Sessions; getallen optellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »
Pim B

Pim B

02/10/2010 02:14:24
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb een formulier gemaakt met één inputveld waar je een getal in kan vullen. Ik wil de getallen die ik invoer bij elkaar optellen. Het is al wel gelukt om bij te houden hoeveel getallen ik ingevoerd heb en om die teller weer op 0 te zetten. Maar hoe tel ik getallen die ik invoer bij elkaar op???
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:12:14
 
Karizma Yusuf

Karizma Yusuf

02/10/2010 02:21:38
Quote Anchor link
laat ons je script zien, dan hebben we beter beeld van wat je bedoeld??

en optellen kan je gewoon zo doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$a
= 1;
$b = 1;

$rekenen = 1 + 1; // = 2
$rekenen = $a + $b; // is ook 2
?>
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 13:09:32
Quote Anchor link
Zo onduidelijk was het toch niet? $a + $b snap ik ook wel.
Ik heb 1 inputveld in m'n HTML-formulier. Daar vul ik een getal in (bijv. 5). Ik druk op een button en de output is 5. Als ik in datzelfde inputveld nog een getal (bijv. 7) invoer, moet de output 12 zijn. Als ik daarna 8 invoer, moet de output 20 zijn.
Dit is wat ik heb, alleen de teller en het opnieuw beginnen. Van het optellen heb ik geen idee.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
if($_SESSION['getal'] != 0)
        {
            $_SESSION['tel']++;
            echo $_SESSION['tel'];
        }
        else
        {
            session_destroy();
            echo "Start opnieuw";
            $_SESSION['tel'] = 0;
        }
Gewijzigd op 02/10/2010 13:14:22 door Pim B
 

02/10/2010 14:12:21
Quote Anchor link
Wat snap je nu dan niet?
Het is gewoon $_SESSION['naamvanwaardediedeoutputgenereert'] += $_POST['naamvaninputveld']...
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 15:43:02
Quote Anchor link
Dit is de hele code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

session_start();

if(isset($_POST['getal']))
{

    
    $_SESSION['getal'] = $_POST['getal'];
        
    if(isset($_SESSION['getal']))
    {

        if($_SESSION['getal'] != 0)
        {

            $_SESSION['tel']++;
          
        }

        else
        {
            session_destroy();
            echo "Start opnieuw";
            $_SESSION['tel'] = 0;
        }
    }
}

?>
 

02/10/2010 15:52:41
Quote Anchor link
Fijn. En nu?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

02/10/2010 16:00:40
Quote Anchor link
en wat is nu het nut van de volgende controle:

if(isset($_SESSION['getal']))

daarboven declareer je al $_SESSION['getal'] = $_POST['getal'], dus bestaan doet ie altijd
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 16:02:10
Quote Anchor link
Nu wil ik alle getallen die ik invoer bij elkaar optellen.
Nog een keer:
Ik heb 1 inputveld in m'n HTML-formulier. Daar vul ik een getal in (bijv. 5). Ik druk op een button en de output is 5. Als ik in datzelfde inputveld nog een getal (bijv. 7) invoer, moet de output 12 zijn. Als ik daarna 8 invoer, moet de output 20 zijn.
 

02/10/2010 16:07:03
Quote Anchor link
Ja, waar kom je dan niet uit?
Je weet hoe je moet optellen zeg je.
Je weet vast hoe je met forms werkt.
Je weet hoe je met sessions werkt.
Wat is je probleem?
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 16:09:28
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe ik ze moet optellen. Ik kan wel bijhouden hoeveel getallen ik heb ingevoerd. Ik ben net met sessions begonnen, dus ik denk dat daar ergens het probleem ligt.
 

02/10/2010 16:12:56
Quote Anchor link
Wat is je probleem nou, je weet hoe je moet optellen.
Het zijn allemaal variabelen.
Net $a of $b.
Dus test maar eens wat.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

02/10/2010 16:16:07
Quote Anchor link
Nee daar ligt maar gedeeltelijk het probleem, het probleem ligt bij het feit dat jij niet weet dat 1 + 1 (=) 2 is.

Bekijk nog eens de post van Yusuf Azer en vertaal dat dan eens naar je code toe
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 16:17:54
Quote Anchor link
Het probleem is dat ik maar 1 variabele heb: uit m'n formulier haal ik $_POST['getal']. Die stel ik gelijk aan $_SESSION['getal'].
Alle getallen komen in dezelfde variabele terecht. Hoe tel ik al die getallen dan op?
 

02/10/2010 16:19:47
Quote Anchor link
Wanneer moet je die $_POST aan $_SESSION var gelijk stellen? En wanneer moet je hem optellen?
Dat moet je testen uitvinden.
En dan kan je optellen.

Toevoeging op 02/10/2010 16:20:25:

Wanneer moet je die $_POST aan $_SESSION var gelijk stellen? En wanneer moet je hem optellen?
Dat moet je testen uitvinden.
En dan kan je optellen.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/10/2010 16:26:37
Quote Anchor link
Waar de session voor dient is mij een vraag.
Maar okee, dit is wat ik er van snap.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
session_start();
if(isset($_POST['getal']))
{

    $_SESSION['getal'] = $_POST['getal'];
    $array = explode(' ', $_SESSION['getal']);
    if(count($array) == 1 and $array[0] == 0)
    {

        session_destroy();
        echo "Start opnieuw";
    }

    else
    {
        $totaal = array_sum($array);
        echo 'Totaal is: ' . $totaal;
    }
}

else
{
    echo 'Nog niks ingevoerd.';
}

?>
Gewijzigd op 02/10/2010 16:31:29 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.