sessie uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 18:09:30
Quote Anchor link
Kun je een sessie bestand uitlezen en/of verwijderen? Ik weet de lokatie van mijn sessie bestand maar als ik file_get_contents gebruik om het bestand uit te lezen krijg ik een lege string terug. Zijn sessie bestanden op de een of andere manier beveiligd waardoor je ze niet zomaar kunt uitlezen / weggooien?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:55:10
 
Jasper DS

Jasper DS

15/11/2010 18:52:14
Quote Anchor link
is een sessie geen var? dus $_SESSION['test'] = 'dit is een test';

dus als je unset($_SESSION['test']); doet, is de sessie verwijderd denk ik.
 
Wouter J

Wouter J

15/11/2010 18:56:17
Quote Anchor link
Een sessie is inderdaad een var:
Bijv.
Bestand1.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  session_start();
  $_SESSION['naam'] = "Ozzie";
?>


Bestand2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  session_start();
  echo S_SESSION['naam'];
?>
Gewijzigd op 15/11/2010 18:56:59 door Wouter J
 
Jasper DS

Jasper DS

15/11/2010 18:59:05
Quote Anchor link
De session start was ik vergeten. en je kunt ook Session_destroy gebruiken ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 19:30:00
Quote Anchor link
ahhhh... sorry, ik zal het iets anders proberen uit te leggen. Ik weet hoe je een sessie kunt uitlezen via $_SESSION['key'], maar dat is niet wat ik bedoel. Ik bedoelde of het mogelijk is om het daadwerkelijke bestandje (waar de gegevens in staan) uit te lezen of te verwijderen. Het gaat dan om zo'n ses_344we42340sadr bestandje.
 
Marco V

Marco V

15/11/2010 19:41:31
Quote Anchor link
Ozzie, de $_SESSION is een array, dus die kan je als elke andere array gewoon opslaan lijkt me!? Probeer dit eens...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
session start();
$kopie_van_de_sessie = $_SESSION;
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 19:46:06
Quote Anchor link
Ja, dat zal ongetwijfeld lukken, maar het was meer dat ik het me afvroeg uit veiligheidsoverwegingen. Als je een sessie destroyt blijft het sessiebestand volgens mij nog even op de server zwerven. Ik vroeg me af of je dit bestand ook kan verwijderen (bijvoorbeeld met unlink). Dus iemand logt uit, en meteen gooi ik het sessie bestand weg van de server.
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 20:03:44
Quote Anchor link
Je kan sessie bestanden inderdaad verwijderen met unlink. Overigens worden sessiebestanden door apache zelf opgeruimd onder voorwaarde dat ze op de default locatie staan. Het je een hoster waar dat niet het geval is of je hebt zelf de default veranderd dan moet je ze zelf opruimen. Ik gebruik dit om online users te tellen middels sessie bestanden en ik gooi ze ook weer weg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
function getOnlineUsers(){

/* Default directory: /var/lib/php/session */

if ( $directory_handle = opendir( session_save_path() ) )
{

  $count = 0;
  while ( false !== ( $file = readdir( $directory_handle ) ) )
  {

    if($file != "." && $file != "..")
    {

      if(time()- fileatime(session_save_path() . "/" . $file) < MAX_IDLE_TIME * 60)
      {

        $count++;
      }

      else //remove files with PHP - Unlink()
      {
        unlink(session_save_path() . "/" . $file);
      }
    }
  }

  closedir($directory_handle);
  return $count;

}

else
{
return false;
}
}


?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 20:09:03
Quote Anchor link
Oke, thanks. Ik heb ze op een eigen locatie staan en laat ze opruimen door de garbage collector, maar het lijkt me ook handig om ze te kunnen weggooien via unlink. Echter, als ik dat doe krijg ik permission denied, dus vreemd dat het bij jou dan wel lukt. (Volgens mij kun je met de glob() functie veel makkelijker een directory uitlezen?)
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 20:10:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 15/11/2010 20:09:03:
Oke, thanks. Ik heb ze op een eigen locatie staan en laat ze opruimen door de garbage collector, maar het lijkt me ook handig om ze te kunnen weggooien via unlink. Echter, als ik dat doe krijg ik permission denied, dus vreemd dat het bij jou dan wel lukt. (Volgens mij kun je met de glob() functie veel makkelijker een directory uitlezen?)
permission denied klopt, je moet de directory waarin ze komen chmodden met 666
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 20:14:28
Quote Anchor link
Ah oke, moet je dat op server niveau doen, of kan dat ook via PHP? Ik hoop van wel, anders moet je telkens de server instellingen aanpassen en dat is niet relaxed :-/
 
- SanThe -

- SanThe -

15/11/2010 20:23:53
Quote Anchor link
Aad B op 15/11/2010 20:10:44:
je moet de directory waarin ze komen chmodden met 666


Als je de rechten van een directory op 666 zet dan mag je de directory niet meer in (geen access recht). Je bedoelt 777 neem ik aan.
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 20:30:57
Quote Anchor link
- SanThe - op 15/11/2010 20:23:53:
Aad B op 15/11/2010 20:10:44:
je moet de directory waarin ze komen chmodden met 666


Als je de rechten van een directory op 666 zet dan mag je de directory niet meer in (geen access recht). Je bedoelt 777 neem ik aan.

666 is rw-rw-rw en moet werken. 777 is rwxrwxrwx

@Ozzie: eenmalig een directory is toch wel te doen ?
Gewijzigd op 15/11/2010 20:32:15 door Aad B
 
- SanThe -

- SanThe -

15/11/2010 20:35:26
Quote Anchor link
Aad B op 15/11/2010 20:30:57:
666 is rw-rw-rw en moet werken.


Niet voor een directory.
De 'x' staat voor access, oftewel toegang.
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 20:45:44
Quote Anchor link
- SanThe - op 15/11/2010 20:35:26:
Aad B op 15/11/2010 20:30:57:
666 is rw-rw-rw en moet werken.


Niet voor een directory.
De 'x' staat voor access, oftewel toegang.

@SanThe: thanks, weer wat geleerd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 20:54:12
Quote Anchor link
Aad B op 15/11/2010 20:30:57:
@Ozzie: eenmalig een directory is toch wel te doen ?

Liever niet, aangezien ik een universeel systeem wil maken waarbij ik niet telkens een server instelling wil hoeven aan te passen. Hoe komt die map eigenlijk beveiligd? Ik heb 'm namelijk zelf aangemaakt en niks gewijzigd aan de beveiliging. Doet PHP dat zelf? En is het dan niet mogelijk om via PHP (of htaccess????) de rechten van zo'n map te wijzigen?
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 22:06:58
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 15/11/2010 20:54:12:
Aad B op 15/11/2010 20:30:57:
@Ozzie: eenmalig een directory is toch wel te doen ?

Hoe komt die map eigenlijk beveiligd? Ik heb 'm namelijk zelf aangemaakt en niks gewijzigd aan de beveiliging.
Jij hebt die map aangemaakt met een tool ingelogd onder jouw ftp codes, zeg owner=ozzie? Nu probeer owner apache/apache erin te schrijven en dat mag niet zomaar.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 23:09:17
Quote Anchor link
Hmmm, oke... maar de bestanden worden wel automatisch verwijderd als de sessie is verlopen dus dat is vreemd toch? :-s
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.