set Cookie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Casper B

Casper B

14/01/2012 15:11:23
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben momenteel bezig met een website. Wanneer de gebruiker op de website komt krijgt deze een fancybox, met een aankondiging van een feest te zien. Dit doet het prima, maar deze hoeft maar om de 7 dagen worden vertoond, wanneer je weer op de website komt. Ook moet deze "melding" nadat je hem hebt weggeklikt en weer terug komt op de index pagina, niet meer worden vertoond.

fancybox code
Zoals je kunt zien heb ik ook al wat geprobeerd met het maken van een cookie. Wanneer ik de name en value wil invullen, dmv '' - teken krijg ik steeds dat er een fout is.
De code heb ik van deze website:
http://www.quirksmode.org/js/cookies.html

Ik hoor graag van jullie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
$(document).ready(function () {

function createCookie(name,value,days) {
    if (days) {
        var date = new Date();
        date.setTime(date.getTime()+(days*24*60*60*1000));
        var expires = "; expires="+date.toGMTString();
    }
    else var expires = "";
    document.cookie = name+"="+value+expires+"; path=/";
}

function readCookie(name) {
    var nameEQ = name + "=";
    var ca = document.cookie.split(';');
    for(var i=0;i < ca.length;i++) {
        var c = ca[i];
        while (c.charAt(0)==' ') c = c.substring(1,c.length);
        if (c.indexOf(nameEQ) == 0) return c.substring(nameEQ.length,c.length);
    }
    return null;
}

function eraseCookie(name) {
    createCookie(name,"",-1);
}

        $.fancybox({
            'height': '700',
            'autoScale': true,
            'transitionIn': 'fade',
            'transitionOut': 'fade',
            'href': 'images/carnaval2012.jpg'
        });
});
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:31:25
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/01/2012 16:14:03
Quote Anchor link
En wat krijg je dan voor foutmelding?

Of het zin heeft op deze manier; standaard worden bij mij de cookies na sluiten browser gewist. Je 'truc' gaat (bij mij) dus niet werken.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/01/2012 17:22:31
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 14/01/2012 16:14:03:
... standaard worden bij mij de cookies na sluiten browser gewist ...


Uiteraard.
 
Casper B

Casper B

14/01/2012 17:34:05
Quote Anchor link
Hoe kan ik er dan voor zorgen dat de bezoeker niet constant die melding krijgt...
 
Erwin H

Erwin H

14/01/2012 18:08:13
Quote Anchor link
ip en datum in een database opslaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.