sha1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 16:37:23
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met een login systeem, op dit moment werkt het voor MD5, maar mijn forum systeem gebruikt sha1, hoe verander ik dan deze line?:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

if($uFetch['passwd'] != md5($_POST['passwd'])){

?>


Groet,
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:28:58
 
- Mark -

- Mark -

03/01/2012 16:40:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

if($uFetch['passwd'] != sha1($_POST['passwd'])){

?>


is $uFetch['passwd'] met md5 of sha1 versleuteld?
Gewijzigd op 03/01/2012 16:40:31 door - Mark -
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 16:46:38
Quote Anchor link
Bedankt, dat werkt. Maar ik zit met een probleem, kent iemand SMF forums? Gebruiken zei MD5 of sha1? Ik heb ze beiden geprobeerd maar dat werkt niet.
 
- Mark -

- Mark -

03/01/2012 16:53:25
Quote Anchor link
Ik heb er zelf geen ervaring mee. Ik heb het even op google gekeken en zo te zien gebruiken ze sha1 met een salt.

is $uFetch['passwd'] van smf forums of van je eigen login systeem?
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 16:55:26
Quote Anchor link
Ik las ook dat ze sha1 gebruiken, wat bedoelen ze met 'salt'? Moet ik dan nog iets speciaals doen?

En passwd komt van smf forums.
 
- Mark -

- Mark -

03/01/2012 17:17:42
Quote Anchor link
Een salt is een extra beveiling om het kraken van de sha1 hash wat moeilijker te maken.

heb net smf forums gedownload maar ik kan je helaas niet zo snel een antwoord geven. Hopelijk kan iemand anders je helpen met wat meer ervaring met smf.

Verder is het denk ik niet zo'n goed idee om het login gedeelte zelf te herschrijven voor je eigen gedeelte. Ik zou juist kijken hoe smf forums controleerd of een persoon is ingelogd.
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

03/01/2012 17:29:46
Quote Anchor link
Je kunt het ook aanpassen in je forum, de registratiepagina, (waar dus de MD5, SHA1, en/of de salt wordt gebruikt), Dan zul je dus wel je gebruikers die je al hebt opnieuw moeten laten registreren zodat de juiste wachtwoorden worden gehasht. Verder let er wel op dat MD5 32 karakters is en SHA1 40 karakters. Dus niet dat je een password van 40 karakters in een MD5 veld gooit, want dan zullen de laatste 8 tekens afvallen (standaard bij MySQL).
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 17:31:22
Quote Anchor link
Het probleem is dat mijn forum best populair is, ik wil dus graag niets veranderen aan het SMF script. Is er helemaal geen manier om dat stukje code te maken voor SHA1 + salt.
Gewijzigd op 03/01/2012 17:31:59 door Jurrien P
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

03/01/2012 17:37:05
Quote Anchor link
Kingunit P op 03/01/2012 17:31:22:
Het probleem is dat mijn forum best populair is, ik wil dus graag niets veranderen aan het SMF script. Is er helemaal geen manier om dat stukje code te maken voor SHA1 + salt.


Je moet opzoeken hoe dat in je forumcode gebeurt, en jouw systeem hier dus op aanpassen. je kan ook misschien je forumusers gewoon laten inloggen op je site. Het is natuurlijk niet nodig om 2 verschillende accounts van een user op te slaan.
Gewijzigd op 03/01/2012 17:37:52 door Jurgen Meijer
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 17:40:48
Quote Anchor link
Heb de login pagina van SMF geopend, ziet er allemaal heel moeilijk uit. Ik zie dat er met een speciale functie word gecheckt.

Toevoeging op 03/01/2012 18:48:17:

Ik denk dat ik het moet opgeven, het ziet er gewoon te moeilijk uit. :(
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

03/01/2012 19:16:24
Quote Anchor link
Opgeven doen wij programmeurs nooit, er zijn velen oplossingen mogelijk. post de functie eens hier die zorgt voor het inloggen, en het registreren van users.
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 19:41:40
Quote Anchor link
Ik heb op het forum van SMF eens rondgekeken, wat ik er van begrepen heb is dat de wachtwoorden eerst sha1 worden, dan komt er een process met een javascript code die de salt maakt, die twee gaan bij elkaar als ik het goed begrepen hebt. Dit is de javascript code denk ik, het bestandje heet: sha1.js. Ik snap er dus werkelijk niets van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
/*
 * A JavaScript implementation of the Secure Hash Algorithm, SHA-1, as defined
 * in FIPS PUB 180-1
 * Version 2.1 Copyright Paul Johnston 2000 - 2002.
 * Other contributors: Greg Holt, Andrew Kepert, Ydnar, Lostinet
 * Distributed under the BSD License
 * See http://pajhome.org.uk/crypt/md5 for details.
 */

/*
 * Configurable variables. You may need to tweak these to be compatible with
 * the server-side, but the defaults work in most cases.
 */
var hexcase = 0;  /* hex output format. 0 - lowercase; 1 - uppercase        */
var b64pad  = ""; /* base-64 pad character. "=" for strict RFC compliance   */
var chrsz   = 8;  /* bits per input character. 8 - ASCII; 16 - Unicode      */

/*
 * These are the functions you'll usually want to call
 * They take string arguments and return either hex or base-64 encoded strings
 */
function hex_sha1(s){return binb2hex(core_sha1(str2binb(s),s.length * chrsz));}
function b64_sha1(s){return binb2b64(core_sha1(str2binb(s),s.length * chrsz));}
function str_sha1(s){return binb2str(core_sha1(str2binb(s),s.length * chrsz));}
function hex_hmac_sha1(key, data){ return binb2hex(core_hmac_sha1(key, data));}
function b64_hmac_sha1(key, data){ return binb2b64(core_hmac_sha1(key, data));}
function str_hmac_sha1(key, data){ return binb2str(core_hmac_sha1(key, data));}

/*
 * Perform a simple self-test to see if the VM is working
 */
function sha1_vm_test()
{
    return hex_sha1("abc") == "a9993e364706816aba3e25717850c26c9cd0d89d";
}

/*
 * Calculate the SHA-1 of an array of big-endian words, and a bit length
 */
function core_sha1(x, len)
{
    /* append padding */
    x[len >> 5] |= 0x80 << (24 - len % 32);
    x[((len + 64 >> 9) << 4) + 15] = len;

    var w = Array(80);
    var a =  1732584193;
    var b = -271733879;
    var c = -1732584194;
    var d =  271733878;
    var e = -1009589776;

    for (var i = 0; i < x.length; i += 16)
    {
        var olda = a;
        var oldb = b;
        var oldc = c;
        var oldd = d;
        var olde = e;

        for (var j = 0; j < 80; j++)
        {
            if (j < 16) w[j] = x[i + j];
            else w[j] = rol(w[j-3] ^ w[j-8] ^ w[j-14] ^ w[j-16], 1);
            var t = safe_add(safe_add(rol(a, 5), sha1_ft(j, b, c, d)), safe_add(safe_add(e, w[j]), sha1_kt(j)));
            e = d;
            d = c;
            c = rol(b, 30);
            b = a;
            a = t;
        }

        a = safe_add(a, olda);
        b = safe_add(b, oldb);
        c = safe_add(c, oldc);
        d = safe_add(d, oldd);
        e = safe_add(e, olde);
    }
    return Array(a, b, c, d, e);
}

/*
 * Perform the appropriate triplet combination function for the current
 * iteration
 */
function sha1_ft(t, b, c, d)
{
    if (t < 20) return (b & c) | ((~b) & d);
    if (t < 40) return b ^ c ^ d;
    if (t < 60) return (b & c) | (b & d) | (c & d);
    return b ^ c ^ d;
}

/*
 * Determine the appropriate additive constant for the current iteration
 */
function sha1_kt(t)
{
    return    (t < 20) ?  1518500249 : (t < 40) ? 1859775393 :
            (t < 60) ? -1894007588 : -899497514;
}

/*
 * Calculate the HMAC-SHA1 of a key and some data
 */
function core_hmac_sha1(key, data)
{
    var bkey = str2binb(key);
    if (bkey.length > 16) bkey = core_sha1(bkey, key.length * chrsz);

    var ipad = Array(16), opad = Array(16);
    for (var i = 0; i < 16; i++)
    {
        ipad[i] = bkey[i] ^ 0x36363636;
        opad[i] = bkey[i] ^ 0x5C5C5C5C;
    }

    var hash = core_sha1(ipad.concat(str2binb(data)), 512 + data.length * chrsz);
    return core_sha1(opad.concat(hash), 512 + 160);
}

/*
 * Add integers, wrapping at 2^32. This uses 16-bit operations internally
 * to work around bugs in some JS interpreters.
 */
function safe_add(x, y)
{
    var lsw = (x & 0xFFFF) + (y & 0xFFFF);
    var msw = (x >> 16) + (y >> 16) + (lsw >> 16);
    return (msw << 16) | (lsw & 0xFFFF);
}

/*
 * Bitwise rotate a 32-bit number to the left.
 */
function rol(num, cnt)
{
    return (num << cnt) | (num >>> (32 - cnt));
}

/*
 * Convert an 8-bit or 16-bit string to an array of big-endian words
 * In 8-bit function, characters >255 have their hi-byte silently ignored.
 */
function str2binb(str)
{
    var bin = Array();

    for (var i = 0, n = 1 + ((str.length * chrsz) >> 5); i < n; i++)
        bin[i] = 0;

    var mask = (1 << chrsz) - 1;
    for (var i = 0; i < str.length * chrsz; i += chrsz)
        bin[i >> 5] |= (str.charCodeAt(i / chrsz) & mask) << (24 - i % 32);
    return bin;
}

/*
 * Convert an array of big-endian words to a string
 */
function binb2str(bin)
{
    var str = "";
    var mask = (1 << chrsz) - 1;
    for (var i = 0; i < bin.length * 32; i += chrsz)
        str += String.fromCharCode((bin[i>>5] >>> (24 - i%32)) & mask);
    return str;
}

/*
 * Convert an array of big-endian words to a hex string.
 */
function binb2hex(binarray)
{
    var hex_tab = hexcase ? "0123456789ABCDEF" : "0123456789abcdef";
    var str = "";
    for (var i = 0; i < binarray.length * 4; i++)
    {
        str += hex_tab.charAt((binarray[i>>2] >> ((3 - i%4)*8+4)) & 0xF) +
               hex_tab.charAt((binarray[i>>2] >> ((3 - i%4)*8  )) & 0xF);
    }
    return str;
}

/*
 * Convert an array of big-endian words to a base-64 string
 */
function binb2b64(binarray)
{
    var tab = "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/";
    var str = "";
    for (var i = 0; i < binarray.length * 4; i += 3)
    {
        var triplet = (((binarray[i   >> 2] >> 8 * (3 -  i   %4)) & 0xFF) << 16)
                    | (((binarray[i+1 >> 2] >> 8 * (3 - (i+1)%4)) & 0xFF) << 8 )
                    |  ((binarray[i+2 >> 2] >> 8 * (3 - (i+2)%4)) & 0xFF);
        for (var j = 0; j < 4; j++)
        {
            if (i * 8 + j * 6 > binarray.length * 32) str += b64pad;
            else str += tab.charAt((triplet >> 6*(3-j)) & 0x3F);
        }
    }
    return str;
}


Toevoeging op 03/01/2012 20:51:49:

Edit: Het werkt, het moet dit zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
sha1(strtolower($username) . $password)
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.