selectieboxen koppelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »
Karin php

Karin php

12/08/2010 12:20:12
Quote Anchor link
Wie o wie? Ik heb een mysql database aan een site gekoppeld met zoekvelden waarbij je met dropdown boxen een keuze maakt voor items uit de database. Dit werkt goed, maar nu wil ik de selectieboxen koppelen: dus als je in de selectiebox provincie ‘Gelderland’ selecteert dat je dan in de selectiebox plaats alleen nog maar plaatsen uit de provincie Gelderland krijgt, die inde mysql-tabel deprovincie-id van Gelderland hebben. Ik wil er ook nog een derde box aan koppelen met items uit die plaats. Dit lijkt vrij simpel maar ik krijg het niet voor elkaar. Ik kom nergens een geschikt voorbeeld tegen. Heb ergens gelezen dat het met AJAX moet, maar de voorbeelden die ik daarvan tegenkom werken niet met mysql. Weet iemand hoe je dit eenvoudig kan doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:56:47
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/08/2010 14:25:34
 
Karin php

Karin php

17/08/2010 22:13:26
Quote Anchor link
ik had zelf een andere gevonden, waar ik mee aan de gang ben gegaan. Alleen - uiteraard- werkt het niet. Ik zal het hier kopieren, hopelijk kan iemand de fout er uit halen.

Het bestaat uit meerder bestanden. allereerst natuurlijk het basisbestand index:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  require('header.php');
  include ('func.php');
  include ('db.php');
?>


<form id="selecteren" name="selecteren" action="select.php" method="post">


Provincie:
<select id="drop_1" name="provincie">
<option value="" selected="selected" disabled="disabled">Kies een provincie... </option>';
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
       Locatie();
 ?>


<span id="wait_1" style="display: none;"></span>
<span id="result_1" style="display: none;"></span>
<span id="wait_2" style="display: none;"></span>
<span id="result_2" style="display: none;"></span>

<input type="submit" value="Zoek!" />
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  require('footer.php');

?>


daarna de functies in func.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
<?php
//**************************************
//     Page load dropdown results     //
//**************************************

function Locatie()
{

  $sql = 'SELECT id, naam FROM provincie ORDER BY naam';
  $result = mysql_query($sql) or trigger_error( mysql_error() );
      
  if (mysql_num_rows($result)>0){
    while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
      echo '<option value="'.$rij['id'].'">'.$rij['naam'].'</option>';
    }
  }

 echo  '</select>';

//**************************************
//     First selection results     //
//**************************************

 if($_GET['func'] == "drop_1" && isset($_GET['func'])) {
   drop_1($_GET['drop_var']);
 }
}

function
drop_1($drop_var)
{
  
    include_once('db.php');
    $sql = "SELECT id, plaats.naam FROM plaats ORDER BY plaats.naam WHERE provincie_id='$drop_var'";
    $result = mysql_query($sql) or trigger_error( mysql_error() );
      
    echo '<select name="stad" id="drop_2">
          <option value=" " disabled="disabled" selected="selected">kies een plaats...</option>'
;

    if (mysql_num_rows($result)>0){
      while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
       echo '<option value="'. $rij['id']. '">'. $rij['plaats.naam']. '</option>';
    }}

    
    echo '</select>';
    
    echo "<script type=\"text/javascript\">
      $('#wait_2').hide();
      $('#drop_2').change(function(){
        $('#wait_2').show();
        $('#result_2').hide();
        $.get(\"func.php\", {
          func: \"drop_2\",
          drop_var: $('#drop_2').val()
        }, function(response){
          $('#result_2').fadeOut();
          setTimeout(\"finishAjax_tier_three('result_2', '\"+escape(response)+\"')\", 400);
        });
        return false;
      });
    </script>"
;



//**************************************
//     Second selection results     //
//**************************************

  if($_GET['func'] == "drop_2" && isset($_GET['func'])) {
   drop_2($_GET['drop_var']);
  }
}
function
drop_2($drop_var)
{
  
    include_once('db.php');
  $sql = "SELECT id, filiaal.naam FROM filiaal WHERE plaats_id='$drop_var' ORDER BY filiaal.naam";
  $result = mysql_query($sql) or trigger_error( mysql_error() );
    
    echo '<select name="filiaal" id="drop_3">
          <option value=" " disabled="disabled" selected="selected">Kies een filiaal... </option>'
;

  if (mysql_num_rows($result)>0){
    while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
      echo '<option value="'. $rij['id']. '">'. $rij['filiaal.naam']. '</option>';
    }
  }

     echo '</select>';
}

?>


en de header:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-Transitional.dtd">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  require("config.php");
  $db = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpassword);
  mysql_select_db($dbdatabase, $db);
  setlocale(LC_ALL, 'nld_nld');
?>


<html>
<head>
<title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $config_sitename; ?>
</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css"><link/>
</head>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3/jquery.min.js"></script>

<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
$('#wait_1').hide();
$('#drop_1').change(function(){
$('#wait_1').show();
$('#result_1').hide();
$.get("func.php", {
func: "drop_1",
drop_var: $('#drop_1').val()
}, function(response){
$('#result_1').fadeOut();
setTimeout("finishAjax('result_1', '"+escape(response)+"')", 400);
});
return false;
});
});

function finishAjax(id, response) {
$('#wait_1').hide();
$('#'+id).html(unescape(response));
$('#'+id).fadeIn();
}
function finishAjax_tier_three(id, response) {
$('#wait_2').hide();
$('#'+id).html(unescape(response));
$('#'+id).fadeIn();
}
</script>


<body>

<div id="container">

<div id="main">

en de footer:

</div> <!--main-->

</div><!--container-->

<div id="footer">&copy; 2010
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $config_author; ?>
</div>



</body>
</html>
 
Jeffrey boud

jeffrey boud

26/08/2010 10:44:57
Quote Anchor link
Heeft iemand hier al een oplossing voor gevonden heb zelf ook zo een soort probleem
 
Tom Tom

Tom Tom

30/08/2010 10:18:39
Quote Anchor link
Ik ben ook bezig met het koppelen van selectieboxen op basis van database gegevens. Ik heb inmiddels een werkend voorbeeldje gemaakt welke alleen dient als hulpmiddel bij het oplossen van jullie probleem. Db connectie, db selectie en queries heb ik even achterwege gelaten. Ik maak gebruik van arrays met mogelijke uitkomsten van een querie.


index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$automerken
= array(audi, vw);

?>


<html>
<head>
<title>Cars</title>
<script type="text/javascript">
function showCar(str)
{
if (str=="")
{
document.getElementById("txtHint").innerHTML="";
return;
}
if (window.XMLHttpRequest)
{// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
xmlhttp=new XMLHttpRequest();
}
else
{// code for IE6, IE5
xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
xmlhttp.onreadystatechange=function()
{
if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
{
document.getElementById("txtHint").innerHTML=xmlhttp.responseText;
}
}
xmlhttp.open("GET","getcar.php?car="+str,true);
xmlhttp.send();
}
</script>
</head>
<body>
<form>
<select name="car" onchange="showCar(this.value)">
<option value=''>Select a car</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
        foreach ($automerken as $automerk)
        {

          echo '<option value='. $automerk .'>'. $automerk .'</option>';
        }

      ?>

</select>
</form>
<br />
<div id="txtHint">Hier verschijnt een tweede selectie veld.</div>

</body>
</html>


getcar.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$car
=$_GET["car"];

//Hieronder normaal gesproken db connectie, db selectie, querie etc

//Mogelijke resultaten queries

$modellenAudi = array(A3, A4, A5);
$modellenVW = array(Golf, Scirocco, Tiguan);

//Mogelijke querie resultaten teruggeven in nieuwe selectielijst
echo '<select name = "carModel">
<option value = "">Select a model</option>'
;

if ($car == 'audi')
{

  foreach ($modellenAudi as $modelAudi)
  {

    echo '<option value = '. $modelAudi .'>'. $modelAudi .'</option>';
  }
}

elseif ($car == 'vw')
{

  foreach ($modellenVW as $modelVW)
  {

    echo '<option value = '. $modelVW .'>'. $modelVW .'</option>';
  }          
}

echo '</select>';

?>
Gewijzigd op 30/08/2010 10:19:34 door Tom Tom
 
Marco V

Marco V

22/11/2010 20:42:13
Quote Anchor link
Ik heb een mooie beschrijving gevonden bij w3schools, ik vraag me echter af... kan je dit ook combineren?

Ik probeer een selectiebox "Klanten" / "Leveranciers" te maken, afhankelijk van welke radiobutton wordt geklikt. So far so good.

Vervolgens wil ik nu de contactpersonen bij het gekozen bedrijf (een leverancier of klant staan in een aparte tabel, de bijbehorende contactpersonen idem.) weergeven in een tweede selectiebox.

Kort samengevat: Radiobutton (Klant of Leverancier) > Dynamische selectiebox (Bedrijven) > Dynamische selectiebox (Contactpersonen)

Simpel gedacht, heb ik geprobeerd om het onchange event toe te voegen aan de eerste selectiebox die ik creeer, maar dit lijkt niet te werken!? Iemand tips? Ik zoek me suf naar een werkend voorbeeld.
Gewijzigd op 22/11/2010 20:49:24 door Marco V
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.