selectief delen uit database weergeven aan de hand van ingelogde gebruikersnaam

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pascal Wetzels

Pascal Wetzels

23/01/2013 12:07:48
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Ik sta aan het begin van een flink projectje en heb daarbij hulp nodig.
De bedoeling is om een soort van statistiek pagina te maken.
De leden kunnen dan door middel van inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord zien hoe zij er voor staan.
de trainer (admin) kan deze gegevens van alle leden zien en bijwerken door middel van een formulier, zo ook leden toevoegen en verwijderen.
het lijkt me het beste om hier met een database te werken.
de trainer kiest een lid uit een lijst en vult de gegevens van de training in en slaat deze op en kan deze ook terugkijken om zo een overzicht te krijgen.
de leden moeten met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord inloggen en kunnen dan alleen hun eigen gegevens bekijken ( ze kunnen ook niets toevoegen)
gegevens uit een tabel weergeven en schrijven heb ik wel een voorbeeldje van liggen hier, maar om het zo te krijgen als gevraagd hebt ik nog te weinig verstand van.

wie kan en wil mij op weg helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:30:43
 
Bart V B

Bart V B

23/01/2013 13:42:17
Quote Anchor link
Zie zo in het verhaal dat je probleem dusdanig groot is dat je vergeet wat er nu gemaakt moet worden.

Eigenlijk is het systeem wat jij voor ogen hebt 3 ledig:

Een Login systeem
Een Admin interface
Een User interface

Welke van de 3 is het grootste probleem?
Je op weg helpen willen we allemaal wel denk ik, immers we zijn er om mekaar te helpen hier.
Maar dan moet de vraag wat gerichter worden gesteld.
Nu lijkt dit meer een topic van: "ik heb een project aangenomen, maar kan het niet maken doen jullie het even voor mij."
Als dat het geval is, dan kan je beter een vacature ervan maken.
 
Pascal Wetzels

Pascal Wetzels

24/01/2013 15:57:16
Quote Anchor link
Het was niet mijn bedoeling het te laten lijken dat jullie het voor mij moeten maken.
ik ben niet zo heel goed thuis in deze materie, maar door zelf te doen leer ik het meeste.
om gegevens uit een database weer te geven en te schrijven heb ik wel een scriptje liggen, het moeilijkste voor mij is denk ik wel de combinatie met het login systeem, ik zat eerst te denken aan htpwd, maar volgens mij krijg ik dit niet gecombineerd met het uitlezen en schrijven naar de database.
het is net die opstap die ik niet weet, dat ik bijvoorbeeld inlog als jan en dat dan alleen de gegevens van jan worden weergegeven. hoe ik de gebruikersnaam aan de zoekfunctie in de database moet linken in combinatie met het inloggen
 
Erwin H

Erwin H

24/01/2013 16:22:31
Quote Anchor link
Na het inloggen de user_id van de ingelogde gebruiker in een sessie stoppen.
Bij elke pagina aanvraag dat user_id gebruiken om gegevens uit de database te halen (of te updaten etc). Op die manier kan je ervoor zorgen dat gebruiker 1 alleen gegevens van gebruiker 1 ziet en niet van gebruiker 2 etc.
 
Pascal Wetzels

Pascal Wetzels

26/01/2013 14:36:53
Quote Anchor link
denk dat ik dan als eerste een login systeem moet gaan maken toch en zet je deze gegevens ook in de database?
staat er hier een bruikbaar scriptje voor het loginsysteem?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/01/2013 14:44:40
 
Reshad F

Reshad F

26/01/2013 15:47:55
Quote Anchor link
Ik denk niet dat je heel erg opschiet met scriptjes gebruiken. Ik zou even wat ervaring opdoen met php alvorens een groot project aan te nemen.
 
Pascal Wetzels

Pascal Wetzels

26/01/2013 16:21:24
Quote Anchor link
ik heb gebruik gemaakt van het login script op bovenstaande pagina
alleen moet ik nu de ingevoerde gebruikersnaam kunnen linken aan de juiste gegevens
de gegevens die ik moet weergeven staan in de zelfde database als de login gegevens, alleen in een andere tabel
dis is de code die ik heb voor het weergeven
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
 session_start();
 if(!session_is_registered(myusername)){
 header("location:main_login.php");
 }

 ?>

<!DOCTYPE html>
<head>
<title>Leden Login</title>
<?php include '../includes/header.php';?>
</head>

<body>
<?php include '../includes/menu.php';?>
<?php


// maak de verbinding
$db= mysql_connect( "localhost", "username", "password" );
if (!$db) {
    echo "kan geen verbinding maken met server\n";
    trigger_error (mysql_error(), E_user_error);
    }
else
//kies de database
mysql_select_db( "statistiek", $db );

//maak de querie

$sql = "SELECT * FROM `stats`";
  

//haal de gegevens op
$result = mysql_query( $sql, $db );

        
        
//toon de gegevens
?>

<div class="container">
<div class="midden">

<?php
echo "<table border=\"2\" align=\"center\" width=\"100%\">";
echo "<tr><th bgcolor=\"#D8D8D8\">Naam</th>";
echo "<th bgcolor=\"#D8D8D8\">Hond</th></tr>";
while( $row = mysql_fetch_array( $result )) {
    echo "<tr><td>";
     echo $row['naam'];
    echo "</td><td>";
       echo $row['hond'];
       echo "</td><td>";
      
}

echo "</table>"; ?>

</div></div></div>
</body>
<?php include '../includes/footer.php';?>
</html>
Gewijzigd op 26/01/2013 16:22:47 door Pascal Wetzels
 
Reshad F

Reshad F

26/01/2013 17:24:13
Quote Anchor link
Ik kan je nu al vertellen dat bovenstaande code voor problemen zal zorgen. Je gebruikt verouderde functies, backticks, wildcards etc..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.