Select/foreach

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »
Arend Koor

Arend Koor

04/01/2022 18:24:04
Quote Anchor link
Beste Forumers,

Te weinig bezig met PHP en kom er niet uit.
Het probleem is het volegende;

In een array probeer ik een dropdown menu te maken.
Dat lijkt deels te lukken maar krijg met de foreach opeens een tweede dropdown menu en krijg de goede niet gevuld met data.
Misschien kan iemand mij de goede kant op helpen.
Deze code gebruik ik;

echo '<select>';
$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => __( 'Target information: ', 'extra-field' ),
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => 8,
);

echo '<option id="$fields">Please Choose</option>';
foreach ($fields as $key => $value) {
echo "$key = $value\n";
}
echo "</select>";
return $fields;

}
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:25:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2022 19:17:05
Quote Anchor link
Waar is de <option> in je foreach?
Gewijzigd op 04/01/2022 19:20:17 door - Ariën -
 
Arend Koor

Arend Koor

04/01/2022 22:06:16
Quote Anchor link
Okay dan zou het dit worden. Het probleem is nog steeds dat ik dit niet in het array $fields['job']['job_doelgroep_info'] maar krijg.

Er komt opeens wel een extra dropdown veld bij met deze opties.


echo '<select>';
$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => __( 'Target information: ', 'extra-field' ),
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => 8,
);

echo '<option id="$fields">Please Choose</option>';
foreach ($fields as $key => $value) {

echo "<option>Test</option>";
echo "<option>Test2</option>";
echo "<option>Test3</option>";

}
echo "</select>";
return $fields;

}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2022 22:12:09
Quote Anchor link
Je herhaalt nu dus steeds Test1, Test2 en Test3.

Je weet wat foreach doet?
 
Arend Koor

Arend Koor

07/01/2022 12:04:06
Quote Anchor link
Na gepuzzel en try en error een oplossing gevonden.
Wie weet heeft iemand anders ook wat aan deze manier.
Bedankt voor de input.

$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => 'Select',
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => '8',
'options' => array(
'option 1' => 'Kies een optie',
'option 2' => 'optie 1',
'option 3' => 'optie 2'
)
);

return $fields;
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2022 12:35:06
Quote Anchor link
Quote:
'option 2' => 'optie 1',
'option 3' => 'optie 2'

Heerlijk dit soort logica ...
 
Arend Koor

Arend Koor

07/01/2022 14:00:33
Quote Anchor link
Fijn dit soort sarcasme, lekker opbouwend. :=(
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2022 15:00:17
Quote Anchor link
Haha, het was ook best grappig toch ;-) Het was goed bedoeld hoor ;-) En wellicht voor jou ook een reminder om altijd de logica een beetje in de gaten te houden. Overigens zeg ik niet dat het fout is om een 'option 2' een waarde 'optie 1' te geven, maar je maakt het jezelf op die manier niet echt gemakkelijk.

Hier een voorbeeldje van hoe een formulier met dropdown er in html uitziet:

https://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml_select

Dan heb je een beetje houvast.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2022 15:43:04
Quote Anchor link
'Kies een optie' zou ik eerder gewoon standaard in de HTML defineren, en niet als opvulling via PHP.
 
Arend Koor

Arend Koor

08/01/2022 10:55:23
Quote Anchor link
Beste forumers,

De code maakt deel uit van een plugin tbv de jobmanager in wordpress. De hier getoonde code is als voorbeeld genomen . Ga geen bedijfsinfo tonen op een forum en is ook niet van belang bij het oplossen.
De totale plugin bestaat uit extra velden met een tekst editor een upload voor pdf bestanden en inderdaad een keuze menu. Dit om de sollicitant meer informatie te geven dan standaard aanwezig in de jobmanager. Om dezelfde aanpak als de jobmanger doet heb ik gekozen voor deze manier van codering. De code is open source en wordt tzt gepubliceerd op de site van github.
Mijn dank voor de input en commentaar.
Arend

De totale code tot dusver en wederom tekst zijn aangepast;

<

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
<?php
/**
 * Plugin Name: Extra fields
 * Description: Creates extra fields in the add a job of the Job Manager.
 * Version: 1.0.3
 * Author: Clown
 * Author URI: https://nu.nl
 * Requires at least: 5.2
 * Requires PHP:      7.2
 * License:           GPL v2 or later
 */

/**
 * Prevent direct access data leaks
 **/

if ( ! defined( 'ABSPATH' ) ) {
  exit;
}


add_action( 'plugin_action_links_' . plugin_basename( __FILE__ ), 'gma_wpjmef_add_support_link_to_plugin_page' );

// Submit form filters
add_filter( 'submit_job_form_fields', 'gma_wpjmef_frontend_add_omschrijving_field');
add_filter( 'submit_job_form_fields', 'gma_wpjmef_frontend_add_doelgroep_info_field');
// Text fields filters
add_filter( 'job_manager_job_listing_data_fields', 'gma_wpjmef_admin_add_omschrijving_field' ); // #
add_filter( 'job_manager_job_listing_data_fields', 'gma_wpjmef_admin_add_doelgroep_info_field' );
// Single Job page filters
add_action( 'single_job_listing_meta_end', 'gma_wpjmef_display_job_omschrijving_data' );
add_action( 'single_job_listing_meta_end', 'gma_wpjmef_display_doelgroep_info_data' );
// Dashboard: Job Listings > Jobs filters
add_filter( 'manage_edit-job_listing_columns', 'gma_wpjmef_retrieve_omschrijving_column' );
add_filter( 'manage_job_listing_posts_custom_column', 'gma_wpjmef_display_omschrijving_column' );

/**
* Sets the job_omschrijving metadata as a new $column that can be used in the back-end
**/

function gma_wpjmef_retrieve_omschrijving_column($columns){

$columns['job_omschrijving']         = __( 'omschrijving', 'extra-field' );
return $columns;

};


/**
* Adds a new case to WP-Job-Manager/includes/admin/class-wp-job-manager-cpt.php
**/


function gma_wpjmef_display_omschrijving_column($column){

global $post;

switch ($column) {    
  case
'job_omschrijving':
    
    $omschrijving = get_post_meta( $post->ID, '_job_omschrijving', true );
    
    if ( !empty($omschrijving)) {
      echo $omschrijving;
    }
else {
      echo '-';
    
    }

  break;
}


return $column;

};



/**

* Adds a new optional "omschrijving" text field at the "Submit a Job" form, generated via the [submit_job_form] shortcode
**/

function gma_wpjmef_frontend_add_omschrijving_field( $fields ) {

$fields['job']['job_omschrijving'] = array(
  'label'       => __( 'Job vacancy information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'file',
  'required'    => false,
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => '',
  'priority'    => '7',
);


return $fields;

}


/**
* Adds a new optional "doelgroep Information" text field at the "Submit a Job" form, generated via the [submit_job_form] shortcode
**/

function gma_wpjmef_frontend_add_doelgroep_info_field( $fields ) {

  $fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
    'label'       => 'Select',
    'type'        => 'select',
    'required'    => false,
    'placeholder' => '',
    'omschrijving' => '',
    'priority'    => '8',
    'options'  => array(
      'option1' => 'Kies een optie',
          'ww.nu.nl' => 'www.nu.nl',
               'www.buienradar.nl' => 'www.buienradar.nl'
      )
    );


    
  return $fields;
}


/**
* Adds a text field to the Job Listing wp-admin meta box named “omschrijving”
**/

function gma_wpjmef_admin_add_omschrijving_field( $fields ) {

$fields['_job_omschrijving'] = array(
  'label'       => __( 'Job vacancy information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'file',
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => ''
);

return $fields;

}


/**
* Adds a text field to the Job Listing wp-admin meta box named "doelgroep Information"
**/

function gma_wpjmef_admin_add_doelgroep_info_field( $fields ) {

$fields['_job_doelgroep_info'] = array(
  'label'       => __( 'Target information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'select',
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => ''
);

return $fields;

}


/**
* Displays "omschrijving" on the Single Job Page, by checking if meta for "_job_omschrijving" exists and is displayed via do_action( 'single_job_listing_meta_end' ) on the template
**/

function gma_wpjmef_display_job_omschrijving_data() {

global $post;

$omschrijving = get_post_meta( $post->ID, '_job_omschrijving', true );
$doelgroep_info = get_post_meta( $post->ID, '_job_doelgroep_info', true );

if ( $omschrijving ) {

  echo '<a href="'.( $omschrijving ). ' " target="_blank">Vacature informatie</a><br>';
}

}


/**
* Displays the content of the "doelgroep Information" text-field on the Single Job Page, by checking if meta for "_job_doelgroep_info" exists and is displayed via do_action( 'single_job_listing_meta_end' ) on the template
**/

function gma_wpjmef_display_doelgroep_info_data() {

global $post;

$doelgroep_info = get_post_meta( $post->ID, '_job_doelgroep_info', true );

if ( $doelgroep_info ) {
  echo '<a href= "'.($doelgroep_info).  ' " target="_blank">Doelgroep</a><br>';
}

}


/**
* Display an error message notice in the admin if WP Job Manager is not active
*/

function gma_wpjmef_admin_notice__error() {

$class = 'notice notice-error';
$message = __( 'An error has occurred. WP Job Manager must be installed in order to use this plugin', 'extra-field' );

printf( '<div class="%1$s"><p>%2$s</p></div>', esc_attr( $class ), esc_html( $message ) );

}

>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/01/2022 10:58:01
Quote Anchor link
Waarom zou je die -kies een optie - in PHP definiëren?
 
Arend Koor

Arend Koor

09/01/2022 20:16:41
Quote Anchor link
Beste Ariën,

Zoals aangegeven heb ik teksten aangepast, ook de tekst in option heb maar wat neer gezet. Wat daar hoort te staan zijn url's maar mij lijkt dat niet verstandig om dat op een forum te zetten. Dus in die zin heb je gelijk dat zoiets beter in html kan.
Deze code lijkt goed samen te werken met de job manager en WordPress. Hoewel zowel jobmanager als een beetje wordpress mij flink hebben dwarsgezeten met allerlei overrides verborgen in bijna ondoorgrondelijke folders. Elke codering die maakte gaf weer een foutmelding.
Bijvoorbeeld de foreach gaf geen krimp in de code.
Gelukkig met vereende krachten toch tot werkende plugin voor wordpress gekomen.

Groet
Arend
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.