session var bug in php 4.4.9 ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry nvt

Harry nvt

09/08/2009 05:32:00
Quote Anchor link
Als je in php 4.4.9 een session var hebt, bijv
$_SESSION['aantal']
en je maakt een gewone var $aantal aan,
dan zal de session var de waarde overnemen van de gewone var, zonder dat je zelf iets 'doet'.
Zal uitleggen, ik heb een
$_SESSION['aantal']='3 personen';
$_SESSION['aantal_int']=3;
vervolgens declareer ik
$aantal=$_SESSION['aantal_int'];
(ik had die session var in een stuk code heel veel nodig, daarom uit luiheid deed ik dat)
wat gebeurt er, $_SESSION['aantal'] krijgt de waarde van $aantal, dus '3'.
Niet in php 4.4.7, maar wel in 4.4.9....
na $aantal door $count vervangen te hebben was het probleem in 4.4.9 opgelost.

Mijn moraal van het verhaal, oppassen met identieke variabenamen voor $_SESSION (en waarschijnlijk ook $_POST) en gewone variabelen.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:48:26
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

09/08/2009 08:31:00
Quote Anchor link
Klinkt als register_globals

maar eehhhh. 4.4.9???? Ga eens snel naar 5.x
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.