Selection form gegevens uploaden naar database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco van Akker

Remco van Akker

12/10/2012 17:41:45
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben bezig met een html form waar ook een selection menu in zit.
In de selection menu kan de persoon een categorie selecteren.
Als degene dat gedaan heeft en hij klikt op toevoegen dan moet
de aangegeven categorie in de selection form geupload worden naar
de database. Maar hoe doe ik dit?
Heb dit zelf al geprobeerd maar het lukt me maar steeds niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 18:50:53
 
Cake Masher

Cake Masher

12/10/2012 17:43:22
Quote Anchor link
Hey Remco,

Misschien kan je ons laten zien wat je al geprobeerd hebt zodat we je kunnen helpen met je fouten.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

12/10/2012 18:05:18
Quote Anchor link
Oh, laat maar.
Heb het al gefixt.
Maar ik heb ook nog een checkbox waarbij ik wil aanvinken
of het lied op de index pagina mag komen. Hoe zorg ik er voor
als die aangevinkt is dat er dan een "ja" in de kolom index in de database
word geupload/gezet?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/10/2012 21:07:15
Quote Anchor link
Misschien netjes om dan ook even aan te geven hoe je het gefixt hebt.

En je vraag over checkbox is (ook) te vinden in je nieuwe topic http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/checkbox-gebruiken-voor-php/87103/
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/10/2012 21:09:59
Quote Anchor link
Heel simpel, een checkbox wordt door de browser niet mee gestuurd in de request als ie niet is aangevinkt, dus kontroleer je gewoon of die post var bestaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if (isset($_POST['mijn_checkbox'])) {
    echo $_POST['mijn_checkbox'];
}

else {
    echo '0ops';
}

?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/10/2012 21:17:37
Quote Anchor link
@Ger: jouw reactie heeft vermoedelijke gekruist. De link in mijn vorige post verwijst naar zijn vraag over checkbox (en daar staan ook al reacties). Nu gaan er 2 topics over hetzelfde.
Gewijzigd op 12/10/2012 21:18:39 door Obelix Idefix
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/10/2012 21:27:56
Quote Anchor link
Ja, geef mij maar de schuld!
Lol, inderdaad ik had jou reactie niet gezien :-)
 
Remco van Akker

Remco van Akker

13/10/2012 12:07:15
Quote Anchor link
De post variabel bestaat wel maar hij wil het niet inserten in de database?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

13/10/2012 13:30:38
Quote Anchor link
@Ger: iemand moet toch de schuld krijgen.... ;-)

@Remco: je bent nu in 2 topics bezig met dezelfde vraag. Lijkt me niet handig.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.