Seo unieke titels

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »
Arjen Steensma

Arjen Steensma

10/05/2012 23:13:34
Quote Anchor link
Ik wil unieke url's creeeren in mijn database mbt SEO.

Als ik een nieuwe topic aanmaak wil ik controleren of de titel al in de database bestaat en als deze bestaat, uniek maken met een getal, eigenlijk alla wordpress.

Voorbeeld wat ik op wil slaan:
"dit-is-een-titel"

Wanneer deze titel bestaat wil ik van deze titel maken:

"dit-is-een-titel-1"

En wanneer deze al bestaat:

"dit-is-een-titel-2"

Kan iemand mij een voorbeeld geven hoe ik zoiets in elkaar programmeer?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:28:19
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

10/05/2012 23:31:44
Quote Anchor link
Je kan toch bij het aanmaken bij een nieuw menu item controleren of de naam al bestaat en dan vragen of de gebruiker een andere naam in wilt voeren omdat deze al bestaat?!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
select naam from menu where naam = $_POST['invoer']
 
Jurgen B

Jurgen B

10/05/2012 23:33:34
Quote Anchor link
Ik zou een COUNT query uitvoeren voordat de titel geinsert wordt. Het resultaat van die query is het nummer dat je toevoegt achter de titel. Tenzij het er 0 zijn uiteraard ;)
 
Wouter J

Wouter J

10/05/2012 23:35:28
Quote Anchor link
En volgens mij heeft SQL ook nog UNIQUE en DISINCT (?) om te zorgen dat iets uniek is.
 
Jurgen B

Jurgen B

10/05/2012 23:41:44
Quote Anchor link
Een UNIQUE constraint zorgt ervoor dat een waarde maar eenmalig mag voorkomen binnen die kolom(men). DISTINCT laat alleen unieke resultaten zien bij een SELECT binnen die kolom(men).

Wat Arjen wil is titels nummeren zodat ze uniek blijven als ze al eerder zijn ingevoerd. Dat kan je niet met UNIQUE/DISTINCT.
Gewijzigd op 10/05/2012 23:42:08 door Jurgen B
 
Arjen Steensma

Arjen Steensma

10/05/2012 23:58:23
Quote Anchor link
@ Jurgen: helemaal goed, denk niet zo makkelijk:

Marco PHPJunky op 10/05/2012 23:31:44:
Je kan toch bij het aanmaken bij een nieuw menu item controleren of de naam al bestaat en dan vragen of de gebruiker een andere naam in wilt voeren omdat deze al bestaat?!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
select naam from menu where naam = $_POST['invoer']


De optie van een count is een goeie, wat denk ik wel werk.

Heb je een script voorbeeld?
Gewijzigd op 10/05/2012 23:58:55 door Arjen Steensma
 
Jurgen B

Jurgen B

11/05/2012 00:11:23
Quote Anchor link
Terwijl ik het voorbeeld maakte bedacht ik me dat je ook gewoon een SELECT title kan doen en mysql_num_rows kan gebruiken in plaats van de COUNT() methode.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$result
= mysql_query('
    SELECT id
    FROM articles
    WHERE title = "'
. mysql_real_escape_string($_POST['title']) . '"'
);

if ($result === false) {
    echo 'De query is mislukt: ' . mysql_error();
}
elseif (mysql_num_rows($result) > 0) {
    /* De titel komt al voor, voeg het nummer toe
    Ik ga er vanuit dat je een functie hebt die
    dashed dus ik voeg alleen een spatie in voor het nummer */

    $_POST['title'] .= ' ' . $mysql_num_rows($result);
}


/* Query die $_POST['title'] in database invoert */
?>
Gewijzigd op 11/05/2012 00:19:07 door Jurgen B
 
Victor -

Victor -

11/05/2012 09:26:14
Quote Anchor link
COUNT is sneller
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$result
= mysql_query('
    SELECT COUNT(id) AS aantal
    FROM articles
    WHERE title = "'
. mysql_real_escape_string($_POST['title']) . '"'
);

if ($result === false) {
    echo 'De query is mislukt: ' . mysql_error();
}
elseif ($aantal = mysql_fetch_assoc($result)['aantal'] != 0) {
    /* De titel komt al voor, voeg het nummer toe
    Ik ga er vanuit dat je een functie hebt die
    dashed dus ik voeg alleen een spatie in voor het nummer */

    $_POST['title'] .= ' ' . $aantal++;
}


/* Query die $_POST['title'] in database invoert */
?>
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

11/05/2012 10:18:35
Quote Anchor link
Je kan ook altijd nog je id en titel in de url zetten zoals hier :
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/seo-unieke-titels/84552/last/
Zoals je hier kan zien staat hier dan de ^Titel^ en hier het ^id^
Gewijzigd op 11/05/2012 10:19:18 door Bas van de Steeg
 
Jurgen B

Jurgen B

11/05/2012 10:44:58
Quote Anchor link
Over snelheid had ik nog niet echt nagedacht. In dat geval COUNT() gebruiken, maar dan niet $aantal++ want als er bijv. al een rij bestaat returned hij een 1. Dat is ook het nummer dat je wilt toevoegen achter de titel in dat geval.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.