Session werkt niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Jerry php

Jerry php

03/11/2011 10:52:28
Quote Anchor link
Ik heb een session aangemaakt als de gebruiker zijn gegevens invoert en goed is, maar die session wil ik terug halen, maar hij zegt dat hij nog niet ingelogd is. hier controleert hij het:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
        
        if(isset($_SESSION["login"]))
        {

            echo "<h3>Welkom op deze beveiligde pagina!</h3>
                  Je bent aangemeld als: "
.$_SESSION["email"]."<br />
                  Je wachtwoord is: "
.$_SESSION["wachtwoord"]."
                  <p>
                  Een link naar een <a href=beveiligd2.php>andere</a> beveligde pagina
                  </p>
                  <a href=logout.php>Uitloggen</a>"
;
        }

        
        else
        {
            echo "<h3>Je bent nog niet ingelogd.</h3>
                  Je kunt <a href=login.html>hier</a> inloggen, <br/>
                  of <a href=register.php>hier</a> registreren."
;
        }

        


En hier maakt hij eerst de session aan:

[
code]<?php

session_start();

if(isset($_POST["inloggen"]))
{

    $email = $_POST["email"];
    $wachtwoord = $_POST["wachtwoord"];
    
    include "dbconfig.php";
    
    $query = "SELECT * FROM gebruikers
              WHERE email='$email'
              AND wachtwoord='$wachtwoord'"
;
    
    $result = mysql_query($query, $connect)
            or die(mysql_error());
    
    if (mysql_num_rows($result) > 0)
    {

        $_SESSION["login"]      = true;
        $_SESSION["email"]      = $email;
        $_SESSION["wachtwoord"] = $wachtwoord;
        
        header ("location: beveiligd.php");
    }

    
    else
    {
        die("Je hebt geen geldige combinatien van email en wachtwoord gebruikt.
             Maak een keuze: <br />
             <a href=login.html>Opnieuw inloggen</a><br />
             <a href=register.php>Hier registreren</a>"
);
    }    
}


else
{
    header ("location: login.html");
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:23:42
 
Jelle -

Jelle -

03/11/2011 11:01:32
Quote Anchor link
Op het moment dat je de $_SESSION variabele wilt gebruiken, zul je moeten aangeven aan php dat hij deze moet vullen doormiddel van session_start();

Dit zul je dus ook boven je if(isset($_SESSION['login'])) moeten plaatsen, het is verder maar 1 keer per pagina nodig en het makkelijkste is om dit bovenin je script te plaatsen.

Verder nog een paar tips:
-plain text wachtwoord is niet veilig, gebruik hier voor een manier van hashing (http://www.openwall.com/phpass/)
-variabelen buiten quotes halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  //FOUT:
  $var = "tralala $variabele";
  //GOED:
  $var = "tralalal " . $variabele;
?>

-die() is niet erg netjes en stopt je script, wat je wilt is dat het script netjes afloopt
Gewijzigd op 03/11/2011 11:01:59 door Jelle -
 
Jerry php

Jerry php

03/11/2011 11:10:19
Quote Anchor link
smurf bedankt voor je antwoord.
Dat was ik inderdaad vergeten.
Ja die plain text heb je gelijk in, maar ik weet niet zo goed hoe ik dat moet doen. (en die site die u me gaf is een beetje onduidelijk)

En de variabelen buiten de quotes halen snap ik niet zo goed, waar heb ik dat gedaan?

De die moet inderdaad anders, misschien alle meldingen in een array zetten en later uitlezen?
 
Jelle -

Jelle -

03/11/2011 11:23:41
Quote Anchor link
Je zou inderdaad foutmeldingen kunnen verzamelen in een array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
  $fouten
= array();
  if($ditisfout == 'fout'){
   $fouten[] = 'Er is iets fout gegaan';
  }

  //verder script etc
  
  //en dan waar je foutmeldingen zou willen tonen bijvoorbeeld

  if(count($fouten) > 0){
    echo '<ul>';
    foreach($fouten as $fout){
     echo '<li>' . $fout . '</li>';
    }

    echo '</ul>';
  }

?>


Natuurlijk verder ook wel rekenen houden met dingen die niet getoond zouden moeten worden als er fouten zijn.

De variabelen binnen quotes zag ik in dit stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 $query
= "SELECT * FROM gebruikers
              WHERE email='$email'
              AND wachtwoord='$wachtwoord'"
;
?>


Dat zal dus een stuk leesbaarder zijn op deze manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 $query
= "SELECT * FROM gebruikers
              WHERE email='"
. $email . "'
              AND wachtwoord='"
. $wachtwoord . "'";
?>


Om te testen zou je voor hashing md5() kunnen gebruiken, maar ik raad wel aan om dit te vervangen door betere methodes zoals die op de site die ik je linkte.

Wat md5() doet is een hash generen voor een bepaalde invoer, deze is altijd hetzelfde maar niet terug te draaien. Het controleren van inloggen gaat dan ook door het ingevoerde wachtwoord te hashen op dezelfde manier als degene in de database.

Het probleem is dat md5 onzettend lang gebruikt is (en veel) waardoor er ondertussen complete tabellen met vertalingen staan waardoor het effect er van steeds minder wordt, vandaar dat ik je aanraad om het alleen voor een test te gebruiken.

Dit artikel kan je denkik ook wat meer duidelijk maken hierover: http://sunnyis.me/blog/secure-passwords/
 
Jerry php

Jerry php

03/11/2011 12:03:54
Quote Anchor link
Dankje smurf! Duidelijk antwoord
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.