Session of iets anders?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Rovers

Kevin Rovers

22/09/2010 12:09:36
Quote Anchor link
Ha allemaal,

Ik ben een pagina aan het maken waar ik al mijn school bestanden op wil zetten.
Nu wil ik natuurlijk niet dat iedereen die pagina kan zien dus wil ik er een login aan maken (echter zonder database).

Nu begreep ik dat ik hiervoor Sessions moet gebruiken? (zeg het als het niet zo is)

Ik heb nu het volgende:

index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
session_start();

    $inlognaam = "test1";
    $wachtwoord = "test2";
    
    
    if(isset($_POST['submit'])){

        $login = $_REQUEST['login'];
        $password = $_REQUEST['password'];
            
        if ($login != $inlognaam || $password != $wachtwoord) {
            echo "<font color='red'>Username or Password is incorrect.</font><br /><br /><br />";
        }
else {
            $_SESSION['login']=1;
            header("Location: http://mijnsite/home.php");
        }
    
    }

?>


en home.php moet dus een check doen of de persoon wel is ingelogd.

wat dien ik in home.php te plaatsen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 22:54:41
 
John Cena

John Cena

22/09/2010 12:13:27
Quote Anchor link
Als je het zonder database wilt doen kun misschien het makkelijkst en veiligst(?) een .htaccess bestand gebruiken

Klik
 
Chris -

Chris -

22/09/2010 12:53:04
Quote Anchor link
Of even kijken naar PHP HTTP authentication.
 
Kevin Rovers

Kevin Rovers

22/09/2010 12:53:57
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 22/09/2010 12:53:04:
Of even kijken naar PHP HTTP authentication.


Bedankt! het werkt nu
Gewijzigd op 22/09/2010 13:00:33 door Kevin Rovers
 
John D

John D

22/09/2010 13:09:28
Quote Anchor link
Is google docs niet eenvoudiger om je bestanden onder te brengen ?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.