SESSION fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

23/06/2011 10:33:07
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

zit met het volgende probleem:

Heb een login script op basis van
een session_register:

na het invullen van loging/pwd verwijst
het door naar checklogin.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
ob_start();
$host="localhost"; // Host name
$username="***"; // Mysql username
$password="***"; // Mysql password
$db_name="***"; // Database name
$tbl_name="member"; // Table name

// Connect to server and select databse.

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

// username and password sent from form
$myusername=$_POST['myusername'];
$mypassword=$_POST['mypassword'];

// encrypt password
$encrypted_mypassword=sha1($mypassword);

$sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE username='$myusername' and password='$encrypted_mypassword'";
$result=mysql_query($sql);

// Mysql_num_row is counting table row
$count=mysql_num_rows($result);
// If result matched $myusername and $mypassword, table row must be 1 row

if($count==1){
session_register("myusername");
session_register("mypassword");
header("location:../index.php?page=intro");
}

else {
echo "Wrong Username or Password";
}

ob_end_flush();

?>


Tot hier geen probleem maar zit een beetje in de knoei
met de session_start().

op de index.php zelf heb ik volgende code bovenaan gezet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
session_start();
if(!session_is_registered('myusername')){
header("location:../index.php?page=intro");
}

else header("location:../test.php");
?>


Telkens na login gaat hij naar de test.php, ik doe blijkbaar iets
verkeerd want ik interpreteer dit als de session er is ga verder naar
index.php?page=intro anders ga naar test.php

Waar zit ik fout met mijn redenering ?

thanks alvast,

Yannick
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:10:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2011 10:36:06
Quote Anchor link
Ja, gooi die sessie-afhandeling maar weg:

session_is_registered('myusername')
session_register();

deze zijn al zo verouderd, dat ze tegenwoordig bijna niet meer te gebruikem meer zijn.
Verdiep je liever eens in $_SESSION ...
Ook is het raadzaam je te verdiepen in SQL-injection en foutafhandeling (zie de tutorials). Variabelen buiten quotes plaatsen is bovendien ook erg handig.
Gewijzigd op 23/06/2011 10:37:23 door - Ariën -
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/06/2011 10:40:03
Quote Anchor link
Een paar punten

de ob_* functies verbergen fouten in je opzet. Het is veel beter om de problemen op te lossen i.p.v. ze te verbergen.

sessions_is_registered en session_register zijn antiek.
Je kunt $_SESSION['variabelenaam'] = $variabele; om een waarde te zetten.
En isset($_SESSION['varaibelenaam']) om te kijken of iets in de sessie staat.

Verder heb je te maken met SQL injection en hoor je warnings te krijgen op je post variabelen.

Probeer eerst de sessie functies om te zetten en dit bovenaan je code te plaatsen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

23/06/2011 12:34:44
Quote Anchor link
@TJVB en AAR:
Inderdaad $_session had ik ondertussen al gevonden en heb dus de checklogin aangepast naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$_SESSION
['myusername'] = $myusername;
$_SESSION['mypassword'] = $mypassword;
header("location:../index.php?page=intro");
}

else {
echo "Wrong Username or Password";
}

?>


en de index.php naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);

session_start();
if(isset($_SESSION['myusername'])){
    header("location:../index.php?page=input_crew");
}

else {
header("location:../login/main_login.php");
}


?>


Hij blijft echter telkens terug naar de main_login.php gaan
en ook geen foutmeldingen.

De SQL injection ben ik op de hoogte maar ga me hier wat verder op verdiepen
als ik het eerst aan de praat krijg, de site draait op een volledig intern
netwerk.

Wat de variabelen buiten de quotes betreft telkens als ik dit doe
geeft hij hier fouten op vandaar dat ik ze binnen de quotes telkens zet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2011 12:38:36
Quote Anchor link
Doe maar dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$_SESSION
['myusername'] = $_POST['myusername'];
$_SESSION['mypassword'] = $_POST['mypassword'];
?>


Quote:
De SQL injection ben ik op de hoogte maar ga me hier wat verder op verdiepen
als ik het eerst aan de praat krijg, de site draait op een volledig intern
netwerk.

Zet je ook altijd pas later sloten op je deur?
Mijn advies: Doe dat liever meteen, anders vergeet je het.
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

23/06/2011 12:52:25
Quote Anchor link
@ Aar: die POST had ik al in een variabele $myusername en $mypassword gestopt.
Voor de SQL injectie, bedoelde eerder van 1 probleem tegelijk oplossen, ben redelijk nieuw met dit alles en anders verlies ik het overzicht een beetje.

Heb het voor de zekerheid maar erin gezet met jouw POST maar no luck.

Zou het misschien kunnen komen dat ik in de checklogin.php zeg
van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<? php
$_SESSION['myusername'] = $_POST['myusername'];
$_SESSION['mypassword'] = $_POST['mypassword'];

header("location:../index.php?page=intro");
}

else {
echo "Wrong Username or Password";
}

?>


en dit op de index pagina natuurlijk nog eens doe?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2011 12:53:47
Quote Anchor link
je hebt wel session_start(); bovenaan aan staan?
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

23/06/2011 13:06:45
Quote Anchor link
@ Aar: die staat inderdaad op lijn 1 van de index.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2011 13:09:41
Quote Anchor link
Wat krijg je als je $_SESSION['myusername'] echoéd in print_r() ?
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

23/06/2011 13:12:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);

session_start();

if(isset($_SESSION['myusername'])){
    header("location:../index.php?page=intro");
}

else {
header("location:../login/main_login.php");
}

?>
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/06/2011 13:21:55
Quote Anchor link
Heb je wel een session start voordat die checklogin wordt aangeroepen (ik zie niet waar je die include)
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

26/06/2011 11:18:11
Quote Anchor link
Ok dus heb de code al aangepast naar het volgende:

checklogin.php ( met dan de $_SESSION en MySQL injectie )
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
session_start();
ob_start();
$host="localhost";
$username="admin";
$password="admin";
$db_name="request";
$tbl_name="member";

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

$myusername=$_POST['myusername'];
$mypassword=$_POST['mypassword'];


$myusername = stripslashes($myusername);
$mypassword = stripslashes($mypassword);
$myusername = mysql_real_escape_string($myusername);
$mypassword = mysql_real_escape_string($mypassword);

$encrypted_mypassword=sha1($mypassword);

$sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE username='$myusername' and password='$encrypted_mypassword'";
$result=mysql_query($sql);

$count=mysql_num_rows($result);

if($count==1){
$_SESSION['myusername'] = $myusername;
$_SESSION['mypassword'] = $encrypted_mypassword;

header("location:login_success.php");
}

else {
echo "Wrong Username or Password";
}


ob_end_flush();
?>


Wanneer je verkeerde paswoord ingeeft geeft hij de juiste echo "Wrong..." weer.

Nu zou hij dus moeten doorgaan naar login_success.php als ik het goede paswoord in geef...

login_success.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
session_start();
if(isset($_SESSION['myusername'])){
    header("location:main_login.php");
}

?>


<html>
<body>
Login Successful
</body>
</html>

In plaats van te zeggen Login Succesful gaat hij telkens opnieuw naar de main_login.php pagina.
Wanneer ik een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print_r($_SESSION['myusername']); ?>
doe geeft hij mijn correcte myusername weer.

Het kan niet anders zijn dat dit een klein foutje ergens is maar ik zie het maar
niet iemand een idee?

thanks,

Yannick

Toevoeging op 26/06/2011 11:24:39:

Heb iets gevonden snap het alleen niet goed:

als ik login succesful.php de header verander naar test.php
dan gaat hij ook naar test.php

wanneer ik de header verander naar index.php?page=intro
dan gaat hij om een of andere reden terug naar mail_login.php

Het blijft toch maar een url dus waarom wel bij de eene en niet bij de andere?

thanks
 

26/06/2011 11:36:09
Quote Anchor link
Yannick Bogaert op 26/06/2011 11:18:11:
Ok dus heb de code al aangepast naar het volgende:

checklogin.php ( met dan de $_SESSION en MySQL injectie )
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
session_start();
ob_start();
$host="localhost";
$username="admin";
$password="admin";
$db_name="request";
$tbl_name="member";

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

$myusername=$_POST['myusername'];
$mypassword=$_POST['mypassword'];


$myusername = stripslashes($myusername);
$mypassword = stripslashes($mypassword);
$myusername = mysql_real_escape_string($myusername);
$mypassword = mysql_real_escape_string($mypassword);

$encrypted_mypassword=sha1($mypassword);

$sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE username='$myusername' and password='$encrypted_mypassword'";
$result=mysql_query($sql);

$count=mysql_num_rows($result);

if($count==1){
$_SESSION['myusername'] = $myusername;
$_SESSION['mypassword'] = $encrypted_mypassword;

header("location:login_success.php");
}

else {
echo "Wrong Username or Password";
}


ob_end_flush();
?>


Wanneer je verkeerde paswoord ingeeft geeft hij de juiste echo "Wrong..." weer.

Nu zou hij dus moeten doorgaan naar login_success.php als ik het goede paswoord in geef...

login_success.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
session_start();
if(isset($_SESSION['myusername'])){
    header("location:main_login.php");
}

?>


<html>
<body>
Login Successful
</body>
</html>

In plaats van te zeggen Login Succesful gaat hij telkens opnieuw naar de main_login.php pagina.
Wanneer ik een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print_r($_SESSION['myusername']); ?>
doe geeft hij mijn correcte myusername weer.

Het kan niet anders zijn dat dit een klein foutje ergens is maar ik zie het maar
niet iemand een idee?

thanks,

Yannick


Ten 1e waarom dit?: mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
Waarom niet zo: mysql_connect($host, $username, $password)or die("cannot connect");

Als je alleen maar een variable in een parameter zet zet er dan geen " omheen, dat ik compleet nutteloos.

Ten 2e waarom gebruik je ob_start e.d.? Gebruik session gewoon op de goede manier.. Dus geen output voor je PHP code ipv ob_start.

Ten 3e stop met het herdefineren van je variables.. Als je al een variable hebt waarom zou je dan dezelfde variable opnieuw defineren met een andere naam? Dat is compleet nutteloos.. Dus ipv dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$count
=mysql_num_rows($result);

if($count==1){

}

?>


naar dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(mysql_num_rows($result) == 1){
}

?>


En misschien handig om een beetje "netjes" te scripten? Dus een spatie voor een = teken en weet ik veel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.