Selext X waar distinct(Y)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijs Damen

Thijs Damen

06/03/2008 12:23:00
Quote Anchor link
Heey mensen,

Een probleempje met een counter die ik aan het schrijven ben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "SELECT COUNT(*) num, country FROM statistics GROUP BY country ORDER BY num DESC";
$query = mysql_query($sql);
while($row = mysql_fetch_array($query)) {
  echo "$row[country] ($row[num] entries)<br>";
}


** Telt op hoevaak dezelfde waarde in een rij zitten (in dit geval country). en laat dit zien.

Dit werkt (yay). Alleem doet het teveel,
ik wil nog een extra controle (in alle logica zou dat zijn; WHERE ip = unique).

nu weet ik dat unique niet werkt in SQL maar dat daarvoor DISTINCT word gebruikt, dus ik probeer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) num, country, distinct(ip) FROM statistics GROUP BY country ORDER BY num DESC"


ook dat werkt niet,
iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:52:28
 
Jacco Engel

Jacco Engel

06/03/2008 12:24:00
Quote Anchor link
SELECT COUNT(*) num, country, ip FROM statistics GROUP BY country,ip ORDER BY num DESC

Iets van die strekking :)?
 
Thijs Damen

Thijs Damen

06/03/2008 13:03:00
Quote Anchor link
Nee, blijft dezelfde resultaten geven.

(www.thijsdamen.nl/accounts/info.php) voor mijn tabel + gegevens overigens.

Totale hits zou ongeveer ~70 zijn, waarvan 2 uniek (ip) en max 3 landen (zowel Unkown als The Netherlands komen uit een ander script. alle resultaten geven nu Netherlands (voor mij dan)).
 
Thijs Damen

Thijs Damen

07/03/2008 09:27:00
Quote Anchor link
Ik heb het na lang zoeken zelf opgelost:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT COUNT(distinct ip) num, country FROM statistics GROUP BY country ORDER BY num DESC";
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.