sessie uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 18:09:30
Quote Anchor link
Kun je een sessie bestand uitlezen en/of verwijderen? Ik weet de lokatie van mijn sessie bestand maar als ik file_get_contents gebruik om het bestand uit te lezen krijg ik een lege string terug. Zijn sessie bestanden op de een of andere manier beveiligd waardoor je ze niet zomaar kunt uitlezen / weggooien?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:55:52
 
Jasper DS

Jasper DS

15/11/2010 18:52:14
Quote Anchor link
is een sessie geen var? dus $_SESSION['test'] = 'dit is een test';

dus als je unset($_SESSION['test']); doet, is de sessie verwijderd denk ik.
 
Wouter J

Wouter J

15/11/2010 18:56:17
Quote Anchor link
Een sessie is inderdaad een var:
Bijv.
Bestand1.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  session_start();
  $_SESSION['naam'] = "Ozzie";
?>


Bestand2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  session_start();
  echo S_SESSION['naam'];
?>
Gewijzigd op 15/11/2010 18:56:59 door Wouter J
 
Jasper DS

Jasper DS

15/11/2010 18:59:05
Quote Anchor link
De session start was ik vergeten. en je kunt ook Session_destroy gebruiken ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 19:30:00
Quote Anchor link
ahhhh... sorry, ik zal het iets anders proberen uit te leggen. Ik weet hoe je een sessie kunt uitlezen via $_SESSION['key'], maar dat is niet wat ik bedoel. Ik bedoelde of het mogelijk is om het daadwerkelijke bestandje (waar de gegevens in staan) uit te lezen of te verwijderen. Het gaat dan om zo'n ses_344we42340sadr bestandje.
 
Marco V

Marco V

15/11/2010 19:41:31
Quote Anchor link
Ozzie, de $_SESSION is een array, dus die kan je als elke andere array gewoon opslaan lijkt me!? Probeer dit eens...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
session start();
$kopie_van_de_sessie = $_SESSION;
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 19:46:06
Quote Anchor link
Ja, dat zal ongetwijfeld lukken, maar het was meer dat ik het me afvroeg uit veiligheidsoverwegingen. Als je een sessie destroyt blijft het sessiebestand volgens mij nog even op de server zwerven. Ik vroeg me af of je dit bestand ook kan verwijderen (bijvoorbeeld met unlink). Dus iemand logt uit, en meteen gooi ik het sessie bestand weg van de server.
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 20:03:44
Quote Anchor link
Je kan sessie bestanden inderdaad verwijderen met unlink. Overigens worden sessiebestanden door apache zelf opgeruimd onder voorwaarde dat ze op de default locatie staan. Het je een hoster waar dat niet het geval is of je hebt zelf de default veranderd dan moet je ze zelf opruimen. Ik gebruik dit om online users te tellen middels sessie bestanden en ik gooi ze ook weer weg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
function getOnlineUsers(){

/* Default directory: /var/lib/php/session */

if ( $directory_handle = opendir( session_save_path() ) )
{

  $count = 0;
  while ( false !== ( $file = readdir( $directory_handle ) ) )
  {

    if($file != "." && $file != "..")
    {

      if(time()- fileatime(session_save_path() . "/" . $file) < MAX_IDLE_TIME * 60)
      {

        $count++;
      }

      else //remove files with PHP - Unlink()
      {
        unlink(session_save_path() . "/" . $file);
      }
    }
  }

  closedir($directory_handle);
  return $count;

}

else
{
return false;
}
}


?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 20:09:03
Quote Anchor link
Oke, thanks. Ik heb ze op een eigen locatie staan en laat ze opruimen door de garbage collector, maar het lijkt me ook handig om ze te kunnen weggooien via unlink. Echter, als ik dat doe krijg ik permission denied, dus vreemd dat het bij jou dan wel lukt. (Volgens mij kun je met de glob() functie veel makkelijker een directory uitlezen?)
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 20:10:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 15/11/2010 20:09:03:
Oke, thanks. Ik heb ze op een eigen locatie staan en laat ze opruimen door de garbage collector, maar het lijkt me ook handig om ze te kunnen weggooien via unlink. Echter, als ik dat doe krijg ik permission denied, dus vreemd dat het bij jou dan wel lukt. (Volgens mij kun je met de glob() functie veel makkelijker een directory uitlezen?)
permission denied klopt, je moet de directory waarin ze komen chmodden met 666
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 20:14:28
Quote Anchor link
Ah oke, moet je dat op server niveau doen, of kan dat ook via PHP? Ik hoop van wel, anders moet je telkens de server instellingen aanpassen en dat is niet relaxed :-/
 
- SanThe -

- SanThe -

15/11/2010 20:23:53
Quote Anchor link
Aad B op 15/11/2010 20:10:44:
je moet de directory waarin ze komen chmodden met 666


Als je de rechten van een directory op 666 zet dan mag je de directory niet meer in (geen access recht). Je bedoelt 777 neem ik aan.
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 20:30:57
Quote Anchor link
- SanThe - op 15/11/2010 20:23:53:
Aad B op 15/11/2010 20:10:44:
je moet de directory waarin ze komen chmodden met 666


Als je de rechten van een directory op 666 zet dan mag je de directory niet meer in (geen access recht). Je bedoelt 777 neem ik aan.

666 is rw-rw-rw en moet werken. 777 is rwxrwxrwx

@Ozzie: eenmalig een directory is toch wel te doen ?
Gewijzigd op 15/11/2010 20:32:15 door Aad B
 
- SanThe -

- SanThe -

15/11/2010 20:35:26
Quote Anchor link
Aad B op 15/11/2010 20:30:57:
666 is rw-rw-rw en moet werken.


Niet voor een directory.
De 'x' staat voor access, oftewel toegang.
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 20:45:44
Quote Anchor link
- SanThe - op 15/11/2010 20:35:26:
Aad B op 15/11/2010 20:30:57:
666 is rw-rw-rw en moet werken.


Niet voor een directory.
De 'x' staat voor access, oftewel toegang.

@SanThe: thanks, weer wat geleerd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 20:54:12
Quote Anchor link
Aad B op 15/11/2010 20:30:57:
@Ozzie: eenmalig een directory is toch wel te doen ?

Liever niet, aangezien ik een universeel systeem wil maken waarbij ik niet telkens een server instelling wil hoeven aan te passen. Hoe komt die map eigenlijk beveiligd? Ik heb 'm namelijk zelf aangemaakt en niks gewijzigd aan de beveiliging. Doet PHP dat zelf? En is het dan niet mogelijk om via PHP (of htaccess????) de rechten van zo'n map te wijzigen?
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 22:06:58
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 15/11/2010 20:54:12:
Aad B op 15/11/2010 20:30:57:
@Ozzie: eenmalig een directory is toch wel te doen ?

Hoe komt die map eigenlijk beveiligd? Ik heb 'm namelijk zelf aangemaakt en niks gewijzigd aan de beveiliging.
Jij hebt die map aangemaakt met een tool ingelogd onder jouw ftp codes, zeg owner=ozzie? Nu probeer owner apache/apache erin te schrijven en dat mag niet zomaar.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 23:09:17
Quote Anchor link
Hmmm, oke... maar de bestanden worden wel automatisch verwijderd als de sessie is verlopen dus dat is vreemd toch? :-s
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.