Select/foreach

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »
Arend Koor

Arend Koor

04/01/2022 18:24:04
Quote Anchor link
Beste Forumers,

Te weinig bezig met PHP en kom er niet uit.
Het probleem is het volegende;

In een array probeer ik een dropdown menu te maken.
Dat lijkt deels te lukken maar krijg met de foreach opeens een tweede dropdown menu en krijg de goede niet gevuld met data.
Misschien kan iemand mij de goede kant op helpen.
Deze code gebruik ik;

echo '<select>';
$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => __( 'Target information: ', 'extra-field' ),
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => 8,
);

echo '<option id="$fields">Please Choose</option>';
foreach ($fields as $key => $value) {
echo "$key = $value\n";
}
echo "</select>";
return $fields;

}
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 06:13:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2022 19:17:05
Quote Anchor link
Waar is de <option> in je foreach?
Gewijzigd op 04/01/2022 19:20:17 door - Ariën -
 
Arend Koor

Arend Koor

04/01/2022 22:06:16
Quote Anchor link
Okay dan zou het dit worden. Het probleem is nog steeds dat ik dit niet in het array $fields['job']['job_doelgroep_info'] maar krijg.

Er komt opeens wel een extra dropdown veld bij met deze opties.


echo '<select>';
$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => __( 'Target information: ', 'extra-field' ),
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => 8,
);

echo '<option id="$fields">Please Choose</option>';
foreach ($fields as $key => $value) {

echo "<option>Test</option>";
echo "<option>Test2</option>";
echo "<option>Test3</option>";

}
echo "</select>";
return $fields;

}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2022 22:12:09
Quote Anchor link
Je herhaalt nu dus steeds Test1, Test2 en Test3.

Je weet wat foreach doet?
 
Arend Koor

Arend Koor

07/01/2022 12:04:06
Quote Anchor link
Na gepuzzel en try en error een oplossing gevonden.
Wie weet heeft iemand anders ook wat aan deze manier.
Bedankt voor de input.

$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => 'Select',
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => '8',
'options' => array(
'option 1' => 'Kies een optie',
'option 2' => 'optie 1',
'option 3' => 'optie 2'
)
);

return $fields;
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2022 12:35:06
Quote Anchor link
Quote:
'option 2' => 'optie 1',
'option 3' => 'optie 2'

Heerlijk dit soort logica ...
 
Arend Koor

Arend Koor

07/01/2022 14:00:33
Quote Anchor link
Fijn dit soort sarcasme, lekker opbouwend. :=(
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2022 15:00:17
Quote Anchor link
Haha, het was ook best grappig toch ;-) Het was goed bedoeld hoor ;-) En wellicht voor jou ook een reminder om altijd de logica een beetje in de gaten te houden. Overigens zeg ik niet dat het fout is om een 'option 2' een waarde 'optie 1' te geven, maar je maakt het jezelf op die manier niet echt gemakkelijk.

Hier een voorbeeldje van hoe een formulier met dropdown er in html uitziet:

https://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml_select

Dan heb je een beetje houvast.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2022 15:43:04
Quote Anchor link
'Kies een optie' zou ik eerder gewoon standaard in de HTML defineren, en niet als opvulling via PHP.
 
Arend Koor

Arend Koor

08/01/2022 10:55:23
Quote Anchor link
Beste forumers,

De code maakt deel uit van een plugin tbv de jobmanager in wordpress. De hier getoonde code is als voorbeeld genomen . Ga geen bedijfsinfo tonen op een forum en is ook niet van belang bij het oplossen.
De totale plugin bestaat uit extra velden met een tekst editor een upload voor pdf bestanden en inderdaad een keuze menu. Dit om de sollicitant meer informatie te geven dan standaard aanwezig in de jobmanager. Om dezelfde aanpak als de jobmanger doet heb ik gekozen voor deze manier van codering. De code is open source en wordt tzt gepubliceerd op de site van github.
Mijn dank voor de input en commentaar.
Arend

De totale code tot dusver en wederom tekst zijn aangepast;

<

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
<?php
/**
 * Plugin Name: Extra fields
 * Description: Creates extra fields in the add a job of the Job Manager.
 * Version: 1.0.3
 * Author: Clown
 * Author URI: https://nu.nl
 * Requires at least: 5.2
 * Requires PHP:      7.2
 * License:           GPL v2 or later
 */

/**
 * Prevent direct access data leaks
 **/

if ( ! defined( 'ABSPATH' ) ) {
  exit;
}


add_action( 'plugin_action_links_' . plugin_basename( __FILE__ ), 'gma_wpjmef_add_support_link_to_plugin_page' );

// Submit form filters
add_filter( 'submit_job_form_fields', 'gma_wpjmef_frontend_add_omschrijving_field');
add_filter( 'submit_job_form_fields', 'gma_wpjmef_frontend_add_doelgroep_info_field');
// Text fields filters
add_filter( 'job_manager_job_listing_data_fields', 'gma_wpjmef_admin_add_omschrijving_field' ); // #
add_filter( 'job_manager_job_listing_data_fields', 'gma_wpjmef_admin_add_doelgroep_info_field' );
// Single Job page filters
add_action( 'single_job_listing_meta_end', 'gma_wpjmef_display_job_omschrijving_data' );
add_action( 'single_job_listing_meta_end', 'gma_wpjmef_display_doelgroep_info_data' );
// Dashboard: Job Listings > Jobs filters
add_filter( 'manage_edit-job_listing_columns', 'gma_wpjmef_retrieve_omschrijving_column' );
add_filter( 'manage_job_listing_posts_custom_column', 'gma_wpjmef_display_omschrijving_column' );

/**
* Sets the job_omschrijving metadata as a new $column that can be used in the back-end
**/

function gma_wpjmef_retrieve_omschrijving_column($columns){

$columns['job_omschrijving']         = __( 'omschrijving', 'extra-field' );
return $columns;

};


/**
* Adds a new case to WP-Job-Manager/includes/admin/class-wp-job-manager-cpt.php
**/


function gma_wpjmef_display_omschrijving_column($column){

global $post;

switch ($column) {    
  case
'job_omschrijving':
    
    $omschrijving = get_post_meta( $post->ID, '_job_omschrijving', true );
    
    if ( !empty($omschrijving)) {
      echo $omschrijving;
    }
else {
      echo '-';
    
    }

  break;
}


return $column;

};



/**

* Adds a new optional "omschrijving" text field at the "Submit a Job" form, generated via the [submit_job_form] shortcode
**/

function gma_wpjmef_frontend_add_omschrijving_field( $fields ) {

$fields['job']['job_omschrijving'] = array(
  'label'       => __( 'Job vacancy information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'file',
  'required'    => false,
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => '',
  'priority'    => '7',
);


return $fields;

}


/**
* Adds a new optional "doelgroep Information" text field at the "Submit a Job" form, generated via the [submit_job_form] shortcode
**/

function gma_wpjmef_frontend_add_doelgroep_info_field( $fields ) {

  $fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
    'label'       => 'Select',
    'type'        => 'select',
    'required'    => false,
    'placeholder' => '',
    'omschrijving' => '',
    'priority'    => '8',
    'options'  => array(
      'option1' => 'Kies een optie',
          'ww.nu.nl' => 'www.nu.nl',
               'www.buienradar.nl' => 'www.buienradar.nl'
      )
    );


    
  return $fields;
}


/**
* Adds a text field to the Job Listing wp-admin meta box named “omschrijving”
**/

function gma_wpjmef_admin_add_omschrijving_field( $fields ) {

$fields['_job_omschrijving'] = array(
  'label'       => __( 'Job vacancy information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'file',
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => ''
);

return $fields;

}


/**
* Adds a text field to the Job Listing wp-admin meta box named "doelgroep Information"
**/

function gma_wpjmef_admin_add_doelgroep_info_field( $fields ) {

$fields['_job_doelgroep_info'] = array(
  'label'       => __( 'Target information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'select',
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => ''
);

return $fields;

}


/**
* Displays "omschrijving" on the Single Job Page, by checking if meta for "_job_omschrijving" exists and is displayed via do_action( 'single_job_listing_meta_end' ) on the template
**/

function gma_wpjmef_display_job_omschrijving_data() {

global $post;

$omschrijving = get_post_meta( $post->ID, '_job_omschrijving', true );
$doelgroep_info = get_post_meta( $post->ID, '_job_doelgroep_info', true );

if ( $omschrijving ) {

  echo '<a href="'.( $omschrijving ). ' " target="_blank">Vacature informatie</a><br>';
}

}


/**
* Displays the content of the "doelgroep Information" text-field on the Single Job Page, by checking if meta for "_job_doelgroep_info" exists and is displayed via do_action( 'single_job_listing_meta_end' ) on the template
**/

function gma_wpjmef_display_doelgroep_info_data() {

global $post;

$doelgroep_info = get_post_meta( $post->ID, '_job_doelgroep_info', true );

if ( $doelgroep_info ) {
  echo '<a href= "'.($doelgroep_info).  ' " target="_blank">Doelgroep</a><br>';
}

}


/**
* Display an error message notice in the admin if WP Job Manager is not active
*/

function gma_wpjmef_admin_notice__error() {

$class = 'notice notice-error';
$message = __( 'An error has occurred. WP Job Manager must be installed in order to use this plugin', 'extra-field' );

printf( '<div class="%1$s"><p>%2$s</p></div>', esc_attr( $class ), esc_html( $message ) );

}

>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/01/2022 10:58:01
Quote Anchor link
Waarom zou je die -kies een optie - in PHP definiëren?
 
Arend Koor

Arend Koor

09/01/2022 20:16:41
Quote Anchor link
Beste Ariën,

Zoals aangegeven heb ik teksten aangepast, ook de tekst in option heb maar wat neer gezet. Wat daar hoort te staan zijn url's maar mij lijkt dat niet verstandig om dat op een forum te zetten. Dus in die zin heb je gelijk dat zoiets beter in html kan.
Deze code lijkt goed samen te werken met de job manager en WordPress. Hoewel zowel jobmanager als een beetje wordpress mij flink hebben dwarsgezeten met allerlei overrides verborgen in bijna ondoorgrondelijke folders. Elke codering die maakte gaf weer een foutmelding.
Bijvoorbeeld de foreach gaf geen krimp in de code.
Gelukkig met vereende krachten toch tot werkende plugin voor wordpress gekomen.

Groet
Arend
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.