Serverstatus in GD Image

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Grean

Grean

12/05/2006 17:15:00
Quote Anchor link
Hallo mensen.
Ik zoek een script waarmee ik de status van mijn server kan laten zien in een plaatje.
Ik heb het al paar dingen van php.net geprobeed, maar kon niet voor elkaar krijgen.

Dus zow iets: De server van Grean: aan
Laatst actief: $datum

bvd!

Groeten,

Grean
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Grean
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:22:41
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

12/05/2006 17:20:00
Quote Anchor link
Maak er eerst 2 losse doelen van:

- Server informatie in een php bestand
- Plaatje maken met GD

Dat 2e gedeelte is namelijk niet zo moeilijk, dat eerste is wel wat pittiger maar afhankelijk van wat je wilt laten zien.
 
Grean

Grean

12/05/2006 17:29:00
Quote Anchor link
Nou gewoon de serverstatus.
Maar hoe maak ik stap 1 en 2? :p Ik ben maar een n00b.
 
Mark D

Mark D

12/05/2006 17:34:00
Quote Anchor link
Ik heb deze site even snel doorgelezen en dat lijkt me wel ongeveer wat je nodig hebt:

http://www.schwebhost.com/serverstatus/

Ik kan het ook mis hebben......
 
Grean

Grean

12/05/2006 17:37:00
Quote Anchor link
Hahah dankje Mark;) Ik wou het liever zelf maken met hulp van jullie maar kant en klaar downloaden is ook primá; scheelt mij weer tijd ;)

EDIT

Volgens mij ligt het aan mij... maar ik ben online en dat ding geeft mij als offline weer...

Zelfs PhpHulp geeft ie offline weer... hoe komt dat?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Grean
 
Grean

Grean

12/05/2006 17:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

//Please change to your server specifications
$live = "live.gif";
$dead = "dead.gif";

//The status checking script
//meddle at your own risk!
//check for port number, default is 80

$link = $_GET['link'].":";
$s_link = str_replace("::", ":", $link);
list($addr,$port)= explode (':',"$s_link");
if (empty($port)){
    $port = 80;
}

//Test the server connection
$churl = @fsockopen(server($addr), $port, $errno, $errstr, 20);
             if (!$churl){
             //echo $errstr;
                header("Location: $dead");
                }

             else {
                   header("Location: $live");            
          }
function
server($addr){
         if(strstr($addr,"/")){$addr = substr($addr, 0, strpos($addr, "/"));}
         return $addr;
}

?>

Dit is code! je kan aanroepen met:
status.php?link=http://127.0.0.1/
 
Bo az

Bo az

12/05/2006 18:16:00
Quote Anchor link
Deze heb ik ooit eens voor iemand geschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

function online($ip, $port = 80){
    $fp = @fsockopen($ip, $port, $errno, $errstr, 1);
    if($fp){
        @
fclose($fp);          
        return true;
    }
else{
        return false;
    }
}


header("content-type: image/png");

$image = imagecreate(150, 25);

$bg = imagecolorallocate($image, 255, 255, 255);

if(online('http://www.phphulp.nl')){
    $color = imagecolorallocate($image, 0, 255, 0);
    $status = 'Online';
}
else{
    $color = imagecolorallocate($image, 255, 0, 0);
    $status = 'Offline';
}


imagestring($image, 3, 5, 5, 'PHPhulp.nl: ' . $status , $color);

imagepng($image);

imagedestroy($image);

?>


Edit: ik heb ook even een voorbeeld geupload. Afbeelding
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Grean

Grean

12/05/2006 18:32:00
Quote Anchor link
Oke bedankt! , ik zal testen.

GETEST:

Ik ben wel online, maar hij zegt offline. hetzelfde bij dat andere script... hoe komt dat?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Grean
 
Bo az

Bo az

12/05/2006 18:45:00
Quote Anchor link
Wat doe je, vul je, je eigen ip in?

heb je een router/firewall?
zo ja, dan is dat het probleem.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Killerpuppy

Killerpuppy

15/05/2006 14:48:00
Quote Anchor link
zet een stukje php op je eigen server wat kijkt of hij een verbinding kan openen naar je website via fsockopen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.