Sessie variabelen eerste keer niet weggeschreven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sander Vanier

Sander Vanier

28/08/2012 17:16:50
Quote Anchor link
Beste Leden,

Ik heb een zeer eigenaardig probleem: ik heb een soort wizard die uit een aantal pagina's bestaat. Op elke pagina heb ik een aantal velden, de ingevulde waardes worden weggeschreven
naar een sessie en zijn zo op de laatste pagina allemaal beschikbaar om weg te schrijven naar
een database. Wanneer ik echter de waardes op de eerste pagina invul worden ze niet in een sessie gezet, ik wordt wel netjes doorverwezen naar pagina 2. Ga ik vervolgens opnieuw terug naar pagina 1 en doe ik het opnieuw worden ze wel naar een sessie geschreven. Er lijkt mij
dus niets mis met de code, daar het de tweede keer wel functioneert, maar de eerste keer gebeurd er gewoon telkens niets. Wat kan dit veroorzaken? Elke pagina begint gewoon netjes met session_start() zonder onnodige spaties ervoor etc.

Bedankt!
Sander

The code of page 1:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
<?php

session_start();

$username="...";
$password="...";
$database="...";
$host="....";

mysql_connect($host,$username,$password);

@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");









if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'  )

   {

  //  Er zijn gegevens verstuurd naar deze pagina!

  //  We gaan de errors in een array bijhouden

  $aErrors = array();



if  (empty($_POST['voornaam'])) {
    $aErrors['voornaam'] = 'Vul a.u.b. uw voornaam in';
  }



if  (empty($_POST['achternaam'])) {
    $aErrors['achternaam'] = 'Vul a.u.b. uw achternaam in';
  }



if  (empty($_POST['telpersoon'])) {
    $aErrors['telpersoon'] = 'Vul a.u.b. uw eigen telefoonnummer in';
  }



if  (empty($_POST['emailpersoon'])) {
    $aErrors['emailpersoon'] = 'Vul a.u.b. uw eigen e-mailadres in';
  }



if  (empty($_POST['functie'])) {
    $aErrors['functie'] = 'Vul a.u.b. uw functie binnen het bedrijf in';
  }


}



if (isset($aErrors) && count($aErrors) == 0 ) {

$voornaam = mysql_real_escape_string( $_POST['voornaam'] );
$achternaam = mysql_real_escape_string( $_POST['achternaam'] );
$telpersoon = mysql_real_escape_string( $_POST['telpersoon'] );
$emailpersoon = mysql_real_escape_string( $_POST['emailpersoon'] );
$functie = mysql_real_escape_string( $_POST['functie'] );


$_SESSION['voornaam'] = $voornaam;
$_SESSION['achternaam'] = $achternaam;
$_SESSION['telpersoon'] = $telpersoon;
$_SESSION['emailpersoon'] = $emailpersoon;
$_SESSION['functie'] = $functie;



header('Location:http://www......nl/signup15.php');


exit;

}


?>



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>





<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/algemeen.css" media="all" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/signup.css" media="all" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/sidebars.css" media="all" />

<link rel="shortcut icon" type="image/png" href="images/favicon.png" >




<title>Bedrijfsprofiel aanmaken | ...</title>
<meta name="keywords" content="..., bedrijfsprofielen">
<meta name="description" content="Maak hier uw eigen bedrijfsprofiel aan op ....nl">






</head>















<?php
include("./topbar.php");
?>






<div id="greenbar">

    <div id="greenbarcenter">

<a href="index.php">home</a> > <a href="signup1.php">profiel aanmaken: stap 1</a>

    </div>

</div>



<div id="contentcenter">

    <div id="contentbox" ><Br />

<h1 style="color:#483435">Profiel aanmaken</h1><br /><p style="font-size:16px">U wilt een profielpagina voor uw bedrijf aanmaken. Daarvoor dient u een aantal stappen te doorlopen. Niet alle velden zijn verplicht, maar hoe meer gegevens u invult over uw
bedrijf, hoe beter uw vindbaarheid voor potenti&#235;le klanten. Velden met een <font color="red"><b>*</b></font> zijn verplicht. <br /><Br />


<?php

if (isset($aErrors) && count($aErrors) > 0 ) {
    echo "<font color=\"red\">Uw profiel kon niet worden verzonden door de onderstaande foutmeldingen. <Br /><Br /></font>";
        print '<ul class="errorlist">';
        foreach ( $aErrors as $error ) {
          print '<li>' . $error . '</li>';
        }

        print '</ul><br /><Br />';


      }


?>





<h2>Stap 1: Persoonsgegevens</h2><Br />


<form method="post" enctype="multipart/form-data">

<table style="width: 100%">

<tr>
<td class="first">Voornaam:</td>
<td><input tabindex="1" type="text" name="voornaam" value="<?php echo isset($_POST['voornaam'])?$_POST['voornaam']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white;">&nbsp;<font color="red" size="5"><b>*</b></font></td>
</tr>

<tr>
<td class="first">Achternaam:</td>
<td><input tabindex="2" type="text" name="achternaam" value="<?php echo isset($_POST['achternaam'])?$_POST['achternaam']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white;">&nbsp;<font color="red" size="5"><b>*</b></font></td>
</tr>

<tr>
<td class="first">Telefoonnummer:</td>
<td><input tabindex="3" type="text" name="telpersoon" value="<?php echo isset($_POST['telpersoon'])?$_POST['telpersoon']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white;">&nbsp;<font color="red" size="5"><b>*</b></font></td>
</tr>

<tr>
<td></td>
<td><p style="font-size:10px">uw eigen telefoonummer</p></td>
</tr>

<tr>
<td class="first">E-mailadres:</td>
<td><input tabindex="4" type="text" name="emailpersoon" value="<?php echo isset($_POST['emailpersoon'])?$_POST['emailpersoon']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white;">&nbsp;<font color="red" size="5"><b>*</b></font></td>
</tr>

<tr>
<td></td>
<td><p style="font-size:10px">uw eigen e-mailadres</p></td>
</tr>


<tr>
<td class="first">Functie binnen het bedrijf:</td>
<td><input tabindex="5" type="text" name="functie" value="<?php echo isset($_POST['functie'])?$_POST['functie']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white;">&nbsp;<font color="red" size="5"><b>*</b></font></td>
</tr>


</table>


<br /><Br />
<input tabindex="36" type="submit" value="Ga verder" style="padding:5px; margin-right:230px; float:right">

<Br /><Br /><Br /><Br />

</form>


</div>



<?php
include("./sidebar1.php");
?>


    
    

</div>

<div class="push"></div>
</div>

<?php
include("./footer.php");
?>
Gewijzigd op 29/08/2012 11:29:00 door Sander Vanier
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 17:42:45
 
Reshad F

Reshad F

28/08/2012 17:17:24
Quote Anchor link
show us some code?
 
- Mark -

- Mark -

28/08/2012 17:18:31
Quote Anchor link
Zonder relevante code is het glazen bollen werk helaas...
 
Sander Vanier

Sander Vanier

28/08/2012 17:33:03
Quote Anchor link
Ik had stiekem gehoop dat het een simpele stomme fout was, dus de code was misschien niet relevant. Alsnog toegevoegd!
 
Reshad F

Reshad F

28/08/2012 17:37:46
Quote Anchor link
Zoals mark zegt.. Relevante code a.u.b. :) staan er in de overige pagina('s) ook session_start(); ?

overigens kan je maar 3 sessies tegelijk hebben dus dit is teveel.. wat je kan doen is de $_POST variabele in je session stoppen en daarmee het juiste stukje ophalen.
 
- Mark -

- Mark -

28/08/2012 17:41:18
Quote Anchor link
@ Reshad.

Waarom zouden er niet meer dan 3 $_SESSION vars mogen? Ik zie wel een hoop dingen die "fout / niet netjes" zijn maar niets wat de werking zou verstoren van het script.
 
John Berg

John Berg

28/08/2012 17:43:48
Quote Anchor link
Wat zonde om het op deze manier te doen. Eerst alle werk doen, om er daarna achter te komen dat je naar een andere pagina moet. Het spul in de sessie stoppen en dan op de andere pagina het er weer uit halen?

Mijn oplossing:
- vanaf regel 87 de rest in een nieuwe php file stoppen, noem hem laatformzien.php
- regel 60:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

if (isset($aErrors) && count($aErrors) == 0 ) {
  $voornaam = mysql_real_escape_string( $_POST['voornaam'] );
  $achternaam = mysql_real_escape_string( $_POST['achternaam'] );
  $telpersoon = mysql_real_escape_string( $_POST['telpersoon'] );
  $emailpersoon = mysql_real_escape_string( $_POST['emailpersoon'] );
  $functie = mysql_real_escape_string( $_POST['functie'] );

  include 'signup15.php';
}

else
  include 'laatformzien.php';
?>


En dan het hele sessie gebeuren en de redirect vergeten.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/08/2012 17:48:34
Quote Anchor link
Script uit de startpost getest.
Werkt gewoon.
 
- Mark -

- Mark -

28/08/2012 17:50:38
Quote Anchor link
Dat het beter kan laat ik er even buiten maar het kan wel een stuk handiger geschreven worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

    # Set array $form_fields voor het opslaan van alle formulier velden.

        $form_fields = array('voornaam', 'achternaam', 'telpersoon', 'emailpersoon', 'functie');


    # Alle formulier velden doorlopen.
    
        foreach($form_fields as $field){

        # Beveiligen en in een session var opslaan.

            $_SESSION[$field] = mysql_real_escape_string($_POST[$field]);
        }
    

?>


Weet je zeker dat het niet fout gaat tijdens het weergeven de eerste keer?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/08/2012 17:54:02
Quote Anchor link
Het eerste wat me opvalt, is dat

if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) {

niet op de juiste plaats wordt afgesloten.
Alles wat te maken heeft met $_POST moet binnen die accolades. (De sluitende accolade op lijn 57 moet sowieso (ten vroegste) op lijn 83 komen).

Nu verwerk je, bij het eerste verzoek, $_POST-gegevens die niet bestaan.
 
Sander Vanier

Sander Vanier

28/08/2012 18:43:38
Quote Anchor link
Ik ben het met jullie eens dat er dingen 'netter' gemaakt zouden kunnen worden, maar de code zou (in mijn ogen) gewoon moeten werken. De wizard bestaat uit 9 pagina's die allemaal een gelijksoortige opbouw hebben en enkel pagina 1 geeft een probleem!

@John Berg, zoals ik zei, de Wizard bestaat uit 9 pagina's, dus jouw oplossing zal niet bruikbaar zijn.

@SanThe, het zou ook moeten werken, en toch doet hij niet wat er moet gebeuren. Ik heb op pagina 2 een array van de ingevulde gegevens neergezet en deze blijkt leeg te zijn. Op het einde van de wizard worden de verplichte gegevens gecheckt en ook dan geeft hij aan dat er geen gegevens ingevuld zijn op de eerste pagina.

@Mark, het gaat helaas niet fout bij het weergeven, zie de comment hierboven.

@Kris Peeters, het maakt niet uit of de accolade op 57 of 83 staat, die beïnvloedt niet de werking. Ik ben echt een beetje wanhopig en heb ik wel gewijzigd, helaas zonder resultaat.

Help!?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/08/2012 18:52:38
Quote Anchor link
Je hebt, voor je met de header naar de volgende pagina gaat, al eens gecontroleerd of alle sessies een waarde hebben?
 
Erwin H

Erwin H

28/08/2012 18:57:18
Quote Anchor link
Sander Vanier op 28/08/2012 18:43:38:
Ik ben echt een beetje wanhopig en heb ik wel gewijzigd, helaas zonder resultaat.

Niet wanhopig worden, gewoon op een nette manier debuggen.

Regel voor regel af gaan om te checken of je runtime nog krijgt wat je denkt. Begin bij het einde, dus zoals Obelix al zegt. Haal de redirect header even weg en in plaats daarvan een print_r( $_SESSION ) en een print_r( $_POST ). Beide zouden de gegevens moeten bevatten die je denkt. Zo niet dan ga je elke keer een blokje terug om uit te zoeken waar de waardes nog wel kloppen.
 
Sander Vanier

Sander Vanier

28/08/2012 19:35:51
Quote Anchor link
Oké, ik heb even wat dingen getest op mijn laptop omdat die snel opstart/afsluit. Als ik de computer net opstart en ik laat het gewoon zoals het nu is krijg ik dus op pagina 2 een lege Array te zien terwijl ik daar print_r ($Session); heb staan. Start ik de computer weer opnieuw op en verwijder ik de header en vervang het door bijvoorbeeld echo $_SESSION['voornaam']; krijg ik wel de ingevulde waarde te zien. Oftewel, de sessie variabelen worden wel geset op pagina 1, maar niet naar de sessie geschreven? Wat verteld mij dit?

Sander
 
Eddy E

Eddy E

28/08/2012 19:39:33
Quote Anchor link
Je computer herstarten zou er niets mee te maken moeten hebben.
Je gebruikt niet ergens $_SESSION = array(); oid? Want dan maak je hem weer leeg.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/08/2012 19:42:04
Quote Anchor link
Sander Vanier op 28/08/2012 19:35:51:
een lege Array te zien terwijl ik daar print_r ($Session); heb staan.


Maar dan wel zo neem ik aan:
print_r($_SESSION);
 
Sander Vanier

Sander Vanier

28/08/2012 19:42:33
Quote Anchor link
Eddy,

Dit heeft er wel zeker iets mee te maken, als ik het opnieuw probeer zonder de computer te herstarten werkt alles prima. Het gaat om die eerste keer dat je op pagina1 komt van de Wizard. Nee, dit gebruik ik nergens, dan zou het ook de tweede of derde keer niet werken.

Sander

Toevoeging op 28/08/2012 19:45:05:

@SanThe: Uiteraard :)
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/08/2012 19:49:30
Quote Anchor link
Herstarten lijkt mij wat overdreven. Het afsluiten van je browser zou voldoende moeten zijn.

Als de sessies gevuld worden, gaat het dus ergens mis tussen pagina 1 en 2.
Maak eens een nieuwe pagina en bouw die langzaam op naar zoals je nu pagina 2 hebt.
Begin met de sessies te controleren. Bestaan ze nog? Daarna (bv) de basis van de pagina. Uitbreiden met formulier. Dan de includes, etc. Kortom: debuggen. Je zult, zoals je het verhaal nu vertelt, op pagina 2 ergens iets fout doen.
 
Sander Vanier

Sander Vanier

28/08/2012 20:16:01
Quote Anchor link
@Obelix, je hebt gelijk inderdaad, de browser herstarten doet hetzelfde. Helaas had ik dit ook al uitgesloten, het probleem moet op pagina 1 liggen. Als ik de headerverwijzing namelijk naar pagina 3 wijzig blijft de array ook leeg. Volg ik de normale procedure, dan blijft bij stap 2 de array nog steeds leeg, maar bij stap 3 aangekomen zie ik wel de ingevulde waardes van stap 2 staan. Het probleem ligt daarmee dus echt bij stap 1, maar waar?

Sander

Toevoeging op 28/08/2012 20:45:12:

Ik heb beide pagina's, 1 en 2 weer helemaal opgebouwd. Ik begrijp er gewoon niets van. Het lijkt alsof er iets mis gaat bij de headerveriwjzing naar de 2e pagina de eerste keer dat je op volgende drukt. Op pagina 1 worden wel degelijk de waardes juist toegekend naar de sessie variabelen, maar het lijkt net alsof er geen Sessie bestaat? Deze lijkt pas te worden aangeslingerd op het moment dat er wordt overgegaan van pagina 1 naar 2. Probeer je het namelijk opnieuw, dan lukt het wel, hoe is dit toch mogelijk?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/08/2012 20:45:55
Quote Anchor link
Moet het niet zijn header(Location: http://.....)
Let op de spatie!

En, heel belangrijk!:
escapen doe je pas net voordat je de gegevens in de database zet, $_SESSION is ook manipuleerbaar door die hacker ratten.

Alternatief is om je pages in divs te zetten zodat met JS kunt pagen
Gewijzigd op 28/08/2012 20:46:53 door Ger van Steenderen
 
Sander Vanier

Sander Vanier

28/08/2012 20:58:27
Quote Anchor link
Beste Ger, helaas verhelpt de spatie ook het probleem niet. Ik zit je voorstel serieus te overwegen, je bedoelt door gebruik te maken van Hide/Show denk ik? Zou dit zeer eigenaardige en onuitstaanbare probleem gelijk verhelpen!

Sander
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.