Server uptime opvragen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ano Niem

Ano Niem

13/11/2004 13:00:00
Quote Anchor link
Hey,
Ik ben op zoek naar een manier om de uptime van je server op te vragen.
Ik heb wel een script maar die werkt niet helemaal goed.
Dan staat opeens me uptime weer op 0.
Script wat ik nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
    // Uptime
    $uptimeStamp = filemtime('c:/pagefile.sys');
    $uptime = time() - $uptimeStamp;
    $days = floor($uptime / (24*3600));
    $uptime = $uptime - ($days * (24*3600));
    $hours = floor($uptime / (3600));
    $uptime = $uptime - ($hours * (3600));
    $minutes = floor($uptime /(60));
    $uptime = $uptime - ($minutes * 60);
    $seconds = $uptime;
    $theuptime = $days." days, ".$hours." hours, ".$minutes." minutes and ".$seconds." seconds";
echo $theuptime;
?>

Op me workstation werkt ie zonder problemen. Maar als ik em op me server draai word ie gereset na een paar uur.
http://baken.ath.cx/stats

Ik weet niet zeker maar volgens mij reset hij hem zou gauw ik een ftp verbinding maar :[

Maar er zijn vast andere manieren om de uptime op te vragen. Iemand een idee?

Mvg Sickness
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:02:58
 
St.Chessere

St.Chessere

13/11/2004 13:37:00
Quote Anchor link
ehm dit is ook anders op te lossen.
Wat je kan doen is bij mysql de query "status" in te voeren dat geeft hij allemaal informatie en ook de uptime.
Heb alleen nog niet getest of die helemaal klopt met die van de server, maar het zal hoogstens een minuut zijn.
 
Ano Niem

Ano Niem

13/11/2004 14:19:00
Quote Anchor link
K ben aan het proberen maar kom er niet echt uit.
K weet inmiddels dat je de query zo kan hebben:
SHOW STATUS LIKE 'Uptime%'
Maar ik krijg het niet voor elkaar om het dan ook nog te laten echo-en.
SHOW STATUS in een array zetten en dan print_r geeft wel een hoop output maar k wil dus alleen de uptime hebben.
Dan kan ik daaruit wel de uptime in minuten enzo berekenen
 
Ano Niem

Ano Niem

14/11/2004 12:52:00
Quote Anchor link
Niemand? :(

k probeer nu wat met die array's te kloten maar kom er niet uit :X
 
Ano Niem

Ano Niem

14/11/2004 13:56:00
Quote Anchor link
Close topic,
oplossing:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
    $time
= mysql_query("SHOW STATUS LIKE 'uptime'");
    $array = mysql_fetch_array($time);
    $uptime = $array['1'];
    $days = floor($uptime / (24*3600));
    $uptime = $uptime - ($days * (24*3600));
    $hours = floor($uptime / (3600));
    $uptime = $uptime - ($hours * (3600));
    $minutes = floor($uptime /(60));
    $uptime = $uptime - ($minutes * 60);
    $seconds = $uptime;
    $theuptime = $days." days, ".$hours." hours, ".$minutes." minutes and ".$seconds." seconds";
echo $theuptime;
?>


Thnx Chessere voor de tip om SHOW STATUS te gebruiken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.