session start ()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap V

Jaap V

17/12/2009 09:03:00
Quote Anchor link
er zit ergens een foutje,
heb nu de site online staan...
hij werkt,
maar de layout wordt verpest door deze regels:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at H:\Websites\logboek******\index.php:7) in H:\Websites\logboek******.nl\config.php on line 3

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at H:\Websites\logboek******.nl\index.php:7) in H:\Websites\logboek******.nl\config.php on line 3


geen idee waar het van komt:
ja weet dat het van de sesion start komt,
maar als ik deze weghaal dan staat er dat de gebruiker niet meer ingelogd is
en kan dan ook geen gegevens meer aanpassen van de ingelogde gebruiker.



hier mijn config:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?

session_start();
ob_start();

ERROR_REPORTING(0);

// MySQL
$db_user = "root"; // Gebruiker voor MySQL
$db_pass = "*****"; // Wachtwoord voor MySQL
$db_host = "localhost"; // Host voor MySQL; standaard localhost
$db_db = "relatie"; // Database


mysql_connect($db_host,$db_user,$db_pass);
mysql_select_db($db_db);

$loginpage = "welkom.php"; // Pagina waar de gebruiker heen wordt gestuurd wanneer deze is ingelogd
$forgoturl = "*******"; // Volledige URL naar inlogsysteem, voor activeren van wachtwoord vergeten, / aan einde
$sitenaam = "*****"; // Naam van je site; deze word oa. gebruikt bij het verzenden van mail
$sitemail = "***@****.***"; // Afzender van verzonden mail


?>



verder werkt ook mijn .htaccess niet op de nieuwe site :S
het kan zeker zijn dat deze niet aangezet is?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap V
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:20:10
 
Tamara

Tamara

17/12/2009 09:21:00
Quote Anchor link
er mag helemaal niets voor session_start(); staan, dus geen spaties, enters en html code.

en volgens mij is ob_start(); redelijk verouderd....
 
Jaap V

Jaap V

17/12/2009 09:28:00
Quote Anchor link
het ziet er nu zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
session_start();
ob_start();
[
/code]

maar nog werkt hij niet
 
TJVB tvb

TJVB tvb

17/12/2009 09:53:00
Quote Anchor link
Als je de regel goed leest staat het er al.
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at H:\Websites\logboek******\index.php:7) in H:\Websites\logboek******.nl\config.php on line 3
Je probeert op regel 3 in config.php de sessie te starten. Maar er is al output op regel 7 in index.php. Je moet zorgen dat die output pas komt na de session_start.
 
Jaap V

Jaap V

17/12/2009 10:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<!DOCTYPE html
PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<?php
include('config.php');

?>


<head>
    <title><?= $sitenaam ?></title>
    <link href="CSS/Style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
    <div align="center">
        <div id="main">
            <div id="header">
            
            </div>
            <div id="menu">
            </div>
            <div id="content">
            
            <div id="inhoud"><?php include("login/inloggen.php");?></div>
        
        </div></div>
    </div>
</body>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/12/2009 10:20:00
Quote Anchor link
Duidelijk dus. Als je die session_start() in je config hebt staan. En bovenaan de include nog output plaatst, dan krijg je indedaad die error.

Dus haal die session_start() uit de config, en plaats hem bovenaan index.php.

(en gebruik in je config ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php i.p.v. [code]<? )
 
Jaap V

Jaap V

17/12/2009 10:21:00
Quote Anchor link
deze login gaat dus niet werken,

ik ga wel opzoek naar een goed beveiligd login systeem,
heeft iemand suggesties?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/12/2009 10:23:00
Quote Anchor link
Hoezo gaat deze login dan niet werken?
Als je nog een leuk scriptje zoekt:
http://multisess.clayweb.nl
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
TJVB tvb

TJVB tvb

17/12/2009 10:30:00
Quote Anchor link
Waarom plaats je die include niet bovenaan je index.php?
 
Jaap V

Jaap V

17/12/2009 10:37:00
Quote Anchor link
deze gaat niet werken omdat deze niet veilig is,
het maakte hem veilig met de .htaccess...

maar omdat hij gehost gaat worden op windows server gaat dit niet lukken...
 
TJVB tvb

TJVB tvb

17/12/2009 10:46:00
Quote Anchor link
Maar waarom gaat het script dat je hier post niet werken?
Je moet alleen het includen van je config.php wat eerder doen.
 
Jaap V

Jaap V

17/12/2009 10:52:00
Quote Anchor link
ja dit script zal uiteindelijk wel werken...
maar hierbij worden de username + wachtwoord in een cookie verzonden..
dit is erg onveilig heb ik wel gehoord...

nu heb ik een ander script geupload,
en krijg weer dezelfde melding!
 
TJVB tvb

TJVB tvb

17/12/2009 10:53:00
Quote Anchor link
Een anders script verhelpt het probleem niet. Je moet de error en de uitleg die we geven lezen en er dan wat mee doen. Dan kun je het probleem verhelpen.
 
Jaap V

Jaap V

17/12/2009 11:01:00
Quote Anchor link
ik heb alles gedaan wat hier geadviseerd werdt,
include bovenaan gezet,
maar niets mag baten!

error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at H:\Websites\logboek.vmibv.nl\index.php:8) in H:\Websites\logboek.vmibv.nl\login\index.php on line 8



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php include('config.php'); ?>
<!DOCTYPE html
PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">


<head>
    <title><?= $sitenaam ?></title>
    <link href="CSS/Style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
    <div align="center">
        <div id="main">
            <div id="header">
            
            </div>
            <div id="menu">
            </div>
            <div id="content">
            
            <div id="inhoud"><?php include("login/index.php");?></div>
        
        </div></div>
    </div>
</body>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/12/2009 11:04:00
Quote Anchor link
- In login/index.php staat geen session_start(); ?
- Er staan geen witregels bovenaan de config-include of de config zelf?
- Sla alle bestanden eens opnieuw op in Notepad/Kladblok.
 
Jaap V

Jaap V

17/12/2009 11:09:00
Quote Anchor link
alle 3 gedaan,
er staan verder geen session_start(); in...

alle includes staan bovenaan de pagina...

en heb alles overnieuw opgeslagen...

dit mocht allemaal niet helpen....

maar het gekke is nu?
hij deed het locaal hier wel gewoon met usbwebserver,
kan dit dus gewoon liggen aan de windows server ofzo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/12/2009 11:11:00
Quote Anchor link
Nee, alleen dat er output voor de header zoals session_start() staat.
 
John D

John D

17/12/2009 11:46:00
Quote Anchor link
Je usbwebserver onderdrukt kennelijk alle foutmeldingen. Kan je in zo'n usbwebserver een tail -f doen op de errorlog van de http deamon ?
Daar vind je meestal wel terug wat je mist....
#tail -f /var/log/httpd/error.log
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/12/2009 11:49:00
Quote Anchor link
USBwebserver draait niet op Linux :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.