session hijacking,, wat houdt dit in?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 10:18:28
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 10:12:40:
Dat zou mooi zijn inderdaad. Ik heb alleen geen flauw idee of zoiets technisch mogelijk is.


Dat kan zeker, want jou porvider/host beheerd namelijk zijn eigen DHCP servers. En die kunnen jou gewoon een fixed IP geven. Meeste zakelijke abbonementen van KPN, UPC, Ziggo en xs4all zijn al fixed.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:52:37
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 10:28:05
Quote Anchor link
Ah oké. En kan dat op een mobieltje dan ook?
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 10:59:43
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 10:28:05:
Ah oké. En kan dat op een mobieltje dan ook?


Ja, jou provider beheerd ook de IPadressen van je telefoon. Nu staan ze dynamisch, dus telkens als je op een andere mast, accespoint, etc komt krijg je dus een nieuw ip en een nieuwe DHCP lease.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 11:03:07
Quote Anchor link
oké
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 11:10:48
Quote Anchor link
Maar om even verder te gaan over het sessie hjack verhaal :D

Je kunt natuurlijk ook gewoon een 'functionele' cookie maken, waar je een random id in zet die aangemaakt wordt tijdens het inloggen. Dan kun je kijken of de sessie-id en dat random id (los van je sessie cookie) matchen.

Dit soort cookies mag je plaatsen, en kun je zien of het nog om het zelfde 'apparaat' gaat. Dan sla je beide op in je database tijdens het inloggen, en bij het uitloggen delete je de entry.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 11:13:58
Quote Anchor link
Klinkt goed!
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2012 11:29:07
Quote Anchor link
Ik heb ooit iets vergelijkbaar met het verhaal van Chris gemaakt en dat werkt perfect. Het is getest op sessionhijacking en het stuurt dan direct een mailtje naar de webmaster. Uiteraard wordt de hacker uitgesloten.

Werkt ook op mobieltjes.
Gewijzigd op 08/10/2012 11:30:43 door - SanThe -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 11:31:33
Quote Anchor link
Werkt dat op basis van een cookie?
Gewijzigd op 08/10/2012 11:32:02 door Ozzie PHP
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2012 11:33:13
Quote Anchor link
Ja, er wordt een functioneel cookie geplaatst bij de bezoeker.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 11:37:29
Quote Anchor link
oké...

Maar stel dat de bezoeker geen cookies accepteert, dan werkt het dus niet? Betekent dit dat iemand zonder cookies niet kan inloggen?
 
Mik PHP

Mik PHP

08/10/2012 11:41:21
Quote Anchor link
Nu word ik toch ook wel erg nieuwsgierig of mijn manier veilig is.

Wat er bij mij gebeurt als je inlogt:

Dit sla je op in SESSIONS:

user_id
hashkey

de hashkey word zo gesalt:

substr(0, -3, md5(sha1(ip . uniqid())));

Het uniqid() word ook in de database gegooid in de tabel leden zodat je die altijd weer kan vergelijken.

En dit betekend dat als het ip adres anders is je er ook niet in komt.

Als je onthouden wilt worden word hetzelfde gedaan in de cookie.

Is dit veilig? Of raad iemand mij een andere manier aan?

Groetjes,

Mik
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 11:47:31
Quote Anchor link
Dan kom ik even terug op het voorbeeld van een mobieltje in de trein. In jouw geval wordt (volgens mij) iemand dan continue uitgelogd.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 11:47:42
Quote Anchor link
Ozzie,

Ja als mensen helemaal geen cookies willen accepteren wordt het natuurlijk lastiger. Dan kun je het besluit maken om een melding te geven dat de gebruiker geen cookies toestaat. In ivm de veiligheid hij dan niet toegestaan wordt om in te loggen.

@Mike,

Het is 'veilig' alleen net wat al is aangegeven, zal dit veel problemen geven met mobiele apparaten aangezien het IP adres daar veel van wisselt.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2012 11:51:30
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 11:37:29:
oké...

Maar stel dat de bezoeker geen cookies accepteert, dan werkt het dus niet? Betekent dit dat iemand zonder cookies niet kan inloggen?


Klopt. dan kan ie niet inloggen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 11:52:11
Quote Anchor link
Okeej, gewoon cookies verplichten dus :)
 
Mik PHP

Mik PHP

08/10/2012 11:53:15
Quote Anchor link
Chris NVT op 08/10/2012 11:47:42:
Ozzie,

Ja als mensen helemaal geen cookies willen accepteren wordt het natuurlijk lastiger. Dan kun je het besluit maken om een melding te geven dat de gebruiker geen cookies toestaat. In ivm de veiligheid hij dan niet toegestaan wordt om in te loggen.

@Mike,

Het is 'veilig' alleen net wat al is aangegeven, zal dit veel problemen geven met mobiele apparaten aangezien het IP adres daar veel van wisselt.

Ja ik heb het inderdaad getest op een mobiel en het werkte niet. Gelukkig is de website waarvoor het gebruikt word niet voor de mobiel.

Maar ik ben blij om te horen dat het een veilig manier van storen is.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 11:54:36
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 11:52:11:
Okeej, gewoon cookies verplichten dus :)


Dit lijkt me wel, je doet het immers voor je bezoekers en niet voor je eigen!

Toevoeging op 08/10/2012 11:55:39:

Mik tH op 08/10/2012 11:53:15:
Chris NVT op 08/10/2012 11:47:42:
Ozzie,

Ja als mensen helemaal geen cookies willen accepteren wordt het natuurlijk lastiger. Dan kun je het besluit maken om een melding te geven dat de gebruiker geen cookies toestaat. In ivm de veiligheid hij dan niet toegestaan wordt om in te loggen.

@Mike,

Het is 'veilig' alleen net wat al is aangegeven, zal dit veel problemen geven met mobiele apparaten aangezien het IP adres daar veel van wisselt.

Ja ik heb het inderdaad getest op een mobiel en het werkte niet. Gelukkig is de website waarvoor het gebruikt word niet voor de mobiel.

Maar ik ben blij om te horen dat het een veilig manier van storen is.


Ja alleen nu verplicht je de bezoekers om altijd een pc voor de site te gebruiken, en dus nooit via hun mobiel kunnen werken. Kijk eens naar de cookie oplossing, je hoeft hier geen toestemming voor te vragen want het is een functionele cookie.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/10/2012 12:00:56
Quote Anchor link
Achteraf een zwak hashalgoritme zoals md5() toepassen op een langere sha1()-hash heeft niet veel zin, omdat je het aantal mogelijke combinaties drastisch vermindert. Met andere woorden: je benut de sterkte van sha1() niet.

Je kunt ook een variant van secret/private key encryption gebruiken, in een vereenvoudigd voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// Geheime sleutel
define('SECRET_KEY', 'JHNIRxywSjFTKv5bsGjPchzxekuvdZuj2XvduLf');
// Hash van (openbaar) IP-adres plus (verborgen) geheime sleutel
$hashkey = sha1($_SERVER['REMOTE_ADDR'] . SECRET_KEY);
?>


Alleen PHP-applicaties die de geheime sleutel in de constante SECRET_KEY kennen, kunnen daarmee op basis van het IP-adres een geldige sleutel reproduceren.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 12:05:11
Quote Anchor link
Ward van der Put op 08/10/2012 12:00:56:
Achteraf een zwak hashalgoritme zoals md5() toepassen op een langere sha1()-hash heeft niet veel zin, omdat je het aantal mogelijke combinaties drastisch vermindert. Met andere woorden: je benut de sterkte van sha1() niet.

Je kunt ook een variant van secret/private key encryption gebruiken, in een vereenvoudigd voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// Geheime sleutel
define('SECRET_KEY', 'JHNIRxywSjFTKv5bsGjPchzxekuvdZuj2XvduLf');
// Hash van (openbaar) IP-adres plus (verborgen) geheime sleutel
$hashkey = sha1($_SERVER['REMOTE_ADDR'] . SECRET_KEY);
?>


Alleen PHP-applicaties die de geheime sleutel in de constante SECRET_KEY kennen, kunnen daarmee op basis van het IP-adres een geldige sleutel reproduceren.


Ook dit zal problemen opleveren met mobiele apparaten.
 
Mik PHP

Mik PHP

08/10/2012 12:38:36
Quote Anchor link
Zend de browser niet een unieke waarde mee naar de client? Bijvoorbeeld een id van de browser of iets in die richting. Iets dat niet telkens kan veranderen.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.