Sessie variabelen eerste keer niet weggeschreven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

John Berg

John Berg

28/08/2012 21:06:22
Quote Anchor link
@Sander: heb je wellicht xdebug op je server staan? I.c.m. Netbeans kun je dan regel voor regel door je code lopen en zo de boel debuggen.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:50:11
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/08/2012 21:11:09
Quote Anchor link
@Sander:
Yepz, heb je 1 formulier, en kan je gelijk alles in één keer verwerken.
Gewijzigd op 28/08/2012 21:11:41 door Ger van Steenderen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2012 21:14:37
Quote Anchor link
Zet vóór deze regel:

header('Location:http://www......nl/signup15.php');


eens dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump($_SESSION);die()
?>


Wat verschijnt er dan op je scherm?
 
Sander Vanier

Sander Vanier

29/08/2012 11:02:30
Quote Anchor link
@Ozzie, dan laat hij dus netjes de ingevulde waardes zien in een array, ook de eerste keer?
 
John Berg

John Berg

29/08/2012 11:08:59
Quote Anchor link
@Sander: ik zou wel eens benieuwd zijn naar je session_id() op de eerste en de tweede pagina ..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/08/2012 11:12:37
Quote Anchor link
kun je de code van pagina 2 eens posten?
 
Sander Vanier

Sander Vanier

29/08/2012 11:28:22
Quote Anchor link
Uiteraard:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
<?php

session_start();

$username="...";
$password="...";
$database="...";
$host="....";

mysql_connect($host,$username,$password);

@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");



if(isset($_POST['kvkcheck'])) {



}






if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'  )

   {

  //  Er zijn gegevens verstuurd naar deze pagina!

  //  We gaan de errors in een array bijhouden

  $aErrors = array();








if (isset($aErrors) && count($aErrors) == 0 ) {


header('Location:http://www......nl/signup2.php');


exit;

}

}


?>



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>





<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/algemeen.css" media="all" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/signup.css" media="all" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/sidebars.css" media="all" />

<link rel="shortcut icon" type="image/png" href="images/favicon.png" >




<title>Bedrijfsprofiel aanmaken | ...</title>
<meta name="keywords" content="..., bedrijfsprofielen">
<meta name="description" content="Maak hier uw eigen bedrijfsprofiel aan op ...">






</head>















<?php
include("./topbar.php");
?>






<div id="greenbar">

    <div id="greenbarcenter">

<a href="index.php">home</a> > <a href="signup1.php">profiel aanmaken: vermeldingcheck</a>

    </div>

</div>



<div id="contentcenter">

    <div id="contentbox" ><Br />

<h1 style="color:#483435">Profiel aanmaken</h1><br /><p style="font-size:16px">U wilt een profielpagina voor uw bedrijf aanmaken. Daarvoor dient u een aantal stappen te doorlopen.
Niet alle velden zijn verplicht, maar hoe meer gegevens u invult over uw
bedrijf, hoe beter uw vindbaarheid voor potenti&#235;le klanten. Velden met een <font color="red"><b>*</b></font> zijn verplicht. <br /><Br />


<?php

if (isset($aErrors) && count($aErrors) > 0 ) {
    echo "<font color=\"red\">Uw profiel kon niet worden verzonden door de onderstaande foutmeldingen. <Br /><Br /></font>";
        print '<ul class="errorlist">';
        foreach ( $aErrors as $error ) {
          print '<li>' . $error . '</li>';
        }

        print '</ul><br /><Br />';


      }


?>






<h2>Vermeldingcheck</h2><Br />

Voer hieronder de gegevens in van uw bedrijf en controleer of uw bedrijf mogelijkerwijs al in onze database is opgenomen. Uw gegevens worden dan automatisch
aangevuld in de rest van de stappen. <Br /><br />


<form method="post" enctype="multipart/form-data">

<table style="width: 100%">

<?php print_r($_SESSION); ?>


<tr>
<td class="first">KvK-nummer:</td>
<td><input tabindex="5"type="text" maxlength="12" name="kvk" value="<?php echo isset($_POST['kvk'])?$_POST['kvk']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white;"></td>
</tr>

<tr>
<td></td>
<td><p style="font-size:10px"><b>Gebruik 12 cijfers voor uw KvK nummer (vb. 000012345678)</b></p></td>
</tr>

<tr>
<td class="first">Bedrijfsnaam:</td>
<td><input tabindex="6" type="text" name="bedrijfsnaam" value="<?php echo isset($_POST['bedrijfsnaam'])?$_POST['bedrijfsnaam']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white;"></td>
</tr>

<tr>
<td class="first">Postcode & Huisnummer:</td>
<td><input tabindex="15" type="text" name="postcode" maxlength="6" value="<?php echo isset($_POST['postcode'])?$_POST['postcode']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white; width:235px"><input tabindex="16" type="text" name="huisnummer" value="<?php echo isset($_POST['huisnummer'])?$_POST['huisnummer']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white; width:45px; margin-left:10px"></td>
</tr>



</table>


<br /><Br />
<input type="submit" name="kvkcheck" value="Controleer.." style="padding:5px; margin-right:230px; float:left"><br /><Br />
<input tabindex="36" type="submit" value="Ga naar stap 2" style="padding:5px; margin-right:230px; float:right">

<Br /><Br /><Br /><Br />

</form>


</div>



<?php
include("./sidebar1.php");
?>


    
    

</div>

<div class="push"></div>
</div>

<?php
include("./footer.php");
?>
 
John Berg

John Berg

29/08/2012 11:33:13
Quote Anchor link
En als je dit in de eerste en tweede pagina opneemt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print_r( session_id() ) ; ?>


voor waar je nu de $_SESSION neerzet?
 
Erwin H

Erwin H

29/08/2012 11:35:10
Quote Anchor link
Even wat overzichtelijker geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'  ){
  //  Er zijn gegevens verstuurd naar deze pagina!

  //  We gaan de errors in een array bijhouden

  $aErrors = array();
  if (isset($aErrors) && count($aErrors) == 0 ) {
    header('Location:http://www......nl/signup2.php');
    exit;
  }
}

?>

Is dit echt wat je wilt? Zo maak je een lege array en direct daarna check je of die nog leeg is (duh) en je redirect de user.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/08/2012 11:41:38
Quote Anchor link
Zet onder session_start();

eens dit:

var_dump($_SESSION);die()

wat krijg je te zien op je scherm?
 
Sander Vanier

Sander Vanier

29/08/2012 14:17:25
Quote Anchor link
@Ozzie, zet ik dat stukje code onder session_start() op de tweede pagina, dan krijg ik de eerste keer dat ik het probeer array(0){ } te zien, en de tweede keer gewoon de ingevulde gegevens. Dus ergens gaat het toch de eerste keer verloren in de overgang van pagina 1 naar 2?
 
- SanThe -

- SanThe -

29/08/2012 14:29:10
Quote Anchor link
Zitten die pagina's wel in hetzelfde domein?
 
Erwin H

Erwin H

29/08/2012 14:31:54
Quote Anchor link
Sander, heb je mijn post gezien?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/08/2012 15:19:00
Quote Anchor link
Sander Vanier op 29/08/2012 14:17:25:
krijg ik de eerste keer dat ik het probeer array(0){ } te zien, en de tweede keer gewoon de ingevulde gegevens.

1e x zal zijn op het moment dat je pagina 1 invult en doorklikt naar pagina 2. Maar hoe ontstaat 2e keer? Ga je in de browser een pagina terug? Klik je op pagina verversen?
 
Sander Vanier

Sander Vanier

29/08/2012 15:30:29
Quote Anchor link
@Erwin, in die array moeten de fouten bijgehouden worden, maar dit heb ik nog niet ingevuld op deze pagina. Zou niet van belang moeten zijn, want pas als je van de 2e naar de 3e pagina doorklikt wordt dit uitgevoerd.

@SanThe, jazeker, in dezelfde map ook.

@Obelix, gewoon 'vorige' en opnieuw invullen?
 
Sander Vanier

Sander Vanier

03/09/2012 13:07:07
Quote Anchor link
Helaas heb ik het probleem niet kunnen verhelpen, maar ik het het wel opgelost. Ik heb vóór de eerste pagina een Captcha Code pagina gemaakt, die captcha code wordt nog steeds niet weggeschreven naar mijn sessie de eerste keer, maar ik heb hem nergens anders nodig dus dat is niet erg. Pagina 1 is zo pagina 2 geworden en dus is mijn probleem 'opgelost'.

Toch bedankt voor alle moeite!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

03/09/2012 13:40:24
Quote Anchor link
Ik heb het niet allemaal meer gevolgd, maar na dit te lezen:
Sander Vanier op 03/09/2012 13:07:07:
... Ik heb vóór de eerste pagina een Captcha Code pagina gemaakt, die captcha code wordt nog steeds niet weggeschreven naar mijn sessie de eerste keer...


Bij de manier waarop captcha werkt, is 1 ding belangrijk: images worden niet samen met het php-script geladen. Het gebeurt apart; asynchroon.

Bij het eerste verzoek van de gebruiker, maak jij, met php een <img> element aan, met een src.
Vanaf dat de pagina (de DOM) geladen is, zal het <img> element zelf contact opnemen met de server.
Dit zorgt dus (in het geval van een pagina met 1 <img>) voor twee verzoeken naar de server.

-----
Captcha:
- De <img> maakt contact met de server en maakt een $_SESSION variabele aan.
- Bij het versturen van het formulier, samen met de captcha code, vergelijk je de $_SESSION die aangemaakt is vanuit de <img> met het input veld dat de gebruiker heeft moeten invullen.

Daarom kan het soms lijken alsof die $_SESSION 1 request achter loopt; hoewel het perfect doet wat het moet doen.
Meer uitleg: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/dollarsession-loopt-achter/82908/#589735

Geen idee of dit relevant is voor het probleem waarvan hier sprake is.
 
Sander Vanier

Sander Vanier

04/09/2012 09:46:15
Quote Anchor link
Dankje voor je reactie, maar het probleem deed zich al voor, voordat ik de captcha verwerkt had. Deze captcha is juist de 'oplossing'.

Toch bedankt!
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.