result= mysqli_query($link,$sql);
$data = mysqli_fetch_assoc($result);

// Toon je data voor testen en ontwikkelen.
echo "<pre>".$data."</pre>";
?>


Mogelijk is de code reeds correct maar als ik de url: https://*****.be/test.php&itemid=8 invoer krijg ik niets tevoorschijn helaas.
Maak ik alweer wat foutjes?
dank alvast
Marc
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

27/07/2021 20:58:47
Quote Anchor link
Is het te overwegen om de query eerst uit te proberen op de database zelf met bv PHPMyAdmin?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT
    u.*,
    u.pk_id
FROM
    oc_t_item u
JOIN
    oc_t_item_sms_premium_expire p
ON
    p.item_id = u.pk_id
WHERE
    u.expire_date = '2021-07-28';
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/07/2021 20:59:33
Quote Anchor link
Je moet wel een $_GET['itemid'] aan je script toevoegen.

Verder klopt je URL niet. Het is:
https://*****.be/test.php?itemid=8
Meerdere argumenten worden gescheiden met een &.
 
Marc Windels

Marc Windels

27/07/2021 21:22:06
Quote Anchor link
Hey nogmaals bedankt maar nu volgt na de url: https://***.be/test.php?1 de melding
Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/*****/domains/w***.be/public_html/test.php on line 9
Line 9 is deze: $data = mysqli_fetch_assoc($result);

Sorry voor de vele blunders en vragen ;-)
Gewijzigd op 27/07/2021 21:22:59 door Marc Windels
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/07/2021 21:24:25
Quote Anchor link
Voer je query eens uit in phpMyAdmin.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.