Session Fixation

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

09/03/2008 23:11:00
Quote Anchor link
Nee, maar om session/cookie-hijacking te voorkomen lock ik sessies/cookies aan een IP, host en useragent. Dus daarmee is dat probleem ook opgelost.

Session-fixation kan volgens mij bij mij niet eens, maar ik had toch voor de zekerheid session_regenerate_id() gebruikt.

Dus van beide garen heb ik geen last.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:18:41
 
Lode

Lode

09/03/2008 23:17:00
Quote Anchor link
Ip adres kan je spoofen browser-header vervalsen... cookie zelf maken. Etc..
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

09/03/2008 23:39:00
Quote Anchor link
@Lode
Om, allereerst die cookie/sessie te hijacken moet je d.m.v. een lek de cookie/sessie hijacken. Vervolgens moet je achter het IP, de host en de user-agent komen van de ingelogde persoon. Dan moet je het IP adres spoofen, host vervalsen en de useragent namaken.
Dan moet je zo ver komen, en dan nog, hoe zou je dat hele plan kunnen tegengaan...
 
Jelmer -

Jelmer -

09/03/2008 23:55:00
Quote Anchor link
Zo gezien is internetten via een onbeveiligd netwerk bestwel onveilig, niet? >:)

WireShark -> HTTP headers aftappen -> cookie met session-id binnen, user-agent binnen.

Verbinden met netwerk -> vanaf router ip-adres van de ISP, zelfde dus als dat van het slachtoffer -> IP adres 'gespoofd'

IP adres wordt via de dns-servers van de isp omgezet in een hostname, dus wanneer je hetzelfde ip-adres hebt, heb je automatisch ook dezelfde hostname. Ik denk niet dat het nut heeft om apart op de hostname te controleren.

Wat ik me wel afvraag: hoe spoof je dan het ip-adres wanneer je niet op hetzelfde netwerk zit? IP-adres zit niet in een van de headers, maar is een eigenschap van het onderliggende TCP/IP protocol. Hoe ga je ervoor zorgen dat wanneer jij iets via TCP/IP verstuurt met een 'foutief' IP-adres, het ook weer bij jouw aankomt? Het lijkt mij dat je dan tussen slachtoffer en server moet zitten om het verkeer op te vangen. Als je al zover bent, is het dan niet veel makkelijker om gewoon de login-request, het formuliertje waar je je gebruikersnaam & wachtwoord intikt af te vangen, of desnoods te vervalsen? Phishing? Dan heb je het wachtwoord, en kan je ongestoord doen wat je wilt. "Je beveiliging is zo sterk als de zwakste schakel" of zoiets..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

10/03/2008 18:13:00
Quote Anchor link
De gebruiker is volgens mij het grootste lek in een applicatie, ze hebben makkelijke wachtwoorden of gaan er niet altijd even goed mee om.

Maar mijn vraag is ook, hoe kunnen mensen IP-adressen spoofen, want als dat zo is dan is het feitelijk onmogelijk om session/cookie-hijacking goed tegen te gaan omdat je dan eigenlijk alles wel kan faken. Maar alsnog wordt het moeilijk want je moet het IP, de host en de useragent(in mijn geval dan) weten om die dingen te kunnnen spoofen en daar kom je ook niet altijd zomaar achter. Dan zou je ook nog een de sessie moeten kunnen hijacken.
 
Martijn B

Martijn B

10/03/2008 18:35:00
Quote Anchor link
Ik heb even vlug door alle post heen gelezen.
Maar ik hoor niemand "garbag collector" zeggen.

Als een sessie bijvoorbeeld een uur niet actief is dan wordt deze of door de "garbag collector" verwijderd of door een hit op die sessie. Ook kun je cookies aan maken die na het sluiten van de browser ongeldig worden. In de cookie staat alleen het sessie id (MD5 of SHA1 hash), meer niet.

Neem daarbij IP, browsernaam en eventueel x-forwarder controle en je hebt een redelijke veilig sessie systeem.

Met IP controle moet je oppassen dat je alleen de eerste 3 delen van het IPv4 controleert. Voor mensen met een dynamisch IP. Uiteraard geld dit ook voor IPv6.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
GaMer B

GaMer B

10/03/2008 18:50:00
Quote Anchor link
@Martijn!, maar je kunt toch niet checken of een browser is gesloten? Of bedoel je dat een cookie na x aantal minuten verouderd is?
 
Martijn B

Martijn B

10/03/2008 18:51:00
Quote Anchor link
yep, 3e parameter setcookie op 0 zetten.
Maar ik weet niet of dit dan ook weer is te omzeilen.

Of bedoel je niet de cookie?

Als je naar een andere pagina gaan of je ververst de pagina na een x aantal seconden dan worden de sessie in de database veranderd, hierbij wordt de tijd ook opgeslagen. Als die tijd bijvoorbeeld een uur niet veranderd dan kun je de sessie niet meer gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Jelmer -

Jelmer -

10/03/2008 19:03:00
Quote Anchor link
Dat betekent alleen maar dat de cookie niet blijvend wordt opgeslagen door de browser. Het zegt niets over de duur van je sessie zelf. Bij iedere request wordt de inhoud van het koekje over het netwerk gestuurd. Je server kan geen verschil zien of de browser tussen request 1 en request 2 is gesloten. Normaal gesproken zou request 2 geen cookie bevatten wanneer de browser gesloten is, maar wel wanneer dat niet gebeurt is. Maar wat nu als request 2 door de kwaadwillende wordt uitgevoerd, dan wordt het koekje braaf meegestuurd, en lijkt het net alsof het de oude browser is die gewoon niet is gesloten.

Uiteraard loont het om een sessie te laten verlopen (tijd tussen de requests meten, groter dan een uur? Weg sessie) maar dat komt met een grote valkuil: Stel dat ik een post van 10 pagina's aan het typen ben, en ondertussen koffie haal. Het zou zomaar kunnen dat ik langer dan een uur nodig heb om die post te typen. Hoe frustrerend is het dan wanneer blijkt dat ik eerst opnieuw mag inloggen en dan weer opnieuw mijn post mag typen. (dit is een ervaring, helaas :/ ) Dus wanneer je sessie-verloop implementeert, of wat voor beveiliging dan ook waarbij een sessie kan verlopen en de gebruiker opnieuw in moet loggen, zorg er alsjeblieft voor dat daarna de gestarte actie gewoon compleet hervat wordt, en mijn post dus alsnog hier te lezen is. ... niet dat ik nu koffie heb gehaald
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

10/03/2008 19:14:00
Quote Anchor link
Martijn! schreef op 10.03.2008 18:35:
Ik heb even vlug door alle post heen gelezen.
Maar ik hoor niemand "garbag collector" zeggen.

Als een sessie bijvoorbeeld een uur niet actief is dan wordt deze of door de "garbag collector" verwijderd of door een hit op die sessie. Ook kun je cookies aan maken die na het sluiten van de browser ongeldig worden. In de cookie staat alleen het sessie id (MD5 of SHA1 hash), meer niet.

Neem daarbij IP, browsernaam en eventueel x-forwarder controle en je hebt een redelijke veilig sessie systeem.

Met IP controle moet je oppassen dat je alleen de eerste 3 delen van het IPv4 controleert. Voor mensen met een dynamisch IP. Uiteraard geld dit ook voor IPv6.

Dit lijkt me dan weer minder veilig omdat je dan maar een deel van het IP hebt...


Het laten verlopen van sessie's is een mogelijkheid maar ik zou dat alleen doen bij website's waar dat echt nodig is of waar de bezoeker er weinig last van heeft. Ik neem even als voorbeeld een bank, daar is het i.m.o. heel goed dat sessie's verlopen. Bij communities e.d. lijkt het me dan weer minder geschikt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gebruiker PHP
 
Dennis

dennis

30/05/2008 14:30:00
Quote Anchor link
ik zie mensen hier wel de hele tijd over het vervalsen van deze data en aftappen met wireshark maar die "Fingerprint" is bijna onmogelijk te kraken als de hacker op een totaal andere kant van het internet zit. en dan nog je moet je mensen van je kantoor/bedrijf/collega's toch wel vertrouwen. dat die niet wiresharken????

thx voor de info het zit nu in mijn nieuwste project ingebouwd.
en dan een SSL certificaat erop. en dan is het erg veilig.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

30/05/2008 14:42:00
Quote Anchor link
Ivo van B. schreef op 10.03.2008 19:14:
Martijn! schreef op 10.03.2008 18:35:
Ik heb even vlug door alle post heen gelezen.
Maar ik hoor niemand "garbag collector" zeggen.

Als een sessie bijvoorbeeld een uur niet actief is dan wordt deze of door de "garbag collector" verwijderd of door een hit op die sessie. Ook kun je cookies aan maken die na het sluiten van de browser ongeldig worden. In de cookie staat alleen het sessie id (MD5 of SHA1 hash), meer niet.

Neem daarbij IP, browsernaam en eventueel x-forwarder controle en je hebt een redelijke veilig sessie systeem.

Met IP controle moet je oppassen dat je alleen de eerste 3 delen van het IPv4 controleert. Voor mensen met een dynamisch IP. Uiteraard geld dit ook voor IPv6.

Dit lijkt me dan weer minder veilig omdat je dan maar een deel van het IP hebt...


Het laten verlopen van sessie's is een mogelijkheid maar ik zou dat alleen doen bij website's waar dat echt nodig is of waar de bezoeker er weinig last van heeft. Ik neem even als voorbeeld een bank, daar is het i.m.o. heel goed dat sessie's verlopen. Bij communities e.d. lijkt het me dan weer minder geschikt.



idd, dan zou theoretisch gezien iedereen die bij je provider op hetzelfde subnet zit jou sessie kunnen overnemen als ze door de rest van de controles heen komen. Als je op publiek IP checkt is dit alleen nog maar in je eigen netwerk, wat de kans op hacken toch al weer verkleint.
 
Jelmer -

Jelmer -

30/05/2008 15:34:00
Quote Anchor link
dennis schreef op 30.05.2008 14:30:
ik zie mensen hier wel de hele tijd over het vervalsen van deze data en aftappen met wireshark maar die "Fingerprint" is bijna onmogelijk te kraken als de hacker op een totaal andere kant van het internet zit. en dan nog je moet je mensen van je kantoor/bedrijf/collega's toch wel vertrouwen. dat die niet wiresharken????


Ik denk dat het juist je collega's zullen zijn die iets simpels als Session Fixation zullen proberen. Het is vrij simpel, ze weten genoeg info van je (websites, gebruikersnamen, wanneer je bent ingelogd) die je nodig hebt, en het is een hele gemakkelijke manier van een flauw geintje uithalen. Aanvallen van de andere kant van de wereld zijn veel anoniemer, en lijken mij meer gericht op veel gebruikers tegelijkertijd. Ik denk dat je vanaf veraf veel eerder een aanval als Cross Site Scripting of Phishing kan verwachten. Daar heb je hele groepen gebruikers tegelijkertijd mee.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.