Sessie variabelen eerste keer niet weggeschreven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

John Berg

John Berg

28/08/2012 21:06:22
Quote Anchor link
@Sander: heb je wellicht xdebug op je server staan? I.c.m. Netbeans kun je dan regel voor regel door je code lopen en zo de boel debuggen.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:54:07
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/08/2012 21:11:09
Quote Anchor link
@Sander:
Yepz, heb je 1 formulier, en kan je gelijk alles in één keer verwerken.
Gewijzigd op 28/08/2012 21:11:41 door Ger van Steenderen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2012 21:14:37
Quote Anchor link
Zet vóór deze regel:

header('Location:http://www......nl/signup15.php');


eens dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump($_SESSION);die()
?>


Wat verschijnt er dan op je scherm?
 
Sander Vanier

Sander Vanier

29/08/2012 11:02:30
Quote Anchor link
@Ozzie, dan laat hij dus netjes de ingevulde waardes zien in een array, ook de eerste keer?
 
John Berg

John Berg

29/08/2012 11:08:59
Quote Anchor link
@Sander: ik zou wel eens benieuwd zijn naar je session_id() op de eerste en de tweede pagina ..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/08/2012 11:12:37
Quote Anchor link
kun je de code van pagina 2 eens posten?
 
Sander Vanier

Sander Vanier

29/08/2012 11:28:22
Quote Anchor link
Uiteraard:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
<?php

session_start();

$username="...";
$password="...";
$database="...";
$host="....";

mysql_connect($host,$username,$password);

@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");



if(isset($_POST['kvkcheck'])) {



}






if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'  )

   {

  //  Er zijn gegevens verstuurd naar deze pagina!

  //  We gaan de errors in een array bijhouden

  $aErrors = array();








if (isset($aErrors) && count($aErrors) == 0 ) {


header('Location:http://www......nl/signup2.php');


exit;

}

}


?>



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>





<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/algemeen.css" media="all" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/signup.css" media="all" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/sidebars.css" media="all" />

<link rel="shortcut icon" type="image/png" href="images/favicon.png" >




<title>Bedrijfsprofiel aanmaken | ...</title>
<meta name="keywords" content="..., bedrijfsprofielen">
<meta name="description" content="Maak hier uw eigen bedrijfsprofiel aan op ...">






</head>















<?php
include("./topbar.php");
?>






<div id="greenbar">

    <div id="greenbarcenter">

<a href="index.php">home</a> > <a href="signup1.php">profiel aanmaken: vermeldingcheck</a>

    </div>

</div>



<div id="contentcenter">

    <div id="contentbox" ><Br />

<h1 style="color:#483435">Profiel aanmaken</h1><br /><p style="font-size:16px">U wilt een profielpagina voor uw bedrijf aanmaken. Daarvoor dient u een aantal stappen te doorlopen.
Niet alle velden zijn verplicht, maar hoe meer gegevens u invult over uw
bedrijf, hoe beter uw vindbaarheid voor potenti&#235;le klanten. Velden met een <font color="red"><b>*</b></font> zijn verplicht. <br /><Br />


<?php

if (isset($aErrors) && count($aErrors) > 0 ) {
    echo "<font color=\"red\">Uw profiel kon niet worden verzonden door de onderstaande foutmeldingen. <Br /><Br /></font>";
        print '<ul class="errorlist">';
        foreach ( $aErrors as $error ) {
          print '<li>' . $error . '</li>';
        }

        print '</ul><br /><Br />';


      }


?>






<h2>Vermeldingcheck</h2><Br />

Voer hieronder de gegevens in van uw bedrijf en controleer of uw bedrijf mogelijkerwijs al in onze database is opgenomen. Uw gegevens worden dan automatisch
aangevuld in de rest van de stappen. <Br /><br />


<form method="post" enctype="multipart/form-data">

<table style="width: 100%">

<?php print_r($_SESSION); ?>


<tr>
<td class="first">KvK-nummer:</td>
<td><input tabindex="5"type="text" maxlength="12" name="kvk" value="<?php echo isset($_POST['kvk'])?$_POST['kvk']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white;"></td>
</tr>

<tr>
<td></td>
<td><p style="font-size:10px"><b>Gebruik 12 cijfers voor uw KvK nummer (vb. 000012345678)</b></p></td>
</tr>

<tr>
<td class="first">Bedrijfsnaam:</td>
<td><input tabindex="6" type="text" name="bedrijfsnaam" value="<?php echo isset($_POST['bedrijfsnaam'])?$_POST['bedrijfsnaam']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white;"></td>
</tr>

<tr>
<td class="first">Postcode & Huisnummer:</td>
<td><input tabindex="15" type="text" name="postcode" maxlength="6" value="<?php echo isset($_POST['postcode'])?$_POST['postcode']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white; width:235px"><input tabindex="16" type="text" name="huisnummer" value="<?php echo isset($_POST['huisnummer'])?$_POST['huisnummer']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white; width:45px; margin-left:10px"></td>
</tr>



</table>


<br /><Br />
<input type="submit" name="kvkcheck" value="Controleer.." style="padding:5px; margin-right:230px; float:left"><br /><Br />
<input tabindex="36" type="submit" value="Ga naar stap 2" style="padding:5px; margin-right:230px; float:right">

<Br /><Br /><Br /><Br />

</form>


</div>



<?php
include("./sidebar1.php");
?>


    
    

</div>

<div class="push"></div>
</div>

<?php
include("./footer.php");
?>
 
John Berg

John Berg

29/08/2012 11:33:13
Quote Anchor link
En als je dit in de eerste en tweede pagina opneemt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print_r( session_id() ) ; ?>


voor waar je nu de $_SESSION neerzet?
 
Erwin H

Erwin H

29/08/2012 11:35:10
Quote Anchor link
Even wat overzichtelijker geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'  ){
  //  Er zijn gegevens verstuurd naar deze pagina!

  //  We gaan de errors in een array bijhouden

  $aErrors = array();
  if (isset($aErrors) && count($aErrors) == 0 ) {
    header('Location:http://www......nl/signup2.php');
    exit;
  }
}

?>

Is dit echt wat je wilt? Zo maak je een lege array en direct daarna check je of die nog leeg is (duh) en je redirect de user.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/08/2012 11:41:38
Quote Anchor link
Zet onder session_start();

eens dit:

var_dump($_SESSION);die()

wat krijg je te zien op je scherm?
 
Sander Vanier

Sander Vanier

29/08/2012 14:17:25
Quote Anchor link
@Ozzie, zet ik dat stukje code onder session_start() op de tweede pagina, dan krijg ik de eerste keer dat ik het probeer array(0){ } te zien, en de tweede keer gewoon de ingevulde gegevens. Dus ergens gaat het toch de eerste keer verloren in de overgang van pagina 1 naar 2?
 
- SanThe -

- SanThe -

29/08/2012 14:29:10
Quote Anchor link
Zitten die pagina's wel in hetzelfde domein?
 
Erwin H

Erwin H

29/08/2012 14:31:54
Quote Anchor link
Sander, heb je mijn post gezien?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/08/2012 15:19:00
Quote Anchor link
Sander Vanier op 29/08/2012 14:17:25:
krijg ik de eerste keer dat ik het probeer array(0){ } te zien, en de tweede keer gewoon de ingevulde gegevens.

1e x zal zijn op het moment dat je pagina 1 invult en doorklikt naar pagina 2. Maar hoe ontstaat 2e keer? Ga je in de browser een pagina terug? Klik je op pagina verversen?
 
Sander Vanier

Sander Vanier

29/08/2012 15:30:29
Quote Anchor link
@Erwin, in die array moeten de fouten bijgehouden worden, maar dit heb ik nog niet ingevuld op deze pagina. Zou niet van belang moeten zijn, want pas als je van de 2e naar de 3e pagina doorklikt wordt dit uitgevoerd.

@SanThe, jazeker, in dezelfde map ook.

@Obelix, gewoon 'vorige' en opnieuw invullen?
 
Sander Vanier

Sander Vanier

03/09/2012 13:07:07
Quote Anchor link
Helaas heb ik het probleem niet kunnen verhelpen, maar ik het het wel opgelost. Ik heb vóór de eerste pagina een Captcha Code pagina gemaakt, die captcha code wordt nog steeds niet weggeschreven naar mijn sessie de eerste keer, maar ik heb hem nergens anders nodig dus dat is niet erg. Pagina 1 is zo pagina 2 geworden en dus is mijn probleem 'opgelost'.

Toch bedankt voor alle moeite!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

03/09/2012 13:40:24
Quote Anchor link
Ik heb het niet allemaal meer gevolgd, maar na dit te lezen:
Sander Vanier op 03/09/2012 13:07:07:
... Ik heb vóór de eerste pagina een Captcha Code pagina gemaakt, die captcha code wordt nog steeds niet weggeschreven naar mijn sessie de eerste keer...


Bij de manier waarop captcha werkt, is 1 ding belangrijk: images worden niet samen met het php-script geladen. Het gebeurt apart; asynchroon.

Bij het eerste verzoek van de gebruiker, maak jij, met php een <img> element aan, met een src.
Vanaf dat de pagina (de DOM) geladen is, zal het <img> element zelf contact opnemen met de server.
Dit zorgt dus (in het geval van een pagina met 1 <img>) voor twee verzoeken naar de server.

-----
Captcha:
- De <img> maakt contact met de server en maakt een $_SESSION variabele aan.
- Bij het versturen van het formulier, samen met de captcha code, vergelijk je de $_SESSION die aangemaakt is vanuit de <img> met het input veld dat de gebruiker heeft moeten invullen.

Daarom kan het soms lijken alsof die $_SESSION 1 request achter loopt; hoewel het perfect doet wat het moet doen.
Meer uitleg: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/dollarsession-loopt-achter/82908/#589735

Geen idee of dit relevant is voor het probleem waarvan hier sprake is.
 
Sander Vanier

Sander Vanier

04/09/2012 09:46:15
Quote Anchor link
Dankje voor je reactie, maar het probleem deed zich al voor, voordat ik de captcha verwerkt had. Deze captcha is juist de 'oplossing'.

Toch bedankt!
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.