sessie gebruikersnaam fout [php]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 16:37:32
Quote Anchor link
Goedemiddag PHPHulp,

Ik loop tegen de volgende fout aan in mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php if(isset($_SESSION['username'])){echo '<center>
<a class="btn btn-default" data-dismiss="model" data-toggle="modal" data-target="#faq">
Antwoorden op veel vragen</a></center><br><center>
<p style="color:white">Welkom'
.htmlentities($_SESSION['username'], print '
Je kunt hierboven op Antwoorden op veel vragen drukken om antwoorden te krijgen
 en even een korte handleiding te kijgen.'

.htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8';}
 else { echo '<center><p style="color:white">
Je moet ingelogd zijn om deze link te zien<br><br></p></center>'
; } ?>

Dit is een van de simpelste vragen denk ik (maar ik word er nu ondertussen gek van)
De error die die geeft is:
Parse error: syntax error, unexpected ';' in /home/privé gebruikersnaam/public_html/index.php on line 322
Het kan er ondertussen rommelig uitzien want ik heb er overal ; toegevoegd en verwijderd.

Alvast bedankt,
Tim Wolf
Gewijzigd op 05/02/2016 16:50:12 door Tim Wolf
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:08:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 16:46:35
Quote Anchor link
Gooi eens een paar enters in het script, en spring eens netjes in. Dan wordt vanwege wel duidelijk wat er waar mist.

Met spagehetticode als dit, is het zoeken naar een speld in een hooiberg.
Gewijzigd op 05/02/2016 16:47:36 door - Ariën -
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 16:48:17
Quote Anchor link
Ga ik doen

Toevoeging op 05/02/2016 16:53:51:

Klaar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 16:55:07
Quote Anchor link
Als je een goede editor gebruikt, dan zie je de if-else statements netjes ingesprongen.
Ik weet niet waar jij mee programmeert, maar goede code-opbouw is belangrijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if (isset($_SESSION['username'])) {
    echo '<center>
<a class="btn btn-default" data-dismiss="model" data-toggle="modal" data-target="#faq">
Antwoorden op veel vragen</a></center><br><center>
<p style="color:white">Welkom'
.htmlentities($_SESSION['username'], print '
Je kunt hierboven op Antwoorden op veel vragen drukken om antwoorden te krijgen
 en even een korte handleiding te kijgen.'

    .htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8';
}
else {
    echo '<center><p style="color:white">
Je moet ingelogd zijn om deze link te zien<br><br></p></center>'
;
}

?>


Een print in een echo gaat niet werken.
Gewijzigd op 05/02/2016 16:55:43 door - Ariën -
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 17:03:49
Quote Anchor link
Ik ga er naar kijken.
Alvast bedankt!
P.s mijn editor:
** Verwijderd **
Gewijzigd op 06/02/2016 09:18:35 door Tim Wolf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 17:11:38
Quote Anchor link
Je programmeert in een textarea-veld van een beheerpaneel! Niet echt de juiste insteek als je duidelijk en overzichtelijk wilt programmeren.

Mijn advies: Stap hier vanaf, en download een goede editor:
Notepad++, Eclipse, NetBeans... en zo zijn er nog een hoop.
Met het gebruik van een editor zoals deze ben je altijd en automatisch voorzien van een goede structuur in je code.
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 17:14:48
Quote Anchor link
Bedankt Ariën,
Zelf sprak mij Notepad ++ aan. Ik ga hem gebruiken!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Weer over de vraag:

dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    .htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8';
is de onruststoker! Het is een fout met de ; dus daar moet ik maar eens naar kijken...
Oja official code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php if(isset($_SESSION['username'])){echo ' '.htmlentities($_SESSION['username'],
 ENT_QUOTES, 'UTF-8');} ?>

Domme domme fout!
vergeten de $_SESSION af te sluiten met een )
Gewijzigd op 05/02/2016 17:23:50 door Tim Wolf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 17:38:43
Quote Anchor link
Je bedoelt htmlentities. ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_SESSION['username'])){
    echo htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
}

?>
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 19:30:05
Quote Anchor link
Ik denk het ;)
Maar nog bedankt!
 
Pipo Clown

Pipo Clown

05/02/2016 20:28:20
Quote Anchor link
Waar wordt de session_start() aangeroepen ?
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 22:27:55
Quote Anchor link
Pipo Clown op 05/02/2016 20:28:20:
Waar wordt de session_start() aangeroepen ?

We zitten met deze code ergens op regel 300 :P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 22:55:22
Quote Anchor link
Ik zou die session_start() uiterst bovenaan zetten.
 
Tim Wolf

Tim Wolf

06/02/2016 09:13:36
Quote Anchor link
Staat ook bovenaan. 1 van mijn pagina's
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
session_start();
include ('config.php');
?>
 
Tim Wolf

Tim Wolf

07/02/2016 17:45:09
Quote Anchor link
Hoi allen,

Ik zit nu met de volgende vraag,
Hoe kan ik er nu voor zorgen dat ik in het script hierboven ook div's in kan plaatsen met daarin deels php code. Dit is nodig voor ** Verwijderd **
Dit is namelijk nodig vanaf regel 117 tot 186 i.v.b met privé gegevens die er komen te staan.
Alvast bedankt,
Tim
Gewijzigd op 07/02/2016 22:35:58 door Tim Wolf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2016 17:54:51
Quote Anchor link
Je kan de PHP-code prima tussen je divjes en andere HTML plaatsen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div>
<?php echo "Hallo daar!"; ?>
</div>
 
Tim Wolf

Tim Wolf

07/02/2016 17:58:53
Quote Anchor link
Vervangen op 07/02/2016 22:31:49:

ik heb het zelf al opgelost.

Nog bedankt allemaal!!!
Gewijzigd op 08/02/2016 17:55:59 door Tim Wolf
 
Tim Wolf

Tim Wolf

10/02/2016 12:21:16
Quote Anchor link
Ps oplossing:
I.p.v:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php ...{ echo '
<div>hoi</div>'
; } ... ?>

Naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php ...{ ?>
<div>hoi</div><?php } ... ?>


Toevoeging op 10/02/2016 12:23:00:

Maar nu mijn volgende vraag:
Hoe moet je de sessie gebruiken voor een andere site? Bijv. User logd in op site1.nl en heeft een link naar site2.nl maar wil niet opnieuw inloggen. Hoe pak ik dit aan?
Gewijzigd op 10/02/2016 12:31:22 door Tim Wolf
 
- SanThe -

- SanThe -

10/02/2016 12:32:21
Quote Anchor link
De session wordt niet meegenomen naar een andere site.
 
Bart V B

Bart V B

10/02/2016 12:38:33
Quote Anchor link
Je oplossing kan netter.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php if(isset($_SESSION['username'])) : ?>
  <div>Hoi <?php echo $_SESSION['username']; ?></div>
<?php else : ?>
  <div>Welkom Gast!</div>
<?php endif; ?>


Zo kan je mooi je html scheiden van je php code.
Het leest een stuk fijner.
 
Tim Wolf

Tim Wolf

10/02/2016 12:45:09
Quote Anchor link
Nog bedankt! Maar betekend dit dat je op de 2de site weer moet inloggen?
 
Bart V B

Bart V B

10/02/2016 12:48:57
Quote Anchor link
yep.
Maar waarom 2 websites?
Is het niet handiger om 1 website te maken?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.