shell_exec probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »
Mike de Klerk

Mike de Klerk

25/10/2010 17:31:29
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een probleem met shell_exec. Ik krijg geen output terug. Ik heb op mijn linux server een executable qtdump. qtdump maakt een dump van alle atoms in een quicktime bestand.

Via SSH werkt het volgende wel:
./qtdump bestaatniet.mov => "Failed to open"
./qtdump bestaatwel.mov => dumpdata van de atoms
php dump.php => dumpdata van de atoms
* dump.php bevat echo shell_exec("./qtdump bestaatwel.mov");

Via shell_exec() werkt het volgende ook:
./qtdump bestaatniet.mov => "Failed to open"

Via shell_exec() werkt het volgende niet:
./qtdump bestaatwel.mov => geen data

bestaatniet.mov is een verwijzing naar een bestand wat niet bestaan. bestaatwel.mov is een bestand wat wel bestaat. qtdump wordt dus zowel via SSH als shell_exec uitgevoerd, echter wanneer ik een geldig movie bestand opgeef als parameter in shell_exec krijg ik geen output, en in SSH wel. En met SSH ook als ik het php script uitvoer. Het moviebestand heeft chmod 755 en chown hetzelfde als het php script.

Het verschil is natuurlijk dat ik met SSH als root ben ingelogd, en met het PHP script niet. Alle bestanden worden geowned door web110 (de user van het domein).

Wie kan me helpen? Ik ben er al een hele middag mee bezig.

Bij voorbaat dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:32:20
 
- SanThe -

- SanThe -

25/10/2010 17:38:48
Quote Anchor link
Je gebruikt het wel op de juiste manier?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$output
= shell_exec('ls -lart');
echo "<pre>$output</pre>";
?>
 
Mike de Klerk

Mike de Klerk

25/10/2010 17:50:37
Quote Anchor link
Ja, via het commando "php dump.php" als root via SSH werkt het script wel! Echter als ik het script via de webbrowser aanroep niet.

In dump.php staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo shell_exec("./qtdump ../bestaatwel.mov");
?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/10/2010 17:56:37
Quote Anchor link
Het is beter om met absolute paden aan de slag te gaan!
 
Mike de Klerk

Mike de Klerk

25/10/2010 18:03:24
Quote Anchor link
dump.php retourneert nu "11" via de webbrowser. En 0 via "php dump.php". Waarbij ik bij "php dump.php" wel dumpdata terugkrijg in mijn SSH window. Maar via de browser niet.

Dit is nu mijn code. De functie heb ik van http://www.php.net/manual/en/function.shell-exec.php#52826 Deze functie zou meerdere output streams afvangen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
$result
= runExternal("/var/www/clients/client1/web110/web/media/tmextracter/qtdump /var/www/clients/client1/web110/web/media/2.mov",$code);

function
runExternal($cmd,&$code) {
        $descriptorspec = array(
            0 => array("pipe", "r"),  // stdin is a pipe that the child will read from
            1 => array("pipe", "w"),  // stdout is a pipe that the child will write to
            2 => array("pipe", "w") // stderr is a file to write to
        );
      
        $pipes= array();
        $process = proc_open($cmd, $descriptorspec, $pipes);
      
        $output= "";
      
        if (!is_resource($process)) return false;
      
        #close child's input imidiately
        fclose($pipes[0]);
      
        stream_set_blocking($pipes[1],false);
        stream_set_blocking($pipes[2],false);
      
        $todo= array($pipes[1],$pipes[2]);
      
        while( true ) {
            $read= array();
            if( !feof($pipes[1]) ) $read[]= $pipes[1];
            if( !feof($pipes[2]) ) $read[]= $pipes[2];
          
            if (!$read) break;
          
            $ready= stream_select($read, $write=NULL, $ex= NULL, 2);
          
            if ($ready === false) {
                break; #should never happen - something died
            }
          
            foreach ($read as $r) {
                $s= fread($r,1024);
                $output.= $s;
            }
        }

      
        fclose($pipes[1]);
        fclose($pipes[2]);
      
        $code= proc_close($process);
      
        return $output;
    }

?>

 




Toevoeging op 25/10/2010 18:18:47:

Nu laat ik een bash script de qtdump uitvoeren. Via SSH werkt het, via de webbrowser krijg ik het volgende terug: "./dump.sh: line 2: 767 Segmentation fault /var/www/clients/client1/web110/web/media/tmextracter/qtdump /var/www/clients/client1/web110/web/media/2.mov code: 139"

Een segmentation fault hoe kan die ontstaan als het via een andere interface wordt uitgevoerd?
Gewijzigd op 25/10/2010 18:19:38 door Mike de Klerk
 
Aad B

Aad B

25/10/2010 19:18:03
Quote Anchor link
check dit for segmentation issues: http://www.cyberciti.biz/tips/segmentation-fault-on-linux-unix.html
Gewijzigd op 25/10/2010 19:18:35 door Aad B
 
Mike de Klerk

Mike de Klerk

26/10/2010 06:07:22
Quote Anchor link
Hallo Aad B,

Bedankt voor je reactie. Wellicht heeft het te maken met
Quote:
Inside a chrooted jail this can occur when critical shared libs, config file or /dev/ entry missing.
Het script behoort tenslotte tot een webuser, en ik via SSH ben root. qtdump zal wel dan misschien libraries aanspreken waar een webuser niet bij kan. Goede beveiliging wel een pain in the *ss als je geen workaround weet.

Ik heb het probleem van de qtdump niet kunnen oplossen. Ik gebruik nu getid3() om een dump te maken van alle atoms in een quicktime bestand.

Bedankt voor de reacties.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.