Select/foreach

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »
Arend Koor

Arend Koor

04/01/2022 18:24:04
Quote Anchor link
Beste Forumers,

Te weinig bezig met PHP en kom er niet uit.
Het probleem is het volegende;

In een array probeer ik een dropdown menu te maken.
Dat lijkt deels te lukken maar krijg met de foreach opeens een tweede dropdown menu en krijg de goede niet gevuld met data.
Misschien kan iemand mij de goede kant op helpen.
Deze code gebruik ik;

echo '<select>';
$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => __( 'Target information: ', 'extra-field' ),
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => 8,
);

echo '<option id="$fields">Please Choose</option>';
foreach ($fields as $key => $value) {
echo "$key = $value\n";
}
echo "</select>";
return $fields;

}
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:03:37
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2022 19:17:05
Quote Anchor link
Waar is de <option> in je foreach?
Gewijzigd op 04/01/2022 19:20:17 door - Ariën -
 
Arend Koor

Arend Koor

04/01/2022 22:06:16
Quote Anchor link
Okay dan zou het dit worden. Het probleem is nog steeds dat ik dit niet in het array $fields['job']['job_doelgroep_info'] maar krijg.

Er komt opeens wel een extra dropdown veld bij met deze opties.


echo '<select>';
$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => __( 'Target information: ', 'extra-field' ),
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => 8,
);

echo '<option id="$fields">Please Choose</option>';
foreach ($fields as $key => $value) {

echo "<option>Test</option>";
echo "<option>Test2</option>";
echo "<option>Test3</option>";

}
echo "</select>";
return $fields;

}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2022 22:12:09
Quote Anchor link
Je herhaalt nu dus steeds Test1, Test2 en Test3.

Je weet wat foreach doet?
 
Arend Koor

Arend Koor

07/01/2022 12:04:06
Quote Anchor link
Na gepuzzel en try en error een oplossing gevonden.
Wie weet heeft iemand anders ook wat aan deze manier.
Bedankt voor de input.

$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => 'Select',
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => '8',
'options' => array(
'option 1' => 'Kies een optie',
'option 2' => 'optie 1',
'option 3' => 'optie 2'
)
);

return $fields;
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2022 12:35:06
Quote Anchor link
Quote:
'option 2' => 'optie 1',
'option 3' => 'optie 2'

Heerlijk dit soort logica ...
 
Arend Koor

Arend Koor

07/01/2022 14:00:33
Quote Anchor link
Fijn dit soort sarcasme, lekker opbouwend. :=(
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2022 15:00:17
Quote Anchor link
Haha, het was ook best grappig toch ;-) Het was goed bedoeld hoor ;-) En wellicht voor jou ook een reminder om altijd de logica een beetje in de gaten te houden. Overigens zeg ik niet dat het fout is om een 'option 2' een waarde 'optie 1' te geven, maar je maakt het jezelf op die manier niet echt gemakkelijk.

Hier een voorbeeldje van hoe een formulier met dropdown er in html uitziet:

https://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml_select

Dan heb je een beetje houvast.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2022 15:43:04
Quote Anchor link
'Kies een optie' zou ik eerder gewoon standaard in de HTML defineren, en niet als opvulling via PHP.
 
Arend Koor

Arend Koor

08/01/2022 10:55:23
Quote Anchor link
Beste forumers,

De code maakt deel uit van een plugin tbv de jobmanager in wordpress. De hier getoonde code is als voorbeeld genomen . Ga geen bedijfsinfo tonen op een forum en is ook niet van belang bij het oplossen.
De totale plugin bestaat uit extra velden met een tekst editor een upload voor pdf bestanden en inderdaad een keuze menu. Dit om de sollicitant meer informatie te geven dan standaard aanwezig in de jobmanager. Om dezelfde aanpak als de jobmanger doet heb ik gekozen voor deze manier van codering. De code is open source en wordt tzt gepubliceerd op de site van github.
Mijn dank voor de input en commentaar.
Arend

De totale code tot dusver en wederom tekst zijn aangepast;

<

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
<?php
/**
 * Plugin Name: Extra fields
 * Description: Creates extra fields in the add a job of the Job Manager.
 * Version: 1.0.3
 * Author: Clown
 * Author URI: https://nu.nl
 * Requires at least: 5.2
 * Requires PHP:      7.2
 * License:           GPL v2 or later
 */

/**
 * Prevent direct access data leaks
 **/

if ( ! defined( 'ABSPATH' ) ) {
  exit;
}


add_action( 'plugin_action_links_' . plugin_basename( __FILE__ ), 'gma_wpjmef_add_support_link_to_plugin_page' );

// Submit form filters
add_filter( 'submit_job_form_fields', 'gma_wpjmef_frontend_add_omschrijving_field');
add_filter( 'submit_job_form_fields', 'gma_wpjmef_frontend_add_doelgroep_info_field');
// Text fields filters
add_filter( 'job_manager_job_listing_data_fields', 'gma_wpjmef_admin_add_omschrijving_field' ); // #
add_filter( 'job_manager_job_listing_data_fields', 'gma_wpjmef_admin_add_doelgroep_info_field' );
// Single Job page filters
add_action( 'single_job_listing_meta_end', 'gma_wpjmef_display_job_omschrijving_data' );
add_action( 'single_job_listing_meta_end', 'gma_wpjmef_display_doelgroep_info_data' );
// Dashboard: Job Listings > Jobs filters
add_filter( 'manage_edit-job_listing_columns', 'gma_wpjmef_retrieve_omschrijving_column' );
add_filter( 'manage_job_listing_posts_custom_column', 'gma_wpjmef_display_omschrijving_column' );

/**
* Sets the job_omschrijving metadata as a new $column that can be used in the back-end
**/

function gma_wpjmef_retrieve_omschrijving_column($columns){

$columns['job_omschrijving']         = __( 'omschrijving', 'extra-field' );
return $columns;

};


/**
* Adds a new case to WP-Job-Manager/includes/admin/class-wp-job-manager-cpt.php
**/


function gma_wpjmef_display_omschrijving_column($column){

global $post;

switch ($column) {    
  case
'job_omschrijving':
    
    $omschrijving = get_post_meta( $post->ID, '_job_omschrijving', true );
    
    if ( !empty($omschrijving)) {
      echo $omschrijving;
    }
else {
      echo '-';
    
    }

  break;
}


return $column;

};



/**

* Adds a new optional "omschrijving" text field at the "Submit a Job" form, generated via the [submit_job_form] shortcode
**/

function gma_wpjmef_frontend_add_omschrijving_field( $fields ) {

$fields['job']['job_omschrijving'] = array(
  'label'       => __( 'Job vacancy information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'file',
  'required'    => false,
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => '',
  'priority'    => '7',
);


return $fields;

}


/**
* Adds a new optional "doelgroep Information" text field at the "Submit a Job" form, generated via the [submit_job_form] shortcode
**/

function gma_wpjmef_frontend_add_doelgroep_info_field( $fields ) {

  $fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
    'label'       => 'Select',
    'type'        => 'select',
    'required'    => false,
    'placeholder' => '',
    'omschrijving' => '',
    'priority'    => '8',
    'options'  => array(
      'option1' => 'Kies een optie',
          'ww.nu.nl' => 'www.nu.nl',
               'www.buienradar.nl' => 'www.buienradar.nl'
      )
    );


    
  return $fields;
}


/**
* Adds a text field to the Job Listing wp-admin meta box named “omschrijving”
**/

function gma_wpjmef_admin_add_omschrijving_field( $fields ) {

$fields['_job_omschrijving'] = array(
  'label'       => __( 'Job vacancy information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'file',
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => ''
);

return $fields;

}


/**
* Adds a text field to the Job Listing wp-admin meta box named "doelgroep Information"
**/

function gma_wpjmef_admin_add_doelgroep_info_field( $fields ) {

$fields['_job_doelgroep_info'] = array(
  'label'       => __( 'Target information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'select',
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => ''
);

return $fields;

}


/**
* Displays "omschrijving" on the Single Job Page, by checking if meta for "_job_omschrijving" exists and is displayed via do_action( 'single_job_listing_meta_end' ) on the template
**/

function gma_wpjmef_display_job_omschrijving_data() {

global $post;

$omschrijving = get_post_meta( $post->ID, '_job_omschrijving', true );
$doelgroep_info = get_post_meta( $post->ID, '_job_doelgroep_info', true );

if ( $omschrijving ) {

  echo '<a href="'.( $omschrijving ). ' " target="_blank">Vacature informatie</a><br>';
}

}


/**
* Displays the content of the "doelgroep Information" text-field on the Single Job Page, by checking if meta for "_job_doelgroep_info" exists and is displayed via do_action( 'single_job_listing_meta_end' ) on the template
**/

function gma_wpjmef_display_doelgroep_info_data() {

global $post;

$doelgroep_info = get_post_meta( $post->ID, '_job_doelgroep_info', true );

if ( $doelgroep_info ) {
  echo '<a href= "'.($doelgroep_info).  ' " target="_blank">Doelgroep</a><br>';
}

}


/**
* Display an error message notice in the admin if WP Job Manager is not active
*/

function gma_wpjmef_admin_notice__error() {

$class = 'notice notice-error';
$message = __( 'An error has occurred. WP Job Manager must be installed in order to use this plugin', 'extra-field' );

printf( '<div class="%1$s"><p>%2$s</p></div>', esc_attr( $class ), esc_html( $message ) );

}

>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/01/2022 10:58:01
Quote Anchor link
Waarom zou je die -kies een optie - in PHP definiëren?
 
Arend Koor

Arend Koor

09/01/2022 20:16:41
Quote Anchor link
Beste Ariën,

Zoals aangegeven heb ik teksten aangepast, ook de tekst in option heb maar wat neer gezet. Wat daar hoort te staan zijn url's maar mij lijkt dat niet verstandig om dat op een forum te zetten. Dus in die zin heb je gelijk dat zoiets beter in html kan.
Deze code lijkt goed samen te werken met de job manager en WordPress. Hoewel zowel jobmanager als een beetje wordpress mij flink hebben dwarsgezeten met allerlei overrides verborgen in bijna ondoorgrondelijke folders. Elke codering die maakte gaf weer een foutmelding.
Bijvoorbeeld de foreach gaf geen krimp in de code.
Gelukkig met vereende krachten toch tot werkende plugin voor wordpress gekomen.

Groet
Arend
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.