session_id willekeurig opeens weg

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »
Pong Zor

Pong Zor

07/12/2012 15:52:10
Quote Anchor link
Zoals de titel als zegt is opeens mijn session_id verdwenen en daardoor word ik uitgelogd blijkbaar.

Wat heb ik er verder aan gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    ini_set('session.gc_maxlifetime', 60*60*24); // 24h


Dit zou ervoor moeten zorgen dat de sessie 24 uur blijft bestaan. Als ik PHPINFO doe dan is dit ook zo, local staat dan op 86400 seconden. Master staat op 1440 seconden.

Zijn er nog andere dingen die ervoor kunnen zorgen dat je opeens je sessie kwijt bent?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:58:56
 
John D

John D

07/12/2012 15:53:29
Quote Anchor link
session_start() ergens vergeten in een van je scripts?
 
Pong Zor

Pong Zor

07/12/2012 15:55:07
Quote Anchor link
session_start() komt op elke pagina voor, ik include een file application_top waar dit als eerste in staat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
    # Kijken of er al een sessie bestaat
    session_start();

    ini_set('session.gc_maxlifetime', 60*60*24); // 24h
    
    date_default_timezone_set('Europe/Berlin');        
    
    # Database gegevens uitlezen
    require_once('includes/db/db.php');


Toevoeging op 07/12/2012 16:01:18:

Het gekke is, ik echo mijn session_id. En na een willekeurig aantal minuten als ik b.v. niks doe ofzo voor 10 minuten dan is die opeens weg.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/12/2012 16:37:26
Quote Anchor link
Waar worden je sessiebestanden opgeslagen? Heb je daar een eigen map voor?

Zo niet, en je zit op een shared host, dan wordt de sessie tijd waarschijnlijk overschreven door andere gebruikers. De sessies opslaan in een eigen map verhelpt waarschijnlijk het probleem.
 
Pong Zor

Pong Zor

10/12/2012 08:40:13
Quote Anchor link
Ik ga nu eens proberen de sessie in een eigen map op te slaan! Kijken of dat gaat helpen, jullie horen nog van me.

Toevoeging op 10/12/2012 09:00:59:

Ik heb nu dit als ik phpinfo() doe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
session.save_path    /home/vhosts/simpelcms.com/subdomains/demov4/httpdocs/admin/sessie/


Waarom zie ik nu geen bestanden in admin/sessie map?

Toevoeging op 10/12/2012 09:10:02:

Ik heb het al opgelost :) Nu kijken of het werkt
 
Remco nvt

Remco nvt

10/12/2012 09:10:52
Quote Anchor link
Zet a.u.b. de sessie map buiten je httpdocs.
 
Pong Zor

Pong Zor

10/12/2012 09:12:52
Quote Anchor link
Remco, wat is daar het gevaar van?, op het hoogste niveau heb ik httpdocs/ conf/ cgi-bin/ moet ik hier een nieuwe map aanmaken, want dat kan niet. Misschien komt het doordat ik op een subdomein zit?
 
- SanThe -

- SanThe -

10/12/2012 13:15:38
Quote Anchor link
- Dennis - op 10/12/2012 08:40:13:
Ik heb het al opgelost :) Nu kijken of het werkt


Graag ook de oplossing vermelden.
 
Pong Zor

Pong Zor

10/12/2012 13:22:31
Quote Anchor link
Ja ik kan er nog geen uitspraak over doen. Het is tot nu toe nog niet opgetreden, maar ik wacht het nog een paar dagen af of het goed blijft.
 
Remco nvt

Remco nvt

10/12/2012 19:18:59
Quote Anchor link
- Dennis - op 10/12/2012 09:12:52:
Remco, wat is daar het gevaar van?, op het hoogste niveau heb ik httpdocs/ conf/ cgi-bin/ moet ik hier een nieuwe map aanmaken, want dat kan niet. Misschien komt het doordat ik op een subdomein zit?


Afhankelijk van je instellingen en beveiliging vergroot je de kans dat mensen achter de sessies van andere kunnen komen en dus een sessie kunnen overnemen.
Dit omdat het via jesite.exentie/sessies je sessies beschikbaar zijn.
 
John D

John D

10/12/2012 20:07:25
Quote Anchor link
Remco van Bers op 10/12/2012 19:18:59:
Afhankelijk van je instellingen en beveiliging vergroot je de kans dat mensen achter de sessies van andere kunnen komen en dus een sessie kunnen overnemen.
Dit omdat het via jesite.exentie/sessies je sessies beschikbaar zijn.
Kans is heel erg klein en te verwaarlozen wanneer de default namen van sessie-files van toepassing zijn en er geen dir mogelijk is op deze map. Heb je al eens gekeken naar de default sessie-filenames?? Dat vind je niet met wat "proberen"
Gewijzigd op 10/12/2012 20:08:58 door John D
 
Remco nvt

Remco nvt

10/12/2012 21:35:53
Quote Anchor link
Een open dir of een vervelende 'filemanager' zijn al voldoende. Net als (slecht)(ingestelde) anonymous ftp gebruiker.

Elke mogelijkheid die je de lage kans nog lager maakt is er lijkt me.
 
Pong Zor

Pong Zor

12/12/2012 13:28:39
Quote Anchor link
Het lijkt erop dat het nu voorlopig gefixed is met de oplossing van hierboven.

Toevoeging op 12/12/2012 13:28:54:

De sessienamen zien er b.v. zo uit: sess_466948cda0d5ff3db916226bcc3515a2
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.