session voor producten webshop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

13/12/2006 01:50:00
Quote Anchor link
ik ben bezig met het maken van een webshop en nu wil ik om de producten op te slaan dit in session variable'n zetten zoals dit:

show.php (shows product)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
//niet meer nodig
?>


cart.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
//niet meer nodig
?>


maar het scriptgeeft crashed heel de tijd
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:40:52
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

13/12/2006 02:35:00
Quote Anchor link
hile($result = mysql_query("SELECT * FROM product WHERE id='".$id."'"))

dit hoort niet in een while.. een while herhaalt tot die false valideerd of onderbroken word.. dit word en niet onderbroken.. en aangezien je hetzelfde oneindig herhaalt blijft die hetzelfde valideren.. in dit geval true :P
 
Jeroen

Jeroen

13/12/2006 02:45:00
Quote Anchor link
aah ok thx xD
nu even testen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

13/12/2006 02:48:00
Quote Anchor link
geen probleem.. maar de volgende keer mag je alle code waarvan je zker kan zijn dat t niet an ligt er wel uit halen.. vaak merk je het verschil wel aan een echte crash of een oneindige loop.. ben het zelf iig vaak genoeg tegen gekomen.. mja.. ik heb bijvoorbeeld echt niet je hele code doorgelezen maar dit viel me toevallig op :P
 
Jeroen

Jeroen

13/12/2006 02:54:00
Quote Anchor link
oo ok ^^ noujah bedankt voor de tip inieder geval uhhm nog een vraagje over het zelfde script=>
kan dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
//niet meer nodig
?>


hiermee moet het script er nml voor zorgen dan de arrays een stap verder gaan zodat het volgende product genomen word
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

13/12/2006 02:56:00
Quote Anchor link
ja hoor de code klopt zodra het ook afgesloten is. alleen zo ik er zelf op een andere manier mee werken.. iets wat uit komt in foreach loops ipv for in jouw geval maar goed.. dat ligt ook aan de rest van de code
 
Jeroen

Jeroen

13/12/2006 03:15:00
Quote Anchor link
hmm nu nog zover krijgen dan hij de array splits de / er uithaalt en dan als de code klaar zet hij de / weer terug zet in de $_SESSION
want hij geeft nu allemaal plaatjes met als link / weer >,<
en ik moet een bepaalt array gedeelte kunnen verwijderen zodat er producten uit de cart gehaalt kunnen worden
zou je me een klein beetje op weg kunnen helpen?

EDIT:
hmm ok ik kom er nu niet meer uit ik heb nu die als je nu bijv. array['3'] unset doet hij alles voor usnet hij de hele array en de maten e.d. laat hij niet staan dit doet hij alleen voor het eerste product misschien zien jullie iets?:

cart.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    //niet meer nodig
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
Jeroen

Jeroen

13/12/2006 12:22:00
Quote Anchor link
iemand?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

13/12/2006 12:44:00
Quote Anchor link
Ipv array['3'] unset :

array[3] = "";

of

array[3] = NULL;



Ik ben zelf ook bezig met een webshopje, en ik heb met het winkelwagentje bedacht om een database daarvoor te gebruiken (dwz een tabel in een database)
Dit omdat wanneer iemand even van internet af moet ofzo (of de browser perongeluk sluit), nog niet meteen het winkelwagentje is geleegd.

Maargoed, dit is natuurlijk maar een idee, en met sessies werkt ook prima.
 
Jeroen

Jeroen

13/12/2006 15:08:00
Quote Anchor link
nu zit ik met het laatste probleem het adden van me producten naar de array =>
klopt dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    // niet meer nodig
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
Jan geen

Jan geen

13/12/2006 15:13:00
Quote Anchor link
Als je dingen wil toevoegen aan een array doe je dat toch met array_push?
php.net
 
Robert Deiman

Robert Deiman

13/12/2006 15:32:00
Quote Anchor link
Als je elke keer een waarde toe wilt voegen:

$_SESSION['size'][]="hier de waarde die toegevoegd moet worden";

(zie die [] aan het einde, dan maakt die zelf steeds een nieuwe array waarde aan)
 
Jeroen

Jeroen

13/12/2006 15:54:00
Quote Anchor link
ok maar dan delete ik dus nu de producten op deze manier

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
// niet meer nodig
?>


vervolgens komt er te staan dat er geen producten zijn (ook als ik meer producten erin heb zitten)
en dan als ik iets toevoeg staan ze allemaal er weerin
hij haalt ook het gedelete item er nie uit ...

EDIT: en ik krijg nu ook deze error
Fatal error: [] operator not supported for strings in C:\www\fred\Show.php on line 6
met dit script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    // niet meer nodig
?>


kan dit komen omdat size een string is?

EDIT2:
ok ik kan ze nu verwijderen zonder dat hij ze nog laat zien de fatal error is weg, maar ik heb het nu zo dan $size een nummer is hoe kan ik dit nummer verandere naar de string? gewoon if($size == '0'){ $size=S; } ??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
Jeroen

Jeroen

13/12/2006 16:36:00
Quote Anchor link
ok nu krijg ik dus dit

Fatal error: [] operator not supported for strings in C:\www\fred\Show.php on line 11


met dit script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
    if(isset($_POST['size'],$_POST['amount'],$_POST['id']))
        {

             session_start();
             
             if($_POST['size'] == 0)
             {

            $_SESSION['size'][] = 0;    
            }

             if($_POST['size'] == 1) {
                $_SESSION['size'][] = 1;
            }

            if($_POST['size'] == 2)
             {

                $_SESSION['size'][] = 2;
            }

            if($_POST['size'] == 3)
             {

                $_SESSION['size'][] = 3;
            }

            if($_POST['size'] == 4)
             {

                $_SESSION['size'][] = 4;
            }

            if($_POST['size'] == 5)
             {

                $_SESSION['size'][] = 5;
            }

            
            $_SESSION['amount'][] = $_POST['amount'];
            $_SESSION['item'][] = $_POST['id'];
    
            
            
            echo 'The Product Was Added To The Cart!!<br>';
        }

?>
 
Jeroen

Jeroen

13/12/2006 18:37:00
Quote Anchor link
niemand?

EDIT:

ik krijg de fatal error alleen als ik een 2de product probeer toe tevoegen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

13/12/2006 23:17:00
Quote Anchor link
waarop niet ipv als die ifs
if($_POST["size"] <= 5) $_SESSION["size"][] = $_POST["size"];
?

waar die fatal error weg komt zie ik zo niet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.