Select/foreach

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »
Arend Koor

Arend Koor

04/01/2022 18:24:04
Quote Anchor link
Beste Forumers,

Te weinig bezig met PHP en kom er niet uit.
Het probleem is het volegende;

In een array probeer ik een dropdown menu te maken.
Dat lijkt deels te lukken maar krijg met de foreach opeens een tweede dropdown menu en krijg de goede niet gevuld met data.
Misschien kan iemand mij de goede kant op helpen.
Deze code gebruik ik;

echo '<select>';
$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => __( 'Target information: ', 'extra-field' ),
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => 8,
);

echo '<option id="$fields">Please Choose</option>';
foreach ($fields as $key => $value) {
echo "$key = $value\n";
}
echo "</select>";
return $fields;

}
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:59:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2022 19:17:05
Quote Anchor link
Waar is de <option> in je foreach?
Gewijzigd op 04/01/2022 19:20:17 door - Ariën -
 
Arend Koor

Arend Koor

04/01/2022 22:06:16
Quote Anchor link
Okay dan zou het dit worden. Het probleem is nog steeds dat ik dit niet in het array $fields['job']['job_doelgroep_info'] maar krijg.

Er komt opeens wel een extra dropdown veld bij met deze opties.


echo '<select>';
$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => __( 'Target information: ', 'extra-field' ),
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => 8,
);

echo '<option id="$fields">Please Choose</option>';
foreach ($fields as $key => $value) {

echo "<option>Test</option>";
echo "<option>Test2</option>";
echo "<option>Test3</option>";

}
echo "</select>";
return $fields;

}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2022 22:12:09
Quote Anchor link
Je herhaalt nu dus steeds Test1, Test2 en Test3.

Je weet wat foreach doet?
 
Arend Koor

Arend Koor

07/01/2022 12:04:06
Quote Anchor link
Na gepuzzel en try en error een oplossing gevonden.
Wie weet heeft iemand anders ook wat aan deze manier.
Bedankt voor de input.

$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => 'Select',
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => '8',
'options' => array(
'option 1' => 'Kies een optie',
'option 2' => 'optie 1',
'option 3' => 'optie 2'
)
);

return $fields;
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2022 12:35:06
Quote Anchor link
Quote:
'option 2' => 'optie 1',
'option 3' => 'optie 2'

Heerlijk dit soort logica ...
 
Arend Koor

Arend Koor

07/01/2022 14:00:33
Quote Anchor link
Fijn dit soort sarcasme, lekker opbouwend. :=(
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2022 15:00:17
Quote Anchor link
Haha, het was ook best grappig toch ;-) Het was goed bedoeld hoor ;-) En wellicht voor jou ook een reminder om altijd de logica een beetje in de gaten te houden. Overigens zeg ik niet dat het fout is om een 'option 2' een waarde 'optie 1' te geven, maar je maakt het jezelf op die manier niet echt gemakkelijk.

Hier een voorbeeldje van hoe een formulier met dropdown er in html uitziet:

https://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml_select

Dan heb je een beetje houvast.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2022 15:43:04
Quote Anchor link
'Kies een optie' zou ik eerder gewoon standaard in de HTML defineren, en niet als opvulling via PHP.
 
Arend Koor

Arend Koor

08/01/2022 10:55:23
Quote Anchor link
Beste forumers,

De code maakt deel uit van een plugin tbv de jobmanager in wordpress. De hier getoonde code is als voorbeeld genomen . Ga geen bedijfsinfo tonen op een forum en is ook niet van belang bij het oplossen.
De totale plugin bestaat uit extra velden met een tekst editor een upload voor pdf bestanden en inderdaad een keuze menu. Dit om de sollicitant meer informatie te geven dan standaard aanwezig in de jobmanager. Om dezelfde aanpak als de jobmanger doet heb ik gekozen voor deze manier van codering. De code is open source en wordt tzt gepubliceerd op de site van github.
Mijn dank voor de input en commentaar.
Arend

De totale code tot dusver en wederom tekst zijn aangepast;

<

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
<?php
/**
 * Plugin Name: Extra fields
 * Description: Creates extra fields in the add a job of the Job Manager.
 * Version: 1.0.3
 * Author: Clown
 * Author URI: https://nu.nl
 * Requires at least: 5.2
 * Requires PHP:      7.2
 * License:           GPL v2 or later
 */

/**
 * Prevent direct access data leaks
 **/

if ( ! defined( 'ABSPATH' ) ) {
  exit;
}


add_action( 'plugin_action_links_' . plugin_basename( __FILE__ ), 'gma_wpjmef_add_support_link_to_plugin_page' );

// Submit form filters
add_filter( 'submit_job_form_fields', 'gma_wpjmef_frontend_add_omschrijving_field');
add_filter( 'submit_job_form_fields', 'gma_wpjmef_frontend_add_doelgroep_info_field');
// Text fields filters
add_filter( 'job_manager_job_listing_data_fields', 'gma_wpjmef_admin_add_omschrijving_field' ); // #
add_filter( 'job_manager_job_listing_data_fields', 'gma_wpjmef_admin_add_doelgroep_info_field' );
// Single Job page filters
add_action( 'single_job_listing_meta_end', 'gma_wpjmef_display_job_omschrijving_data' );
add_action( 'single_job_listing_meta_end', 'gma_wpjmef_display_doelgroep_info_data' );
// Dashboard: Job Listings > Jobs filters
add_filter( 'manage_edit-job_listing_columns', 'gma_wpjmef_retrieve_omschrijving_column' );
add_filter( 'manage_job_listing_posts_custom_column', 'gma_wpjmef_display_omschrijving_column' );

/**
* Sets the job_omschrijving metadata as a new $column that can be used in the back-end
**/

function gma_wpjmef_retrieve_omschrijving_column($columns){

$columns['job_omschrijving']         = __( 'omschrijving', 'extra-field' );
return $columns;

};


/**
* Adds a new case to WP-Job-Manager/includes/admin/class-wp-job-manager-cpt.php
**/


function gma_wpjmef_display_omschrijving_column($column){

global $post;

switch ($column) {    
  case
'job_omschrijving':
    
    $omschrijving = get_post_meta( $post->ID, '_job_omschrijving', true );
    
    if ( !empty($omschrijving)) {
      echo $omschrijving;
    }
else {
      echo '-';
    
    }

  break;
}


return $column;

};



/**

* Adds a new optional "omschrijving" text field at the "Submit a Job" form, generated via the [submit_job_form] shortcode
**/

function gma_wpjmef_frontend_add_omschrijving_field( $fields ) {

$fields['job']['job_omschrijving'] = array(
  'label'       => __( 'Job vacancy information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'file',
  'required'    => false,
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => '',
  'priority'    => '7',
);


return $fields;

}


/**
* Adds a new optional "doelgroep Information" text field at the "Submit a Job" form, generated via the [submit_job_form] shortcode
**/

function gma_wpjmef_frontend_add_doelgroep_info_field( $fields ) {

  $fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
    'label'       => 'Select',
    'type'        => 'select',
    'required'    => false,
    'placeholder' => '',
    'omschrijving' => '',
    'priority'    => '8',
    'options'  => array(
      'option1' => 'Kies een optie',
          'ww.nu.nl' => 'www.nu.nl',
               'www.buienradar.nl' => 'www.buienradar.nl'
      )
    );


    
  return $fields;
}


/**
* Adds a text field to the Job Listing wp-admin meta box named “omschrijving”
**/

function gma_wpjmef_admin_add_omschrijving_field( $fields ) {

$fields['_job_omschrijving'] = array(
  'label'       => __( 'Job vacancy information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'file',
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => ''
);

return $fields;

}


/**
* Adds a text field to the Job Listing wp-admin meta box named "doelgroep Information"
**/

function gma_wpjmef_admin_add_doelgroep_info_field( $fields ) {

$fields['_job_doelgroep_info'] = array(
  'label'       => __( 'Target information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'select',
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => ''
);

return $fields;

}


/**
* Displays "omschrijving" on the Single Job Page, by checking if meta for "_job_omschrijving" exists and is displayed via do_action( 'single_job_listing_meta_end' ) on the template
**/

function gma_wpjmef_display_job_omschrijving_data() {

global $post;

$omschrijving = get_post_meta( $post->ID, '_job_omschrijving', true );
$doelgroep_info = get_post_meta( $post->ID, '_job_doelgroep_info', true );

if ( $omschrijving ) {

  echo '<a href="'.( $omschrijving ). ' " target="_blank">Vacature informatie</a><br>';
}

}


/**
* Displays the content of the "doelgroep Information" text-field on the Single Job Page, by checking if meta for "_job_doelgroep_info" exists and is displayed via do_action( 'single_job_listing_meta_end' ) on the template
**/

function gma_wpjmef_display_doelgroep_info_data() {

global $post;

$doelgroep_info = get_post_meta( $post->ID, '_job_doelgroep_info', true );

if ( $doelgroep_info ) {
  echo '<a href= "'.($doelgroep_info).  ' " target="_blank">Doelgroep</a><br>';
}

}


/**
* Display an error message notice in the admin if WP Job Manager is not active
*/

function gma_wpjmef_admin_notice__error() {

$class = 'notice notice-error';
$message = __( 'An error has occurred. WP Job Manager must be installed in order to use this plugin', 'extra-field' );

printf( '<div class="%1$s"><p>%2$s</p></div>', esc_attr( $class ), esc_html( $message ) );

}

>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/01/2022 10:58:01
Quote Anchor link
Waarom zou je die -kies een optie - in PHP definiëren?
 
Arend Koor

Arend Koor

09/01/2022 20:16:41
Quote Anchor link
Beste Ariën,

Zoals aangegeven heb ik teksten aangepast, ook de tekst in option heb maar wat neer gezet. Wat daar hoort te staan zijn url's maar mij lijkt dat niet verstandig om dat op een forum te zetten. Dus in die zin heb je gelijk dat zoiets beter in html kan.
Deze code lijkt goed samen te werken met de job manager en WordPress. Hoewel zowel jobmanager als een beetje wordpress mij flink hebben dwarsgezeten met allerlei overrides verborgen in bijna ondoorgrondelijke folders. Elke codering die maakte gaf weer een foutmelding.
Bijvoorbeeld de foreach gaf geen krimp in de code.
Gelukkig met vereende krachten toch tot werkende plugin voor wordpress gekomen.

Groet
Arend
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.