Server status

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

M B

M B

03/08/2013 11:02:36
Quote Anchor link
Hallo,

Hoe kan ik het beste met php de status van de server uitlezen.
Het volgende zou ik willen weten van mijn server.
De gegevens van de harde schijf
De server status(uptime, load)
Kernel gegevens
Ram gegevens
Netwerk gegevens

Ik weet dat het met de functie exec zou kunnen maar dat is niet echt veilig.

Het komt op een interne server te draaien maar om het te leren wil ik het wel graag veilig hebben.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:17:41
 
Bart V B

Bart V B

03/08/2013 11:32:32
Quote Anchor link
Gaat het om een Linux server?
Niet getest maar misschien heb je hier wat aan?
http://www.aboutcher.co.uk/2011/01/php-uptime-function/
 
Roel -

Roel -

03/08/2013 18:51:18
Quote Anchor link
Waarom zou je geen exec gebruiken?
Zodra je alleen een vast commando uitvoert en geen user input lijkt me daar niks mis mee.
 
M B

M B

06/08/2013 09:26:53
Quote Anchor link
De volgende code gebruik ik om de schrijf ruimte te zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$output = array();
exec('df -h', $output);
print_r($output);


Hoe kan ik het nu zo doen dat elke onderdeel apart aangeroepen kan worden?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/08/2013 09:29:04
Quote Anchor link
Een array aanmaken met de commando's die je gebruikt (bijv. df -h), en die foreachen.
 
M B

M B

06/08/2013 09:35:47
Quote Anchor link
Ik krijg het als volg terug.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Array
(
    [0] => Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
    [1] => /dev/sda1             50G   12G   36G  24% /
)

Nu wil ik graag Filesystem, Size allemaal apart aankunnen roepen
 
M B

M B

08/08/2013 09:12:56
Quote Anchor link
Weet iemand dit?
 
Chris -

Chris -

08/08/2013 09:15:26
Quote Anchor link
Je kan per regel exploden?

Toevoeging op 08/08/2013 09:15:46:

Je kan per regel exploden?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.