Server online check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

06/07/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Op een server draai ik a.t.m. TeamSpeak, nu wil ik via php checken of de server aanstaat. Dit heb ik al geprobeerd via een port check met fsockopen(). Alleen werkt dat niet, wel op de port van apache. Hoe kan ik dit verhelpen of is er een andere mogelijkheid?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:10:27
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

06/07/2008 21:52:00
Quote Anchor link
iets zoals dit? of zeg je net dat dit niet gaat?
http://paradox-productions.net/status/
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

06/07/2008 22:06:00
Quote Anchor link
Zoiets is het wel, alleen deze werkt niet. Zelfs met fsockopen() werkt hij nog beter.
 
- -

- -

06/07/2008 22:14:00
Quote Anchor link
Op google heb ik het volgende gevonden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?
function pre($var1){
echo "<pre>";
print_r($var1);
echo "</pre>";
}


class Teamspeak {

var
$socket;
var
$address;
var
$queryPort;
var
$udpPort;

function
Teamspeak() {
$this->address = 'blabla.blabla.compom'; // can be ip address or url
$this->queryPort = 51234; // default 51234, must be accessible and usable. check server.ini
$this->udpPort = 8767; // default 8767
}

function
getSocket($errno, $errstr, $timeout) {
global $errno, $errstr;
@
$this->socket = fsockopen($this->address, $this->queryPort, $errno, $errstr, $timeout);
if($this->socket and fread($this->socket, 4) == "[TS]") {
fgets($this->socket, 128);
$this->sendQuery("sel ".$this->udpPort);
if($this->getOK()) {
return true;
}
else {
return false;
}
}

return false;
}

function
sendQuery($query) {
fputs($this->socket, $query."\n");
}

function
getOK() {
$result = fread($this->socket, 2);
fgets($this->socket, 128);
return($result == "OK");
}

function
getPlayer() {
$this->sendQuery("pl");

$playerList = array();
$i = 0;
do {
$playerinfo = fscanf($this->socket, "%s %d %d %d %d %d %d %d %d %d %d %d %d %s %s");
list($playerid, $channelid, $receivedpackets, $receivedbytes, $sentpackets, $sentbytes, $d, $d, $totaltime, $idletime, $d, $d, $d, $s, $playername) = $playerinfo;
echo $playerinfo;
if($playerid != "OK" && $playername != "") {
$playerList[$i]['id'] = $playerid;
$playerList[$i]['name']= $playername;
$i++;
}
}
while($playerid != "OK");
return $playerList;
}

function
closeSocket() {
fputs($this->socket, "quit");
fclose($this->socket);
}
}

$players = array(); //maak array waar spelers in moeten komen
$xxx = new Teamspeak(); //maak nieuwe instantie van het teamspeak object
pre($xxx);
$xxx->getSocket($x1,$x2,$x3);
pre($xxx);
$players = $xxx->getPlayer(); //Pak alle players en geef die terug aan de array
pre($players);

?>
 
Aaa Trump

aaa Trump

07/07/2008 07:09:00
Quote Anchor link
Uptimesoftware.com

Die gebruik ik, zeer goed programma. Maar is meer bedoelt voor bedrijven die meerdere server hebben draaien. Werk o.a onder:
Windows
Linux
Vmware
Enz
 
- -

- -

07/07/2008 10:26:00
Quote Anchor link
http://www.tsviewer.com/
Dit gebruiken wij :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.