SEO url structuur voor multi language en regio's

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

11/04/2020 20:27:05
Anchor link
IK wil graag weten wat nu het beste is om zowel meerdere talen en locaties in de url structuur te gebruiken?

www.domein.com/en/thailand

Ik lees op google support bijv dat deze wijze engelssprekend mensen in thailand, zijn dit mensen in Thailand, die een engels-talige browser gebruiken?


Ik wil dus in dit geval dat de taal op de site in het engels is de url,titels, meta descriptions etc maar het gaat over thailand. Dus de regio is he onderwerp en de iso-2 waarde gewoon de taal.

Wat is de beste structuur gezien voor een goede indexering?



Ik lees verschillende verhalen hierover.

Groet,

Daniel.
Gewijzigd op 11/04/2020 20:47:02 door Daniel van Seggelen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:33:22
 
Jan R

Jan R

11/04/2020 21:10:11
Anchor link
Ik gebruik iets zoals dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    $lang
= substr($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'], 0, 2);
    $acceptLang = ['fr', 'en', 'nl'];
    $lang = in_array($lang, $acceptLang) ? $lang : 'en';
    if(isset($_GET['l'])) {$lang=$_GET['l'];}
    
    
    if (file_exists ("index_{$lang}.php")) {
        require_once "index_{$lang}.php";
    }
else{
        Echo 'Language not found!';
    }

?>


Bepaal de taal van de gebruiker zijn browser
bepaal welke talen je ondersteunt
Kijk of de browsertaal ondersteunt wordt
kijk of deze overruled wordt


verder include de taal in je document indien ze bestaat.

Jan
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

11/04/2020 21:49:07
Anchor link
Beste Jan,

Bedankt voor je antwoord, maar dit was mijn vraag niet.
De vraag was wat de juiste URL structuur is, niet hoe ik een taal moet switchen en includen.

DUs dezelfde vraag: "Wat is de beste structuur gezien voor een goede indexering?"

Dus zal dit correct zijn? www.domein.com/en/thailand.

Hier staat het volgende: https://support.google.com/webmasters/answer/182192?hl=en

Uitleg over een verschil tussen multilingual en multi-regional.

Ik wil beiden hebben, zodat het goed geindexeerd word.
 
Remon Hendriksen

Remon Hendriksen

25/05/2020 15:47:30
Anchor link
Je structuur is volgens mij goed zo. Belangrijk is dat je hrflang tags goed implementeerd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2021 13:27:21
Anchor link
.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.