Session werkt niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »
Jerry php

Jerry php

03/11/2011 10:52:28
Quote Anchor link
Ik heb een session aangemaakt als de gebruiker zijn gegevens invoert en goed is, maar die session wil ik terug halen, maar hij zegt dat hij nog niet ingelogd is. hier controleert hij het:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
        
        if(isset($_SESSION["login"]))
        {

            echo "<h3>Welkom op deze beveiligde pagina!</h3>
                  Je bent aangemeld als: "
.$_SESSION["email"]."<br />
                  Je wachtwoord is: "
.$_SESSION["wachtwoord"]."
                  <p>
                  Een link naar een <a href=beveiligd2.php>andere</a> beveligde pagina
                  </p>
                  <a href=logout.php>Uitloggen</a>"
;
        }

        
        else
        {
            echo "<h3>Je bent nog niet ingelogd.</h3>
                  Je kunt <a href=login.html>hier</a> inloggen, <br/>
                  of <a href=register.php>hier</a> registreren."
;
        }

        


En hier maakt hij eerst de session aan:

[
code]<?php

session_start();

if(isset($_POST["inloggen"]))
{

    $email = $_POST["email"];
    $wachtwoord = $_POST["wachtwoord"];
    
    include "dbconfig.php";
    
    $query = "SELECT * FROM gebruikers
              WHERE email='$email'
              AND wachtwoord='$wachtwoord'"
;
    
    $result = mysql_query($query, $connect)
            or die(mysql_error());
    
    if (mysql_num_rows($result) > 0)
    {

        $_SESSION["login"]      = true;
        $_SESSION["email"]      = $email;
        $_SESSION["wachtwoord"] = $wachtwoord;
        
        header ("location: beveiligd.php");
    }

    
    else
    {
        die("Je hebt geen geldige combinatien van email en wachtwoord gebruikt.
             Maak een keuze: <br />
             <a href=login.html>Opnieuw inloggen</a><br />
             <a href=register.php>Hier registreren</a>"
);
    }    
}


else
{
    header ("location: login.html");
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:08:17
 
Jelle -

Jelle -

03/11/2011 11:01:32
Quote Anchor link
Op het moment dat je de $_SESSION variabele wilt gebruiken, zul je moeten aangeven aan php dat hij deze moet vullen doormiddel van session_start();

Dit zul je dus ook boven je if(isset($_SESSION['login'])) moeten plaatsen, het is verder maar 1 keer per pagina nodig en het makkelijkste is om dit bovenin je script te plaatsen.

Verder nog een paar tips:
-plain text wachtwoord is niet veilig, gebruik hier voor een manier van hashing (http://www.openwall.com/phpass/)
-variabelen buiten quotes halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  //FOUT:
  $var = "tralala $variabele";
  //GOED:
  $var = "tralalal " . $variabele;
?>

-die() is niet erg netjes en stopt je script, wat je wilt is dat het script netjes afloopt
Gewijzigd op 03/11/2011 11:01:59 door Jelle -
 
Jerry php

Jerry php

03/11/2011 11:10:19
Quote Anchor link
smurf bedankt voor je antwoord.
Dat was ik inderdaad vergeten.
Ja die plain text heb je gelijk in, maar ik weet niet zo goed hoe ik dat moet doen. (en die site die u me gaf is een beetje onduidelijk)

En de variabelen buiten de quotes halen snap ik niet zo goed, waar heb ik dat gedaan?

De die moet inderdaad anders, misschien alle meldingen in een array zetten en later uitlezen?
 
Jelle -

Jelle -

03/11/2011 11:23:41
Quote Anchor link
Je zou inderdaad foutmeldingen kunnen verzamelen in een array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
  $fouten
= array();
  if($ditisfout == 'fout'){
   $fouten[] = 'Er is iets fout gegaan';
  }

  //verder script etc
  
  //en dan waar je foutmeldingen zou willen tonen bijvoorbeeld

  if(count($fouten) > 0){
    echo '<ul>';
    foreach($fouten as $fout){
     echo '<li>' . $fout . '</li>';
    }

    echo '</ul>';
  }

?>


Natuurlijk verder ook wel rekenen houden met dingen die niet getoond zouden moeten worden als er fouten zijn.

De variabelen binnen quotes zag ik in dit stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 $query
= "SELECT * FROM gebruikers
              WHERE email='$email'
              AND wachtwoord='$wachtwoord'"
;
?>


Dat zal dus een stuk leesbaarder zijn op deze manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 $query
= "SELECT * FROM gebruikers
              WHERE email='"
. $email . "'
              AND wachtwoord='"
. $wachtwoord . "'";
?>


Om te testen zou je voor hashing md5() kunnen gebruiken, maar ik raad wel aan om dit te vervangen door betere methodes zoals die op de site die ik je linkte.

Wat md5() doet is een hash generen voor een bepaalde invoer, deze is altijd hetzelfde maar niet terug te draaien. Het controleren van inloggen gaat dan ook door het ingevoerde wachtwoord te hashen op dezelfde manier als degene in de database.

Het probleem is dat md5 onzettend lang gebruikt is (en veel) waardoor er ondertussen complete tabellen met vertalingen staan waardoor het effect er van steeds minder wordt, vandaar dat ik je aanraad om het alleen voor een test te gebruiken.

Dit artikel kan je denkik ook wat meer duidelijk maken hierover: http://sunnyis.me/blog/secure-passwords/
 
Jerry php

Jerry php

03/11/2011 12:03:54
Quote Anchor link
Dankje smurf! Duidelijk antwoord
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.