Session zet niet door..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 11:39:46
Quote Anchor link
Beste php'ers,

bij het inloggen maak ik 2 sessies aan, sessie username en sessie login. De sessie username wil ik later ophalen, maar hij geeft de naam niet weer.. Bij het inloggen heb ik nog even getest of hij de sessie aanmaakt met die naam, en dat is het wel het geval. Maar waarom hij de sessie later niet ophaald snap ik niet..

heeft iemand een idee?
\
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:47:00
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2012 11:49:17
Quote Anchor link
als je cookies niet accepteert dan werkt sessions niet.
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 11:50:09
Quote Anchor link
Maar waarom werkt het dan wel op dezelfde pagina?

En hoe zou ik dat kunnen veranderen dan?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2012 11:55:55
Quote Anchor link
Cookies kunnen in en uitgeschakeld worden in de (beveiligings)instellingen van je browser.

in hetzelfde script gaat je session niet verloren maar bij de volgende pagina die wordt opgehaald zal het session_id eerst uit de cookie opgehaald worden. Deze cookie wordt bij de gebruiker opgeslagen overigens. een tweede voorwaarde is dat je iedere pagina begint met session_start();
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

30/09/2012 12:04:25
Quote Anchor link
staat er session_start(); aan het begin van de pagina?
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 12:05:42
Quote Anchor link
De coockies staan aan in mijn browser.

Ik maak in de inlog pagina een sessie aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$_SESSION['username'] = $userdb;
//die $userdb heb ik eerder gemaakt in de pagina.


En dan haal ik in een andere pagina de sessie weer op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "Welkom terug ".$_SESSION['username'];


In beide pagina's staat session_start();

dus hij zou moeten werken toch?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2012 12:18:49
Quote Anchor link
ja zou moeten werken, het enigste dat ik nog kan bedenken is dat $userdb leeg is of een array is of iets dergelijks. je kan natuurlijk testen door er even

$_SESSION['username'] = "testnaam";

van te maken..

anders zou ik het niet weten. session_start(); moet voor elke vorm van output aangeroepen worden, maar anders krijg je er ook een foutmelding van dacht ik.
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 12:22:49
Quote Anchor link
Als ik inderdaad: $_SESSION['username'] = "test";
doe, dan leest hij alsnog de naam niet uit..

Toevoeging op 30/09/2012 12:29:26:

Dus hij voert de de sessie op de volgende pagina niet uit, hoe kan dit?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2012 12:35:10
Quote Anchor link
probeer eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
session_start();
$_SESSION['username'] = "testnaam";

$status = session_status();

if($status == PHP_SESSION_DISABLE)
    echo "sessions are disabled.";
if($status == PHP_SESSION_NONE)
    echo "sessions are enabled, but none exists.";
if($status == PHP_SESSION_ACTIVE)
    echo "sessions are enabled, and one exists.";

?>
Gewijzigd op 30/09/2012 12:36:16 door Frank Nietbelangrijk
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 12:39:37
Quote Anchor link
maar session_status(); bestaat niet zegt hij

Fatal error: Call to undefined function session_status()
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

30/09/2012 12:56:03
Quote Anchor link
Heb je wel PHP 5.4?
Quote:
session_status

(PHP >=5.4.0)

session_status — Returns the current session status
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 12:57:27
Quote Anchor link
hoe kan ik controleren of ik 5.4.0 heb?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

30/09/2012 13:00:34
Quote Anchor link
Probeer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Current PHP version: ' . phpversion();
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

30/09/2012 13:00:35
Quote Anchor link
Zet error_reporting[E_ALL] eens aan.
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 13:02:05
Quote Anchor link
Current PHP version: 5.2.17

Hmm.. hoe kan ik dit dus upgrade?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

30/09/2012 13:03:23
Quote Anchor link
Dat ligt eraan of je bij een hostingprovider zit, een pakket zoals XAMPP gebruikt of dat je het zelf hebt ingesteld. Bij een hostingprovider zal je het moeten vragen, voor XAMPP moet je denk ik een nieuwe versie downloaden en als je het zelf hebt ingesteld zul je een nieuwe versie moeten downloaden vanaf php.net
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 13:05:48
Quote Anchor link
Nouja ik zit bij een hostingprovider.
Maar kan het ook de fout zijn van de session? want ik neem aan
dat het versie van php niet de fout is van de session toch?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

30/09/2012 13:07:50
Quote Anchor link
Als ik even terugkom op je probleem, dan is waarschijnlijk $userdb geen string of int, wat het wel moet zijn. Als het een array, resource of object is zal je het er anders in moet zetten.
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 13:08:38
Quote Anchor link
EDIT: dit is echt bizar.. ik heb niets verandert maar nu doen de sessions het wel? iemand een verklaring?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.