Sess_loginnaam laten zien als echo.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Smulders

Bart Smulders

29/01/2004 00:47:00
Quote Anchor link
Op mijn beveiligde pagina wil ik de auteur weergeven die is ingelogd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
session_start();
if ($_SESSION["sess_loginnaam"] && $_SESSION["sess_id"])
{


if ($HTTP_GET_VARS[actie] == "logoff" )
    {

session_unset($_SESSION['sess_loginnaam'], $_SESSION['sess_id']);
echo"U bent nu uitgelogd u word doorverwezen.";
}
else{
$auteur = $_SESSION["sess_loginnaam"];
echo"$auteur";
}
}

else
{
echo "U beschikt over te weinig rechten.";
 }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:26:18
 
Kees Schepers

kees Schepers

29/01/2004 00:53:00
Quote Anchor link
Sorriej ik snap je probleem niet egt,
maar waarom gebruik je: $HTTP_GET_VARS[actie] == "logoff" terwijl je de rest van het stuk script wel supeglobals gebruikt? het zou dus zo moeten dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $_GET['actie']; ?>


Maar leg even uit wat je precies wilt, en wat je gebrobeerd hebt om het te bereiken.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

29/01/2004 01:33:00
Quote Anchor link
die get actie is gewoon voor het uitloggen meer niet maar wat ik wil hebben is die dat hij auteur weergeeft op basis van $sessie[sess_loginnaam]

$auteur = $_SESSION["sess_loginnaam"];
zoiets
daarna moet hij auteur kunnen weergeven met een echo
 

29/01/2004 09:43:00
Quote Anchor link
Wrom niet gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo $_SESSION[sess_loginnaam]
?>

Dat werkt cker :D
 
Bart Smulders

Bart Smulders

29/01/2004 14:28:00
Quote Anchor link
dan geeft ie gewoon sess_loginnaam weer maar niet wat sess_loginnaam inhoud bv de naam admin ofzo.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

29/01/2004 14:43:00
Quote Anchor link
Um.. de naam van de admin ofzo heb je die wel ergens opgeslagen? Bijvoorbeeld in een databaseje?

Dan haal je gewoon de naam op uit de DB waar naam = $_SESSION[sess_loginnaam]...

Elwin
 
Bart Smulders

Bart Smulders

29/01/2004 14:57:00
Quote Anchor link
ok Thx
 
Mitch X

Mitch X

29/01/2004 16:28:00
Quote Anchor link
Dat schreef ik tog ook? sess_loginnaam lijkt me tog een naam :S
 
Bart Smulders

Bart Smulders

29/01/2004 16:34:00
Quote Anchor link
Dat is het script dat ik nu heb maar het werkt niet" " Hij wil blijkbaar niet weergeven wat de sessloginnaam is .
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?
session_start();
if ($_SESSION["sess_loginnaam"] && $_SESSION["sess_id"])
{

$user = "user";
        $pass = "pass";
        $host = "localhost";
        $dbdb = "db";
        if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $pass))){
                echo "Connectie met database mislukt.";
             exit();
        }

$sql_db = "SELECT loginnaam FROM gebruikers WHERE loginnaam = '$_SESSION['sess_loginnaam']'";
        $res_db = mysql_query($sql_db);
        if (mysql_num_rows($res_db) >= 1){
        $row = mysql_fetch_object($res_db);
$auteur= $row->loginnaam ;
}

else
{
$auteur ="Niet gedefiniëerd";
}

}

else  
{  
echo "U beschikt over te weinig rechten.";  
 }
  
?>
Gewijzigd op 29/01/2004 16:35:00 door Bart Smulders
 
Bart Smulders

Bart Smulders

29/01/2004 16:44:00
Quote Anchor link
Het is in orde nu , het was een domme fout in het login script , bij het registreren van de sessie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.