Selecteer naam en value van array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Wessels

Peter Wessels

05/09/2010 16:19:51
Quote Anchor link
Beste PHPLeden,

Ik heb de volgende array:
Array ( [8] => 5 [6] => 4 [7] => 3 )
Deze heb ik gesorteerd zodat de hoogste vooraan staat (5,4,3). Als ik nu de eerste value met reset() selecteer krijg ik alleen 5, maar ik wil juist weten dat de 8 is. Hoe kan ik dat selecteren? Moet ik dat ook met reset doen?

Peter
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 21:57:07
 

05/09/2010 16:40:59
Quote Anchor link
Zie de array functions:
ref.array
Gewijzigd op 05/09/2010 16:41:31 door
 
Peter Wessels

Peter Wessels

05/09/2010 16:46:29
Quote Anchor link
@Karl,
En dan? Wat is dat nou voor antwoord, ik vraag het hier omdat ik het zelf toch niet kan vinden?
 

05/09/2010 16:48:50
Quote Anchor link
Dan ga je dat lijstje bij langs tot je een leuke functie tegenkomt die het werkt.
 
Peter Wessels

Peter Wessels

05/09/2010 16:51:09
Quote Anchor link
Tjong jonge, wat is PHPHulp veranderd door de jaren heen. Ik vind dit echt belachelijk, als je het niet weet reageer dan gewoon niet. Dit is niet helpen (phpHULP).

Maargoed, andere mensen die wel kunnen helpen?
 
Niek s

niek s

05/09/2010 16:52:11
Quote Anchor link
Karl Karl op 05/09/2010 16:48:50:
Dan ga je dat lijstje bij langs tot je een leuke functie tegenkomt die het werkt.


De moeite is blijkbaar nutteloos in dit topic, maar ik ehb al wel ietsje meer moeite gedaan voor de betreffende luiert..

http://nl2.php.net/manual/en/function.array-keys.php
 
Peter Wessels

Peter Wessels

05/09/2010 16:53:37
Quote Anchor link
Kijk Niek, dit heb ik geprobeerd maar ik hij geeft dan steeds een rare uitkomst.

print_r($categorie);
$hoogstelaagste = arsort($categorie);
echo array_keys($hoogstelaagste);

Nou geeft hij aan dat $hoogstelaagste geen array is.
Gewijzigd op 05/09/2010 16:54:59 door Peter Wessels
 

05/09/2010 16:54:19
Quote Anchor link
Peter Wessels op 05/09/2010 16:51:09:
Tjong jonge, wat is PHPHulp veranderd door de jaren heen. Ik vind dit echt belachelijk, als je het niet weet reageer dan gewoon niet. Dit is niet helpen (phpHULP).

Maargoed, andere mensen die wel kunnen helpen?


Serieus? Heb je überhaupt naar die functies gekeken?
Er zijn talloze manieren om een oplossing te vinden. Daarom ga ik die ook niet voorkauwen. Ga lekker zelf denken en het zelf oplossen.

Peter Wessels op 05/09/2010 16:53:37:
Kijk Niek, dit heb ik geprobeerd maar ik hij geeft dan steeds een rare uitkomst.


Misschien moet je eens lezen wat die functie doet? En hoe je hem moet gebruiken?
Gewijzigd op 05/09/2010 16:55:03 door
 
Niek s

niek s

05/09/2010 16:56:33
Quote Anchor link
Peter Wessels op 05/09/2010 16:53:37:
Kijk Niek, dit heb ik geprobeerd maar ik hij geeft dan steeds een rare uitkomst.

print_r($categorie);
$hoogstelaagste = arsort($categorie);
echo array_keys($hoogstelaagste);

Nou geeft hij aan dat $hoogstelaagste geen array is.


Kijk ook eens naar de 2e parameter van die functie, de "Search Value" (als de waardes uniek zijn tenminste(?))
 
Peter Wessels

Peter Wessels

05/09/2010 16:57:29
Quote Anchor link
Ja serieus Karl, ik ken PHPHulp al heel lang. Heb er in het verleden ook actief in deelgenomen en toen werd iedereen gewoon geholpen, zelfs de beginners. Ik ben geen beginner, maar kon dit niet vinden.

Toevoeging op 05/09/2010 16:57:56:

@Niek,
Nee de waardes zijn niet uniek. De keys en values bestaan allemaal uit cijfers.

Toevoeging op 05/09/2010 17:00:08:

@Karl,
Ja hij maakt een array van keys. Hij zal dus gewoon Array moeten weergeven.
Gewijzigd op 05/09/2010 17:00:38 door Peter Wessels
 

05/09/2010 17:00:44
Quote Anchor link
Peter Wessels op 05/09/2010 16:57:29:
Ja serieus Karl, ik ken PHPHulp al heel lang. Heb er in het verleden ook actief in deelgenomen en toen werd iedereen gewoon geholpen, zelfs de beginners. Ik ben geen beginner, maar kon dit niet vinden.

(...)


Je wordt ook wel geholpen... Je moet alleen nog het juiste smaakje vinden.
Rome ken je toch wel...
 
Peter Wessels

Peter Wessels

05/09/2010 17:03:36
Quote Anchor link
Wat jij wil, Karl.

@Niek
Ik heb het gevonden, het probleem was dat $hoogstelaagste = arsort($categorie); een boolean returned.
 
Niek s

niek s

05/09/2010 17:04:50
Quote Anchor link
Ik zie het probleem niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
niek@niek-desktop:~$ cat test.php ; php test.php
<?php
$bla
= array(5 => 6,
      6 => 7,
      7 => 9,
      8 => 6);

print_r(array_keys($bla, 6));
?>


Array
(
    [0] => 5
    [1] => 8
)


Edit: inderdaad. Ik heb over die asort heen gelezen. asort() past de oorspronkelijke array aan, geeft geen nieuwe.
Gewijzigd op 05/09/2010 17:05:37 door niek s
 

05/09/2010 17:06:55
Quote Anchor link
Met reset reset je de pointer van de array naar de eerste positie en geeft die bij behorende waarde. Als je dan nog de key wilt, kan je gewoon key gebruiken.
 
Peter Wessels

Peter Wessels

05/09/2010 17:10:06
Quote Anchor link
@Karl, klopt, dit had ik al toegepast;)
 
Niek s

niek s

05/09/2010 17:22:08
Quote Anchor link
Karl Karl op 05/09/2010 17:06:55:
Met reset reset je de pointer van de array naar de eerste positie en geeft die bij behorende waarde. Als je dan nog de key wilt, kan je gewoon key gebruiken.


Als je precies de case zoals in de TS staat neemt, dan wel. Maar later vertelde hij dat de waardes niet uniek zijn, dus ik ging me afvragen of hij misschien alle mogelijke keys van een bepaalde value wilt.
 

05/09/2010 17:23:24
Quote Anchor link
Niek s op 05/09/2010 17:22:08:
Karl Karl op 05/09/2010 17:06:55:
Met reset reset je de pointer van de array naar de eerste positie en geeft die bij behorende waarde. Als je dan nog de key wilt, kan je gewoon key gebruiken.


Als je precies de case zoals in de TS staat neemt, dan wel. Maar later vertelde hij dat de waardes niet uniek zijn, dus ik ging me afvragen of hij misschien alle mogelijke keys van een bepaalde value wilt.


True.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.