setlocale (install op server?)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

06/05/2014 12:11:03
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil een time() echo'en in het nederlands, hiervoor heb ik deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
$row['time'] = strftime('%e %B %Y', $row['time']);
?>


Deze werkt prima, alleen als ik dit op mijn eigen server installeer, werkt hij niet.
- Raspberri Pi
- Debian 7.0

Komt dit omdat ik voor de Nederlandse taal nog wat dingen moet installeren?
Want hier kan ik niks over vinden.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:04:42
 
Reshad F

Reshad F

06/05/2014 12:20:17
Quote Anchor link
setlocale haalt de tijd/datum vanuit jou server/computer dus heb je de tijd en datum module geïnstalleerd op je pi?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/05/2014 12:32:05
Quote Anchor link
Vervang de enkele 'nl_NL' eens door een lijst met bekende en minder bekende alternatieven?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
setlocale(LC_TIME, 'nl_NL.UTF-8', 'nl_NL.UTF8', 'nl.UTF-8', 'nl.UTF8', 'nl_NL', 'nl', 'Dutch_Netherlands', 'Dutch', 'dutch');
$row['time'] = strftime('%e %B %Y', $row['time']);
?>
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

06/05/2014 13:39:16
Quote Anchor link
Ward, deze code werkt helaas ook niet.

Reshad, dit lijkt mij dan inderdaad het probleem aangezien ik dit niet heb geïnstalleerd.
Ik heb even snel gezocht maar weet ook nog niet hoe dat moet.

Het gaat dus iets langer duren, tot ik kan melden of het gelukt is.

Toevoeging op 06/05/2014 14:08:34:

Het is gelukt met de tip van Reshad.

Bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.