SEO vriendelijke URL's: Latijnse letters, lowercase

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

James de Graaf

James de Graaf

07/01/2014 11:48:02
Quote Anchor link
Dag allemaal!

Inmiddels ben ik al een paar dagen aan het knoeien met een stukje code waar ik maar niet uitkom.
Voor de meeste gevorderde PHP gebruikers een eitje, maar voor mij een beginner als mij een helse en frustrerende last.

Huidige situatie:
Mijn mobiele website URL's worden rommelig weergegeven wanneer sprake van:
- symbolen zoals ?!
- Latijnse karakters zoals: ñéâç.

Met andere woorden: een URL met een Spaanstalige titel zoals ¿Por qué mañana? wordt weergegeven als m.mijnwebsite.nl/-Por-qu--ma-ana-.php

Gewenste uitkomst:
- verwijderen symbolen zoals ?! in de URL.
- vervangen van Latijns karakters door de "normale" Europese lettervarianten, m.a.w. ñ>n, é>e.
- hoofdletters vervangen door kleine letters. Dit geldt ook voor Ñ>n, É>e.
Oftewel: m.mijnwebsite.nl/por-que-manana.php

De originele code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$page->type = sprintf("%s",Utilities::scrub($_POST['type']));
$page->url = sprintf("%s",Utilities::scrub($_POST['url']));

if($page->type=='page'){
    $page->url = preg_replace("/[^A-Za-z0-9-]/","-",$page->title).".php";

if($page->parent > 1){
    $l = getParentById($page->parent,$pages);
    $page->url = preg_replace("/[^A-Za-z0-9-]/","-",$l->title)."/".$page->url;
    }
//print_r($page);
//exit;


De volgende code lijkt hier geschikt voor: http://stackoverflow.com/a/4054740/3158398, echter gecombineerd met mijn data werkt het niet zoals het zou moeten. Bij gebruik van speciale Latijnse letters, worden mijn URL's omgevormd tot http://m.mywebsite.com/.php, oftewel leeg. Daarnaast kan ik slechts hooguit één pagina aanmaken in geval van Latijnse karakters. Bij het proberen aan te maken van meer pagina's stuit ik op de melding: "Paginatitel bestaat al, kies een andere titel". Dit lijkt te maken te hebben met het eerstvolgende stukje code dat na de gebruikte code komt. Om deze reden heb ik deze PError code ook bijgevoerd hieronder:

De gecombineerde codes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
$page->type = sprintf("%s",Utilities::scrub($_POST['type']));
$page->url = sprintf("%s",Utilities::scrub($_POST['url']));

if($page->type=='page'){
$page->url = friendlyUrl($page->title).".php";

if($page->parent > 1){
$l = getParentById($page->parent,$pages);
$page->url = friendlyUrl($l->title)."/".$page->url;
}
    //print_r($page);
    //exit;

    if((!$page->id)&&(file_exists("../".$page->url))){
            PError("Paginatitel bestaat al. Kies een andere titel.");
            exit();
            }


De functie zelf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
function friendlyUrl ($str = '') {

$friendlyURL = htmlentities($str, ENT_COMPAT, "UTF-8", false);
$friendlyURL = preg_replace('/&([a-z]{1,2})   (?:acute|lig|grave|ring|tilde|uml|cedil|caron);/i','\1',$friendlyURL);
$friendlyURL = html_entity_decode($friendlyURL,ENT_COMPAT, "UTF-8");
$friendlyURL = preg_replace('/[^a-z0-9-]+/i', '-', $friendlyURL);
$friendlyURL = preg_replace('/-+/', '-', $friendlyURL);
$friendlyURL = trim($friendlyURL, '-');
$friendlyURL = strtolower($friendlyURL);
return $friendlyURL;
}


Kan iemand me hierbij helpen? Volgens mij is het meeste al gedaan, maar mis ik net de finishing touch. Ik zou het bijzonder op prijs stellen, als beginner die volkomen vast zit. In ieder geval bedankt voor de moeite!

James.
Gewijzigd op 07/01/2014 11:51:09 door James de Graaf
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:27:11
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 11:56:49
Quote Anchor link
uit een oud script van mij:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
class html
{
static function remove_accents($string)
  {

    $table = array(
        'Š' => 'S', 'š' => 's', 'Ð' => 'Dj', 'ð' => 'dj', 'Ž' => 'Z', 'ž' => 'z', '?' => 'C', '?' => 'c', '?' => 'C', '?' => 'c',
        'À' => 'A', 'Á' => 'A', 'Â' => 'A', 'Ã' => 'A', 'Ä' => 'A', 'Å' => 'A', 'Æ' => 'A', 'Ç' => 'C', 'È' => 'E', 'É' => 'E',
        'Ê' => 'E', 'Ë' => 'E', 'Ì' => 'I', 'Í' => 'I', 'Î' => 'I', 'Ï' => 'I', 'Ñ' => 'N', 'Ò' => 'O', 'Ó' => 'O', 'Ô' => 'O',
        'Õ' => 'O', 'Ö' => 'O', 'Ø' => 'O', 'Ù' => 'U', 'Ú' => 'U', 'Û' => 'U', 'Ü' => 'U', 'Ý' => 'Y', 'Þ' => 'B', 'ß' => 'Ss',
        'à' => 'a', 'á' => 'a', 'â' => 'a', 'ã' => 'a', 'ä' => 'a', 'å' => 'a', 'æ' => 'a', 'ç' => 'c', 'è' => 'e', 'é' => 'e',
        'ê' => 'e', 'ë' => 'e', 'ì' => 'i', 'í' => 'i', 'î' => 'i', 'ï' => 'i', 'ð' => 'o', 'ñ' => 'n', 'ò' => 'o', 'ó' => 'o',
        'ô' => 'o', 'õ' => 'o', 'ö' => 'o', 'ø' => 'o', 'ù' => 'u', 'ú' => 'u', 'û' => 'u', 'ý' => 'y', 'ý' => 'y', 'þ' => 'b',
        'ÿ' => 'y', '?' => 'R', '?' => 'r',
    );


    return strtr($string, $table);
  }
}

?>
 
Michael -

Michael -

07/01/2014 11:56:49
Quote Anchor link
In die link die je zelf aangeeft zie ik een functie die je mogelijk hierin kan gebruiken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function sanitize_text_for_urls( $str ) {
  return strtolower( strtr( preg_replace('/[^a-zA-Z0-9-\s]/u', '', iconv( 'UTF-8', 'ASCII//TRANSLIT', $str )), ' ', '-') );
}


// For example
// Électricité, plâterie   --->  electricite-platerie
// Structure & gros œuvre  --->  structure-gros-oeuvre
// Façade & peinture       --->  facade-peinture

?>
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 11:57:59
Quote Anchor link
maar de iconv() is simpeler dan mijn script.
Zij het dat iconv() niet per se op elke server werkt.
 
Erwin H

Erwin H

07/01/2014 12:13:26
Quote Anchor link
Wees dan alleen wel zo slim om eerst alles naar klein letters om te vormen en dan pas de speciale karakters te vervangen. Scheelt je de helft aan mogelijke karakters.....
 
James de Graaf

James de Graaf

07/01/2014 13:49:24
Quote Anchor link
Bedankt heren voor de snelle reacties! Ik zal jouw tip meenemen Erwin H, bedankt!

Ik ben aan de slag gegaan met beide codes van Ivo P en Michael-
Helaas werkt het nog steeds niet. De melding "Paginatitel bestaat al" is gelukkig niet meer aan de orde.
Echter, worden Latijnse karakters nog steeds vervangen door een streepje "-"
.

Mijn code ziet er, voor het gemak vanwege de lengte van de laatstgenoemde code door Michael-, nu als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
    if(!$page->title){
        PError("Vul een titel in.");
        }
    $page->type = sprintf("%s",Utilities::scrub($_POST['type']));
    $page->url = sprintf("%s",Utilities::scrub($_POST['url']));
 
  if($page->type=='page'){
    $page->url = sanitize_text_for_urls($page->title).".php";
 
  if($page->parent > 1){
    $l = getParentById($page->parent,$pages);
    $page->url = sanitize_text_for_urls($l->title)."/".$page->url;
  }

    if((!$page->id)&&(file_exists("../".$page->url))){
        PError("Paginatitel bestaat al. Kies een andere titel.");
        exit();
        }
    }


De functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function sanitize_text_for_urls( $str )
{
  return strtolower( strtr( preg_replace('/[^a-zA-Z0-9-\s]/u', '', iconv( 'UTF-8', 'ASCII//TRANSLIT', $str )), ' ', '-') );
}


Positie van deze functie: na afsluiting van een voorafgaande functie en voor (mocht dit er toe doen):

class Squeeze
{
public $theme;
public $offer;
public $call;
public $find;
public $pnav;
public $lnav;
public $active;
}

etc. etc.
Gewijzigd op 07/01/2014 13:51:20 door James de Graaf
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 14:04:10
Quote Anchor link
doe dat eens stap voor stap:

function sanitize_text_for_urls( $str )
{
return strtolower( strtr( preg_replace('/[^a-zA-Z0-9-\s]/u', '', iconv( 'UTF-8', 'ASCII//TRANSLIT', $str )), ' ', '-') );
}

Maak deze functie eerst eens als

function sanitize_text_for_urls( $str )
{
return iconv( 'UTF-8', 'ASCII//TRANSLIT', $str );
}

en breid dat daarna steeds verder uit
 
James de Graaf

James de Graaf

07/01/2014 14:09:36
Quote Anchor link
Dank je Ivo P! Lees overigens net pas dat je had aangegeven de iconv functie niet op elke server werkt.
Als we het over de door jou opgezette functie zouden hebben, wat zou de reden kunnen zijn dat hij 'm ook niet pakt?

Functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
class html
{
static function remove_accents($string)
  {

    $table = array(
        'Š' => 'S', 'š' => 's', 'Ð' => 'Dj', 'ð' => 'dj', 'Ž' => 'Z', 'ž' => 'z', '?' => 'C', '?' => 'c', '?' => 'C', '?' => 'c',
        'À' => 'A', 'Á' => 'A', 'Â' => 'A', 'Ã' => 'A', 'Ä' => 'A', 'Å' => 'A', 'Æ' => 'A', 'Ç' => 'C', 'È' => 'E', 'É' => 'E',
        'Ê' => 'E', 'Ë' => 'E', 'Ì' => 'I', 'Í' => 'I', 'Î' => 'I', 'Ï' => 'I', 'Ñ' => 'N', 'Ò' => 'O', 'Ó' => 'O', 'Ô' => 'O',
        'Õ' => 'O', 'Ö' => 'O', 'Ø' => 'O', 'Ù' => 'U', 'Ú' => 'U', 'Û' => 'U', 'Ü' => 'U', 'Ý' => 'Y', 'Þ' => 'B', 'ß' => 'Ss',
        'à' => 'a', 'á' => 'a', 'â' => 'a', 'ã' => 'a', 'ä' => 'a', 'å' => 'a', 'æ' => 'a', 'ç' => 'c', 'è' => 'e', 'é' => 'e',
        'ê' => 'e', 'ë' => 'e', 'ì' => 'i', 'í' => 'i', 'î' => 'i', 'ï' => 'i', 'ð' => 'o', 'ñ' => 'n', 'ò' => 'o', 'ó' => 'o',
        'ô' => 'o', 'õ' => 'o', 'ö' => 'o', 'ø' => 'o', 'ù' => 'u', 'ú' => 'u', 'û' => 'u', 'ý' => 'y', 'ý' => 'y', 'þ' => 'b',
        'ÿ' => 'y', '?' => 'R', '?' => 'r',
    );


    return strtr($string, $table);
  }
}

?>


Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
    $page->type = sprintf("%s",Utilities::scrub($_POST['type']));
    $page->url = sprintf("%s",Utilities::scrub($_POST['url']));
 
  if($page->type=='page'){
    $page->url = remove_accents($page->title).".php";
 
  if($page->parent > 1){
    $l = getParentById($page->parent,$pages);
    $page->url = remove_accents($l->title)."/".$page->url;
  }

    if((!$page->id)&&(file_exists("../".$page->url))){
        PError("Paginatitel bestaat al. Kies een andere titel.");
        exit();
        }
    }
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 14:57:26
Quote Anchor link
$page->url = html::remove_accents($page->title).".php";

of er een losse functie van maken en " class html { " + de laatste "}" verwijderen, net als het woordje static.
(bij mij maakt het deel uit van een groter geheel dan alleen deze functie)
 
James de Graaf

James de Graaf

07/01/2014 15:58:22
Quote Anchor link
Ivo P op 07/01/2014 14:57:26:
$page->url = html::remove_accents($page->title).".php";

of er een losse functie van maken en " class html { " + de laatste "}" verwijderen, net als het woordje static.
(bij mij maakt het deel uit van een groter geheel dan alleen deze functie)


Bijna!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function remove_accents($string)
  {
    $table = array(
        '' => 'S', '' => 's', '' => 'Dj', '' => 'dj', '' => 'Z', '' => 'z', '?' => 'C', '?' => 'c', '?' => 'C', '?' => 'c',
        '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'C', '' => 'E', '' => 'E',
        '' => 'E', '' => 'E', '' => 'I', '' => 'I', '' => 'I', '' => 'I', '' => 'N', '' => 'O', '' => 'O', '' => 'O',
        '' => 'O', '' => 'O', '' => 'O', '' => 'U', '' => 'U', '' => 'U', '' => 'U', '' => 'Y', '' => 'B', '' => 'Ss',
        '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'c', '' => 'e', '' => 'e',
        '' => 'e', '' => 'e', '' => 'i', '' => 'i', '' => 'i', '' => 'i', '' => 'o', '' => 'n', '' => 'o', '' => 'o',
        '' => 'o', '' => 'o', '' => 'o', '' => 'o', '' => 'u', '' => 'u', '' => 'u', '' => 'y', '' => 'y', '' => 'b',
        '' => 'y', '?' => 'R', '?' => 'r',
    );

    return strtr($string, $table);
  }


Waar een vraagteken '?' inderdaad een 'r' wordt, is dat bij de (meeste) andere letters niet het geval. 'ñ' blijft bijvoorbeeld 'ñ'

De functie dus veranderd. De code heb ik onveranderd gebruikt.
Bij de HTML versie werkt het overigens niet..
Gewijzigd op 07/01/2014 16:05:56 door James de Graaf
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 16:16:38
Quote Anchor link
Mogelijk zit er een tekenset probleem hierboven:

In mijn bronbestand stond er een R en een r met een accent zoals op é

En dat probleem blijft ook bestaan voor jouw script:
In welke tekenset krijg je jij je teksten binnen? Als dat ISO8859-x is, dan moet je je script met hardcoded deze rare letters ook in die tekenset opslaan.
Doe je dat niet en gebruik je bijvoorbeeld Unicode, dan is de ñ uit jouw invoer inderdaad niet gelijk aan de ñ in het script.
 
James de Graaf

James de Graaf

07/01/2014 16:32:50
Quote Anchor link
Ivo P op 07/01/2014 16:16:38:
Mogelijk zit er een tekenset probleem hierboven:

In mijn bronbestand stond er een R en een r met een accent zoals op é

En dat probleem blijft ook bestaan voor jouw script:
In welke tekenset krijg je jij je teksten binnen? Als dat ISO8859-x is, dan moet je je script met hardcoded deze rare letters ook in die tekenset opslaan.
Doe je dat niet en gebruik je bijvoorbeeld Unicode, dan is de ñ uit jouw invoer inderdaad niet gelijk aan de ñ in het script.


Mijn charset=iso-8859-1. Dan zou die het moeten doen geef je aan? Of bedoel je met "dan moet je je script met hardcoded deze rare letters ook in die tekenset opslaan." dat ik nog een andere stap moet nemen zodat de letters worden overgenomen?
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 17:01:00
Quote Anchor link
in je editor moet je het script ook opslaan met die tekenset.
 
James de Graaf

James de Graaf

07/01/2014 17:26:42
Quote Anchor link
Ivo P op 07/01/2014 17:01:00:
in je editor moet je het script ook opslaan met die tekenset.


Super, gelukt! Ik zit nu bijna op m'n ideale URL structuur.
Zoals ik aangaf, en jij/jullie hebben gemerkt, heb ik geen ervaring met PHP.
Om deze letters te transformeren naar lower case, weet ik dat kan op basis van "strtolower". Hoe verwerk ik deze optie in jouw functie?

Het allermooiste zou zijn om vraagtekens en uitroeptekens te verwijderen uit de url structuur, zodat de paginanaam ¿Por qué mañana? uitgebeeld wordt in http://m.mijnwebsite.nl/por-que-manana.php. Maar goed, het allerlaatste puntje durf ik bijna niet meer te vragen na al jouw/jullie hulp. Tenzij dit natuurlijk vrij gemakkelijk te verwerken is.

Super bedankt in ieder geval! :-)
Gewijzigd op 07/01/2014 17:27:35 door James de Graaf
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 17:52:22
Quote Anchor link
als je er vanuit gaat dat na aanroep van die functie alleen nog a-z/0-9 in je tekst zit en de rest leestekens zijn:

iets als:

$string = preg_replace('#[^a-z0-9]+#', '-', strtolower($string));

check even of je dan niet 2 -- achterelkaar kunt overhouden.
 
James de Graaf

James de Graaf

07/01/2014 18:22:36
Quote Anchor link
Ivo P op 07/01/2014 17:52:22:
als je er vanuit gaat dat na aanroep van die functie alleen nog a-z/0-9 in je tekst zit en de rest leestekens zijn:

iets als:

$string = preg_replace('#[^a-z0-9]+#', '-', strtolower($string));

check even of je dan niet 2 -- achterelkaar kunt overhouden.
[/quote

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function remove_accents($string)
  {
    $table = array(
        '' => 'S', '' => 's', '' => 'Dj', '' => 'dj', '' => 'Z', '' => 'z', '?' => 'C', '?' => 'c', '?' => 'C', '?' => 'c',
        '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'C', '' => 'E', '' => 'E',
        '' => 'E', '' => 'E', '' => 'I', '' => 'I', '' => 'I', '' => 'I', '' => 'N', '' => 'O', '' => 'O', '' => 'O',
        '' => 'O', '' => 'O', '' => 'O', '' => 'U', '' => 'U', '' => 'U', '' => 'U', '' => 'Y', '' => 'B', '' => 'Ss',
        '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'c', '' => 'e', '' => 'e',
        '' => 'e', '' => 'e', '' => 'i', '' => 'i', '' => 'i', '' => 'i', '' => 'o', '' => 'n', '' => 'o', '' => 'o',
        '' => 'o', '' => 'o', '' => 'o', '' => 'o', '' => 'u', '' => 'u', '' => 'u', '' => 'y', '' => 'y', '' => 'b',
        '' => 'y', '?' => 'R', '?' => 'r',
    );
    $string = preg_replace('#[^a-z0-9]+#', '-', strtolower($string));
    return strtr($string, $table);
  }


Zoiets? Waarschijnlijk niet :). Heft dat niet de oplossing voor speciale tekens op?
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 18:27:15
Quote Anchor link
Nee, andersom.
Eerst vertalen van de letters en dan het restant er uit.

En ik voorspel vast een volgende stap: dubbele - en begin of eind - er vanaf/
 
James de Graaf

James de Graaf

07/01/2014 18:56:46
Quote Anchor link
Nope. Nog steeds uppercase. Spaties worden vervangen door spaties i.p.v. een dash (-). Verschillende dingen geprobeerd, waaronder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function remove_accents($string)
  {
    $string = preg_replace('#[^a-z0-9]+#', '-', strtolower($string));
    $table = array(
        '' => 'S', '' => 's', '' => 'Dj', '' => 'dj', '' => 'Z', '' => 'z', '?' => 'C', '?' => 'c', '?' => 'C', '?' => 'c',
        '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'C', '' => 'E', '' => 'E',
        '' => 'E', '' => 'E', '' => 'I', '' => 'I', '' => 'I', '' => 'I', '' => 'N', '' => 'O', '' => 'O', '' => 'O',
        '' => 'O', '' => 'O', '' => 'O', '' => 'U', '' => 'U', '' => 'U', '' => 'U', '' => 'Y', '' => 'B', '' => 'Ss',
        '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'c', '' => 'e', '' => 'e',
        '' => 'e', '' => 'e', '' => 'i', '' => 'i', '' => 'i', '' => 'i', '' => 'o', '' => 'n', '' => 'o', '' => 'o',
        '' => 'o', '' => 'o', '' => 'o', '' => 'o', '' => 'u', '' => 'u', '' => 'u', '' => 'y', '' => 'y', '' => 'b',
        '' => 'y', '?' => 'R', '?' => 'r',
    );
    return strtr($string, $table);
  }


Ook geprobeerd met (1) $string = preg_replace('#[^a-z0-9] strtolower($string));
of (2) string strtolower ( string $str )

etc. etc.
Gewijzigd op 07/01/2014 18:58:58 door James de Graaf
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 19:23:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$string
= '¿espanñol? ¡olé!';

$string = remove_accents($string);
$string = preg_replace('#[^a-z0-9]+#', '-', strtolower($string));
$string = trim($string, '-');
?>




Toevoeging op 07/01/2014 19:31:08:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
function remove_accents($string)
  {

    $table = array(
        'Š' => 'S', 'š' => 's', '?' => 'Dj', '?' => 'dj', 'Ž' => 'Z', 'ž' => 'z', '?' => 'C', '?' => 'c', '?' => 'C', '?' => 'c',
        'À' => 'A', 'Á' => 'A', 'Â' => 'A', 'Ã' => 'A', 'Ä' => 'A', 'Å' => 'A', 'Æ' => 'A', 'Ç' => 'C', 'È' => 'E', 'É' => 'E',
        'Ê' => 'E', 'Ë' => 'E', 'Ì' => 'I', 'Í' => 'I', 'Î' => 'I', 'Ï' => 'I', 'Ñ' => 'N', 'Ò' => 'O', 'Ó' => 'O', 'Ô' => 'O',
        'Õ' => 'O', 'Ö' => 'O', 'Ø' => 'O', 'Ù' => 'U', 'Ú' => 'U', 'Û' => 'U', 'Ü' => 'U', 'Ý' => 'Y', 'Þ' => 'B', 'ß' => 'Ss',
        'à' => 'a', 'á' => 'a', 'â' => 'a', 'ã' => 'a', 'ä' => 'a', 'å' => 'a', 'æ' => 'a', 'ç' => 'c', 'è' => 'e', 'é' => 'e',
        'ê' => 'e', 'ë' => 'e', 'ì' => 'i', 'í' => 'i', 'î' => 'i', 'ï' => 'i', 'ð' => 'o', 'ñ' => 'n', 'ò' => 'o', 'ó' => 'o',
        'ô' => 'o', 'õ' => 'o', 'ö' => 'o', 'ø' => 'o', 'ù' => 'u', 'ú' => 'u', 'û' => 'u', 'ý' => 'y', 'ý' => 'y', 'þ' => 'b',
        'ÿ' => 'y', '?' => 'R', '?' => 'r',
    );

    return strtr($string, $table);
  }


  $string = '¿español? ¡olé!';

  $string = remove_accents($string);
  $string = preg_replace('#[^a-z0-9]+#', '-', strtolower($string));
  $string = trim($string, '-');


  echo $string;
  ?>


getest en bij mij werkt dit

Toevoeging op 07/01/2014 19:32:55:

helaas vernaggelt phphulp een hoop van de tekens: overal waar hierboven een ? staat in $tabel, moet een letter met een raar accent staan (die lang niet allemaal op mijn toetsenbord te vinden zijn.)

Die vraagtekens moet je dan maar verwijderen of vervangen door de letters die van toepassing lijken.
 
James de Graaf

James de Graaf

07/01/2014 19:35:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
function remove_accents($string)
  {
    
    $string = remove_accents($string);
    $string = preg_replace('#[^a-z0-9]+#', '-', strtolower($string));
    $string = trim($string, '-');
    $table = array(
        '' => 'S', '' => 's', '' => 'Dj', '' => 'dj', '' => 'Z', '' => 'z', '?' => 'C', '?' => 'c', '?' => 'C', '?' => 'c',
        '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'A', '' => 'C', '' => 'E', '' => 'E',
        '' => 'E', '' => 'E', '' => 'I', '' => 'I', '' => 'I', '' => 'I', '' => 'N', '' => 'O', '' => 'O', '' => 'O',
        '' => 'O', '' => 'O', '' => 'O', '' => 'U', '' => 'U', '' => 'U', '' => 'U', '' => 'Y', '' => 'B', '' => 'Ss',
        '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'a', '' => 'c', '' => 'e', '' => 'e',
        '' => 'e', '' => 'e', '' => 'i', '' => 'i', '' => 'i', '' => 'i', '' => 'o', '' => 'n', '' => 'o', '' => 'o',
        '' => 'o', '' => 'o', '' => 'o', '' => 'o', '' => 'u', '' => 'u', '' => 'u', '' => 'y', '' => 'y', '' => 'b',
        '' => 'y', '?' => 'R', '?' => 'r',
    );
    return strtr($string, $table);
  }


Pakt 'ie niet. Vergeef me voor me onbenulligheid, maar zoals je begrijpt had ik tot 4 dagen geleden nog nooit met PHP gewerkt. Wat is de totale juiste code, gecombineerd met jouw code? Dan ben ik er geloof ik eindelijk uit. :)
Gewijzigd op 07/01/2014 19:35:44 door James de Graaf
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2014 19:36:06
Quote Anchor link
Afbeelding
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.