session hijacking,, wat houdt dit in?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/10/2012 18:04:59
Quote Anchor link
Hi all,

Ik weet dat het mogelijk is om sessies over te nemen, maar kunnen die ratten die dat doen ook de waarden van session vars aanpassen.
Ben er altijd vanuit gegaan van wel, maar is dat paranoia?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:40:55
 
Jaron T

Jaron T

07/10/2012 18:19:19
Quote Anchor link
sessie hijacking is geen sessie overnemen maar een sessie faken. deze sessie wordt dus aangemaakt met inhoud naar keuze en naar jouw server gestuurd.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

07/10/2012 18:25:02
Quote Anchor link
ik heb er ook niet veel verstand van maar bedoel je zoiets als:

localhost/index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$_SESSION
['id_gebruiker'] = 2313;

?>


en stel, rabobank gebruikt ook de sessie $_SESSION['id_gebruiker'], dat die dan al bestaat ofzo?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/10/2012 18:25:24
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/10/2012 18:47:21
Quote Anchor link
Concluderend: ik ben niet paranoide :-P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 22:40:49
Quote Anchor link
In een van de aanbevelingen op de wiki pagina (link van SanThe) om sessie hijacking te voorkomen staat:

Door het gebruik van lange willekeurige getallen of strings als sessiesleutel.

Weet iemand wat daarmee wordt bedoeld?
 
Reshad F

Reshad F

07/10/2012 23:13:37
Quote Anchor link
@ozzie ik denk dat ze ermee een salt bedoelen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 23:30:55
Quote Anchor link
ja, maar ik bedoel eigenlijk... wat bedoelen ze nu precies? dat je de sessie-id in de cookie moet vervangen door een of andere lange string die dan fungeert als sessie key?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2012 23:49:09
Quote Anchor link
Ik vond dit wel een aardige turtorial
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 08:57:58
Quote Anchor link
Zoiezo altijd een nieuwe sessie-id genereren wanneer een gebruiker aanlogt, dat is zeker een aanrader.

Ik ben nu bezig met een stukje code, die het sessie-id koppelt aan het IP adres van de gebruiker en opslaat in een database. Telkens als de sessie nodig is wordt gekeken of het juiste sessie-id gekoppeld is met het IP adres, zoniet wordt de toegang geweigerd.

Zodra de gebruiker uitlogd, wordt deze entry verwijderd uit de database, en een nieuwe aangemaakt wanneer er weer ingelogd wordt. Dit maakt het al stukken lastiger om gebruik te maken van sessie hijacking.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 09:15:42
Quote Anchor link
Chris, ik vrees dat je de plank hier een beetje mis slaat. Het is geen goed idee om te controleren op IP-adres. Een IP-adres is namelijk niet (meer) persoonsgebonden.

Als iemand in een trein zit en met zijn/haar mobieltje jouw site bezoekt, zal het ip-adres telkens wisselen (dit is namelijk gekoppeld aan de telefoon zendmasten). In jouw situatie zal iemand die per trein reist dus continue worden uitgelogd.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2012 09:28:08
Quote Anchor link
@Ozzie: Je hoeft niet in een trein te zitten.

Ik heb het ooit getest. Bij de geteste mobieltjes wisselde het ip bij elke internet aktiviteit.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 09:33:13
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 09:15:42:
Chris, ik vrees dat je de plank hier een beetje mis slaat. Het is geen goed idee om te controleren op IP-adres. Een IP-adres is namelijk niet (meer) persoonsgebonden.

Als iemand in een trein zit en met zijn/haar mobieltje jouw site bezoekt, zal het ip-adres telkens wisselen (dit is namelijk gekoppeld aan de telefoon zendmasten). In jouw situatie zal iemand die per trein reist dus continue worden uitgelogd.



Ozzie,

Voor normaal gebruik is dit ook niet aan te raden, echter dit is voor een bedrijfsweb applicatie. Dit zal alleen vanaf vaste pc’s thuis en intern bij het bedrijf gebruikt worden. In de situaties die ik zelf heb nagebootst werkt dit perfect voor waar ik het nodig heb.

Ik heb mijn eigen nog niet verdiept in een concrete beveiliging voor het normale gebruik.

P.S. de plank mis slaan doe je niet zo snel hoor, dat noemen ze trail and error ;)
Gewijzigd op 08/10/2012 09:34:23 door Chris PHP
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

08/10/2012 09:35:29
Quote Anchor link
Dat heb ik ooit is meegemaakt op xfire. Ineens was heel de school ingelogd op mijn account. Daar werd ik toch niet blij van.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 09:43:05
Quote Anchor link
Chris NVT op 08/10/2012 09:33:13:
P.S. de plank mis slaan doe je niet zo snel hoor, dat noemen ze trail and error ;)

Ah ja, je snapt wat ik bedoel ;-)

Als het vaste ip's zijn dan kan jouw oplossing, alleen kon ik er dat in 1e instantie niet uit afleiden.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 09:45:22
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 09:43:05:
Chris NVT op 08/10/2012 09:33:13:
P.S. de plank mis slaan doe je niet zo snel hoor, dat noemen ze trail and error ;)

Ah ja, je snapt wat ik bedoel ;-)

Als het vaste ip's zijn dan kan jouw oplossing, alleen kon ik er dat in 1e instantie niet uit afleiden.


Het hoeven geen 'vaste' ipadressen te zijn. Een pc wisselt geen ip adressen, dit gebreurd alleen na het rebooten. En dan ook alleen wanneer de DHCP lease verloopt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 09:50:43
Quote Anchor link
Ik bedoel vaste tijdens gedurende de sessie.
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 09:51:08
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 09:50:43:
Ik bedoel vaste tijdens gedurende de sessie.


Dat heeft een pc altijd ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 09:51:40
Quote Anchor link
Ja, maar een mobieltje niet :)
 
Chris PHP

Chris PHP

08/10/2012 10:04:23
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 08/10/2012 09:51:40:
Ja, maar een mobieltje niet :)


Klopt, ze moeten straks met IPv6 gewoon elk apparaat/abbonement een fixed IP geven.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/10/2012 10:12:40
Quote Anchor link
Dat zou mooi zijn inderdaad. Ik heb alleen geen flauw idee of zoiets technisch mogelijk is.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.