Session/Cookie einde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

27/11/2010 20:46:15
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik vroeg mij af of je een sessie of cookie laten beïndigen zodra iemand van je pagina weg gaat.
Nu blijven ze staan tot wanneer ik mijn browser sluit, maar dat is dus niet wat ik wil.
Iemand toevallig een idee hoe ik dit het beste op kan pakken?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:36:56
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/11/2010 20:52:18
Quote Anchor link
Nee, dat kan niet.
 
Harry Hartman

Harry Hartman

27/11/2010 21:36:54
Quote Anchor link
Je kunt ze wel laten verlopen na een bepaalde tijd...
 
Niels K

Niels K

27/11/2010 22:04:24
Quote Anchor link
Quote:
zodra iemand van je pagina weg gaat.

Dit kan je op verschillende manier oppakken. Maar je bedoeld waarschijnlijk het sluiten van een tabblad?

Dan zou je even moet kijken naar javascript: onbeforeunload en dan gewoon sessie sluiten.

Maar of het handig is? Waarom zou je dit precies willen doen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/11/2010 22:38:49
Quote Anchor link
Volgens mij vraagt TS of hij de sessie van website A kan sluiten als hij vanuit dezelfde browser naar website B surft. Dus iemand zit op website A en gaat (door het intikken van de url of door het klikken op een link in site A) naar website B. Als ie op website B zit mag de sessie van website A niet meer geldig zijn. Als hij via een link naar website B gaat zou je de sessie kunnen killen. Als hij via het intikken van de url naar website B gaat dan kan het niet.
 
Niels K

Niels K

27/11/2010 22:40:13
Quote Anchor link
Nee dat klopt. Maar als de persoon gewoon een tabblad sluit kan het wel. En ook al gedacht aan, 'Gegevens opslaan en afsluiten' van firefox?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/11/2010 22:44:52
Quote Anchor link
@Nico Kaag, wat bedoel je precies? Klopt hetgeen wat ik hierboven schrijf (over website A en B) of gaat het om sluiten van tabbladen?
 
Pim -

Pim -

28/11/2010 00:40:51
Quote Anchor link
Waarom zou je dat in een cookie doen en niet in de sessie?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2010 01:04:31
Quote Anchor link
TS heeft het toch ook over een cookie en sessie? Het is gewoon een algemene vraag.
 
Maarten PHP

Maarten PHP

28/11/2010 10:52:17
Quote Anchor link
Sessies zijn daar voor gemaakt
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

28/11/2010 16:31:00
Quote Anchor link
@Ozzie, ja, jou idee over wat ik wil klopt helemaal.

Wat mij wel leuk leek, was om aan de hand van iets dergelijks tijd op de site te gaan meten.

Omdat zodra je een class/object in een sessie of cookie set, en het cookie word vernietigd/verwijderd, word de destruct aangeroepen.
Dan zou ik dus bij het binnenkomen van een site een sessie/cookie aan kunnen maken, en dan kan ik in de destruct van een object de tijd opslaan dat hij de site verliet.

@gnot, Sessies blijven bestaan zolang de browser niet word gesloten, of misschien dat het het tabblad is, maar dus niet als iemand door browsed naar een andere site.
 

28/11/2010 16:34:02
Quote Anchor link
Pim - op 28/11/2010 00:40:51:
Waarom zou je dat in een cookie doen en niet in de sessie?


Sessies gaan tegenwoordig ook via cookies (is ook beter).
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2010 22:37:55
Quote Anchor link
Karl, je bedoelt dat de session_id in de cookie wordt opgeslagen neem ik aan? De data zelf niet uiteraard.

@Nicoow: iedere aanroep die je in een browser doet wordt door een server geinterpreteerd als een nieuwe aanroep. De server weet niet wie de aanroep doet. Door gebruik te maken van een sessie "herkent" de server jouw browser. Jouw browser stuurt telkens een sessie_id mee naar de server zodat de server weet "wie jij bent". Pas bij het afsluiten van de browser wordt deze sessie_id weggegooid uit de browser. Daardoor wordt jouw browser door de server niet meer herkend als je je browser opnieuw opent (je krijgt dan namelijk een nieuwe sessie_id). Maar zolang je browser dus blijft openstaan (en de sessie niet is verlopen) blijft de server jouw browser "herkennen" aan de hand van de sessie_id. Let wel, in internet explorer 8 wordt de sessie_id pas weggegooid als ALLE browserschermen zijn afgesloten. Stel je logt in een openbare ruimte (bibliotheek) in op IE8 en je gaat naar MSN.. checkt je mail en sluit de browser af... stel dat er dan nog een ander IE8 browserscherm openstaat dan kun je daarop inloggen op jouw MSN. Super gevaarlijk dus!
 

28/11/2010 22:54:01
Quote Anchor link
@Ozzie PHP: inderdaad, daarom via... Niet met :-).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.