'SEO friendly links'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

03/10/2016 08:14:48
Quote Anchor link
Hi allemaal,

ik maak mijn links url vriendelijk door gebruik te maken van het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
function generateLink($string) {
    $chars = array('' => 'A',
                '' => 'A',
                '' => 'A',
                '' => 'A',
                '' => 'A',
                '' => 'A',
                '' => 'AE',
                '' => 'C',
                '' => 'E',
                '' => 'E',
                '' => 'E',
                '' => 'I',
                '' => 'I',
                '' => 'I',
                '' => 'I',
                '' => 'D',
                '' => 'N',
                '' => 'O',
                '' => 'O',
                '' => 'O',
                '' => 'O',
                '' => 'O',
                '' => 'x',
                '' => 'o',
                '' => 'U',
                '' => 'U',
                '' => 'U',
                '' => 'U',
                '' => 'Y',
                '' => 'p',
                '' => 'ss',
                '' => 'a',
                '' => 'a',
                '' => 'a',
                '' => 'a',
                '' => 'a',
                '' => 'a',
                '' => 'ae',
                '' => 'c',
                '' => 'e',
                '' => 'e',
                '' => 'e',
                '' => 'e',
                '' => 'i',
                '' => 'i',
                '' => 'i',
                '' => 'i',
                '' => 'o',
                '' => 'n',
                '' => 'o',
                '' => 'o',
                '' => 'o',
                '' => 'o',
                '' => 'o',
                '' => 'o',
                '' => 'u',
                '' => 'u',
                '' => 'u',
                '' => 'u',
                '' => 'y',
                '' => 'p',
                '' => 'y',
                '' => 'CE',
                '' => 'ce',
                '' => 'S',
                '' => 's',
                '' => 'Y',
                '' => 'f',
                'À' => 'A',
                'Á' => 'A',
                'Â' => 'A',
                'Ã' => 'A',
                'Ä' => 'A',
                'Å' => 'A',
                'Æ' => 'AE',
                'Ç' => 'C',
                'È' => 'E',
                'É' => 'E',
                'Ê' => 'E',
                'Ë' => 'E',
                'Ì' => 'I',
                'Í' => 'I',
                'Î' => 'I',
                'Ï' => 'I',
                'Ð' => 'D',
                'Ñ' => 'N',
                'Ò' => 'O',
                'Ó' => 'O',
                'Ô' => 'O',
                'Õ' => 'O',
                'Ö' => 'O',
                '×' => 'x',
                'Ø' => 'o',
                'Ù' => 'U',
                'Ú' => 'U',
                'Û' => 'U',
                'Ü' => 'U',
                'Ý' => 'Y',
                'Þ' => 'p',
                'ß' => 'ss',
                'à' => 'a',
                'á' => 'a',
                'â' => 'a',
                'ã' => 'a',
                'ä' => 'a',
                'å' => 'a',
                'æ' => 'ae',
                'ç' => 'c',
                'è' => 'e',
                'é' => 'e',
                'ê' => 'e',
                'ë' => 'e',
                'ì' => 'i',
                'í' => 'i',
                'î' => 'i',
                'ï' => 'i',
                'ð' => 'o',
                'ñ' => 'n',
                'ò' => 'o',
                'ó' => 'o',
                'ô' => 'o',
                'õ' => 'o',
                'ö' => 'o',
                'ø' => 'o',
                'ù' => 'u',
                'ú' => 'u',
                'û' => 'u',
                'ü' => 'u',
                'ý' => 'y',
                'þ' => 'p',
                'ÿ' => 'y',
                'À' => 'A',
                'Á' => 'A',
                'Â' => 'A',
                'Ã' => 'A',
                'Ä' => 'A',
                'Å' => 'A',
                'Æ' => 'AE',
                'Ç' => 'C',
                'È' => 'E',
                'É' => 'E',
                'Ê' => 'E',
                'Ë' => 'E',
                'Ì' => 'I',
                'Í' => 'I',
                'Î' => 'I',
                'Ï' => 'I',
                'Ð' => 'D',
                'Ñ' => 'N',
                'Ò' => 'O',
                'Ó' => 'O',
                'Ô' => 'O',
                'Õ' => 'O',
                'Ö' => 'O',
                '×' => 'x',
                'Ø' => 'o',
                'Ù' => 'U',
                'Ú' => 'U',
                'Û' => 'U',
                'Ü' => 'U',
                'Ý' => 'Y',
                'Þ' => 'p',
                'ß' => 'ss',
                'à' => 'a',
                'á' => 'a',
                'â' => 'a',
                'ã' => 'a',
                'ä' => 'a',
                'å' => 'a',
                'æ' => 'ae',
                'ç' => 'c',
                'è' => 'e',
                'é' => 'e',
                'ê' => 'e',
                'ë' => 'e',
                'ì' => 'i',
                'í' => 'i',
                'î' => 'i',
                'ï' => 'i',
                'ð' => 'o',
                'ñ' => 'n',
                'ò' => 'o',
                'ó' => 'o',
                'ô' => 'o',
                'õ' => 'o',
                'ö' => 'o',
                'ø' => 'o',
                'ù' => 'u',
                'ú' => 'u',
                'û' => 'u',
                'ü' => 'u',
                'ý' => 'y',
                'þ' => 'p',
                'ÿ' => 'y',
                'Œ' => 'CE',
                'œ' => 'ce',
                'Š' => 'S',
                'š' => 's',
                'Ÿ' => 'Y',
                'ƒ' => 'f',
                "'" => '',
                '"' => '',
                '`' => '',
                '/' => '',
                '\\' => '');
    foreach($chars as $search => $replace)
        $string = str_replace($search,$replace,$string);

    return $string;
}


Nou ben ik er eigenlijk heilig van overtuigd dat dit veel beter en sneller kan.
Iemand enig idee voor een beter alternatief voor bovenstaande ?
Ik eerlijk gezegd nog niet lang genoeg gegoogled hiervoor.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:32:11
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/10/2016 08:53:09
 
Ivo P

Ivo P

03/10/2016 09:29:10
Quote Anchor link
PHP kan het ook zelf:

http://php.net/manual/en/function.iconv.php

Mocht je toch gaan voor de oplossing van Stackoverflow met al die characters in een array: zorg dan dat je je phpscript ook opslaat in de juiste character encoding.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

03/10/2016 10:50:26
Quote Anchor link
Thanks Ward en Ivo.

@Ivo, de iconv, werk je daar vaker mee ?
Ik zal een paar testjes hiermee doen :)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/10/2016 11:11:42
Quote Anchor link
Ik gebruik zelf ook iconv(), maar with a twist:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
// Remove query string parameters
$uri = explode('?', $uri)[0];

// Enforce lowercase URLs
$uri = mb_strtolower($uri, 'UTF-8');

// Drop common webserver directory indexes
$uri = str_replace(array('default.aspx', 'default.asp', 'index.html', 'index.htm', 'index.shtml', 'index.php'), null, $uri);
// Strip common extensions
$uri = str_replace(array('.aspx', '.asp', '.html', '.htm', '.jsp', '.php'), null, $uri);

// Replace special characters
$uri = preg_replace('~[^\\pL\d.]+~u', '-', $uri);
$uri = trim($uri, '-');
$uri = iconv('UTF-8', 'US-ASCII//TRANSLIT//IGNORE', $uri);
$uri = str_ireplace(array('"', '`', '^', '~'), null, $uri);
$uri = urlencode($uri);
?>

Je moet even testen, aan de hand van een lijst met URL's, of dit script de gewenste format oplevert. Het "probleem" daarbij is dat Google en de meeste moderne browsers gewoon UTF-8 accepteren. De conversie van bijvoorbeeld ü met een umlaut naar u of ue voer je vooral uit voor oude clients (en is nog taal-afhankelijk ook).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.