short IF

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

05/10/2010 22:34:07
Quote Anchor link
Sowieso, als ik er nog over nadenk, waar doe je dan een aannamen eigenlijk? De waardes in $_POST en $_GET zijn of string of array's. En als je gewoon script, dan kan je eigenlijk het hele traject van een variabele volgen. Dat betekend dus dat je helemaal geen aanname doet, maar dat je gewoon weet wat er in die variabele zou moeten zitten. Namelijk wat alleen mogelijk is.
Is dat niet zo? Dan klopt er iets totaal niet.
Neem nou dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$a
= 1;
$b = 1;
$c = $a + $b;
echo $c;
?>

Nu doe ik bij $c de aanname dat $a en $b integers zijn. Dit weet ik, want dit is de enige optie, meer is er niet mogelijk.
Als ze toch iets totaal anders zijn, dan moet de server gehackt zijn en het bestand aangepast zijn ofzo, want anders zou ik niet weten hoe die variabelen veranderd zouden kunnen zijn.
Edit:
En sowieso, php is loosely typed, die vind $a = '1'; $b = '2'; $c = $a+$b; nog goed.
Gewijzigd op 05/10/2010 22:42:16 door
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:22:37
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

05/10/2010 23:23:53
Quote Anchor link
Bijna alle waarden die niet hard-coded in je programma staan zijn strings.
Session, Post en Get, mysql results.
Allemaal stuk voor stuk een string, volgens php dan.

Dus je kan bij het controlleren van input ook gewoon empty gebruiken, als 0 een toegestane waarde is.

Nu kan ik begrijpen dat empty een verraderlijke functie is.
Want hij hoeft niet per definitie helemaal empty te zijn, maar dat is een feit, geen aanname, en isset is er geen haar beter op, die doet ook niet alleen wat hij aangeeft.

Maar als jij liever deze code gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function myEmpty($var) {
    if (
    !
isset($var) ||
    $var === null ||
    $var === NULL || //Ja, NULL is een constant, null is een normale null
    $var == '\0' || //dit is de bitwise versie van null, misschien /0 weet niet
    $var == "" ||
    (
is_int($var) && $var === 0) ||
    //als ik iets vergeet
    ) return false;
return true;
}

?>


En dat dan in plaats van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

return empty($var);

?>


Dan moet je dat natuurlijk vooral doen.

Als je het er niet mee eens bent dat php niet type-safe is, ga dan snel een andere programmeer taal uitzoeken, en laat php met rust.
Gewijzigd op 05/10/2010 23:25:53 door Nicoow Unknown
 
John Cena

John Cena

06/10/2010 13:42:56
Quote Anchor link
Whoosus, ik vraag om een verkort IF statement en vervolgens komt er iemand uit de kast, worden er mooie jongens gepost, wordt me verteld dat empty bad is, (door diegene die backticks gebruikt(e)) en isset en bla bla bla :P

Maar toch, Karl heeft wederom eens gelijk!
Fijne dag nog met z'n allen!
 
Niek s

niek s

06/10/2010 14:01:57
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 05/10/2010 17:50:27:
Quote:
In dit geval lijkt het mij best kunnen. De var is in dit geval altijd geset en je wilt weten of er iets in zit of niet.


En het probleem is nu juist, dat je niet weet waar je mee te maken hebt. Je weet dus ook niet wat je gaat evalueren. Dus laat empty gewoon links liggen....


Oke 2 opties:
1) Ga ergens anders over empty() zeiken, maar niet meer @ phphulp.nl (in ieder geval ergens waar niemand er last van heeft)
2) Of onderbouw je "mening" eens. Je roept van alles, maar je weet zelf volgens mij niet eens waarom je het vind.
 
John Cena

John Cena

07/01/2011 10:43:52
Quote Anchor link
Met gevaar de hele discussie opnieuw te openen, ik gebruik hier empty:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php

class Decider
{
    public $content;
    public $page;
    
    function
__construct()
    {

        $this->page        = (!empty($_GET['page']) ? $_GET['page'] : 'home');
        echo $this->page;
        $this->build($this->page);
    }
    
    function
build($page)
    {

        switch($page)
        {
            case
'contact'             :
            case
'verzenden'         :
                    include_once('includes/contact.php');
                    $contact         = new Contact();
                    $this->content     = $contact->content;
                break;
                            
            case
'demo'             :
            case
'aanvraag_demo'     :
                    include_once('includes/demo.php');
                    $demo             = new Demo();
                    $this->content     = $demo->content;
                break;
            
            case
'home'             :
            case
'ytex_info'         :
            case
'ytex_inst'         :
            case
'ytex_prys'         :
            case
'ytex_mode'         :
            case
'ansett_info'         :
            case
'ansett_inst'         :
            case
'ansett_prys'         :
            case
'ansett_mode'         :
                    include_once('includes/page.php');
                    $page            = new PageManager();
                    $this->content     = $page->content;
                break;
            
            case
'loket'            :
                    echo 'Loket';
                break;
        }
    }
    
}


?>


Als ik vervolgens naar http://www.domein.com ga wordt er niets uit deze class gedisplayd.
Wanneer ik er /home achter gooi wel.

Maar, als ik dus naar http://www.domein.com ga en de $page echo dan komt er wel gewoon home te staan....

Wat doe ik hier dan nu fout?
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.