sessie vullen in een link.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan

Johan

14/04/2007 20:35:00
Quote Anchor link
hallo ik heb een hyperlink

"<a href=" . $_SERVER['PHP_SELF']. "?pPag=news/addnews > test link </a>";

inplaats van dat "?pPag=news/addnews achter het adres moet moet een waarde in sessie

$HTTP_SESSION_VARS['pPag'] = $pPag

dus eigenlijk moet de sessie gevult worden als de link wordt ingedrukt.

is dit mogelijk zo ja hoe ik kan nergens info over vinden
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Johan
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:01:31
 
Dizzy

Dizzy

14/04/2007 20:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['pPag'] = $_GET['pPag'];

(moet je in je in het verwerkingsblok zetten...)

edit: typo in scriptje
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dizzy
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/04/2007 20:47:00
Quote Anchor link
Zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    if (isset ($_GET['pPag'])) {
        // voor hier nog veiligheidscontroles uit
        // check bijv. of de waarde toegestaan is

        $_SESSION['pPag'] = $_GET['pPag'];
    }

?>
 
Johan

Johan

14/04/2007 20:49:00
Quote Anchor link
de mogelijkheid van dizzy is een manier na dat de link is indrukt.

"<a href=" . $_SERVER['PHP_SELF'] > <$_SESSION['pPag']=test >test link </a>";

zat meer te denken aan deze manier
 
PHP Newbie

PHP Newbie

14/04/2007 20:50:00
Quote Anchor link
Wat is precies je bedoeling?
 
Johan

Johan

14/04/2007 20:57:00
Quote Anchor link
ik moet een link indruke normaal had ik er index.php?ppag=test. Daardoor ging ik terug naar index en werdt het middelste gedeelte van de pagina geladen.

Nu wil ik als ik de link indruk dat de sessie gevult wordt. dus in een sessie komt een variable ppag met als waarde test. op deze manier hoeft er geen ?ppag meer achter de index te staan.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

14/04/2007 21:05:00
Quote Anchor link
Johan,

Je zou ook eens kunnen kijken naar de mogelijkheden van htaccess. Daarmee kan ook dit soort problemen verhelpen.

Uiteraard een moeilijkere manier dan om het simpel te houden en met PHP op te lossen, maar het is een mogelijkheid.
 
Johan

Johan

14/04/2007 21:53:00
Quote Anchor link
daar heb ik al eens in gekeken en vind ik er ingewikkeld voor een beginner. Ik heb daarna index.php?ppag=test gebruikt. nu moet ik 2 variablen doorstruren ik dacht dit te kunnen laten werken door

index.php?ppag=test&h2ppag=test2 nu ik 2 variable door stuur haalt hij door de war uiteindelijk komt de link so door index.php?ppag=test2

vandaar dat ik de sessie wil proberen doordat deze wel goed reageren op meerdere variablen
 
Johan

Johan

14/04/2007 21:55:00
Quote Anchor link
maar weer terug waar ik was. Is het mogelijk om een sessie in een html link te zetten doormiddel van php
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2007 21:56:00
Quote Anchor link
Je moet ook niet dezelfde naam gebruiken voor twee verschillende vars.
 
Johan

Johan

14/04/2007 21:56:00
Quote Anchor link
ze zijn niet zelfde ppag en h2pag. ze komen er alleen uit als 1 is soort pandora box 2 dingen in 1 ding eruit
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Johan
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2007 21:58:00
Quote Anchor link
Johan schreef op 14.04.2007 21:55:
maar weer terug waar ik was. Is het mogelijk om een sessie in een html link te zetten doormiddel van php

Niet zoals jij wilt. Wel kan je op een link klikken en dan ga je naar een pagina en daar set je de session-vars.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2007 22:02:00
Quote Anchor link
Johan schreef op 14.04.2007 21:56:
ze zijn niet zelfde ppag en h2pag. ze komen er alleen uit als 1 is soort pandora box 2 dingen in 1 ding eruit

En als je de link zo doet?
index.php?ppag=test&amp;h2ppag=test2
 
Johan

Johan

14/04/2007 22:13:00
Quote Anchor link
hmm erg vaag ik ben weer met de index.php?var=input&var2=input2

werkt nu
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.